Kurkistus metsään 🌅

Uskokaa tai älkää, mutta mullakin oli pari päivää vapaata tässä kuluneen viikon aikana. Nuo pari päivää päätinkin käyttää kerrankin hyödyllisesti. Tein kotona pitkästä aikaa kunnollisen suursiivouksen ja kävin ekaa kertaa tänä kesänä mattopyykillä ihanan Saimaan äärellä. Lappeenrannassa on Halkosaari niminen paikka, jossa taitaa olla Lappeenrannan alueen viimeinen mattolaituri. Pesupaikkoja löytyy kyllä useita, mutta ei niissä ole samaa fiilistä. Kovan siivous- ja mattourakan jälkeen piti vähän hemmotellakkin itseä. Kävin kaverin luona pelailemassa Narutoa ja käytiin yksillä rantakalliolla. Pelailun ohessa itsellä myös tyhjeni aika reilusti täytetty irtokarkkipussi.

Toisena vapaapäivänä nukuin kunnolla univelkojani pois. Vähän vain nuo koirat häiritsi aamupäivästä kun piti ulkona päästä käymään. Ihme kyllä sain kuitenkin unta sisälle palattuani. Ja jos joku joskus ihmettelee Lappeenrannassa Kivisalmen alueella outoa tyyppiä bokserit, toppi ja ränsistyneet kengät päällä kahden koiran kanssa hiippailemassa pitkin katuja, niin se olen vain minä. Tyyli ennen kaikkea vai miten se menikään?

Kun nukkumismaratoonin toinen osio oli ohi alkoi kyllä vapaiden paras osuus. Lähdettiin isän kanssa katsastamaan tämän vuoden satoa metsään. Käytiin meidän vakkaripaikkoja läpi ja jo nyt löytyi pieni määrä kanttarelleja maistiaiseksi. Kyllähän siellä vakkaripaikoilla niitä oli melko reilusti, mutta jätettiin suurin osa kasvamaan. Nyt vain toivotaan ettei kukaan löydä meidän herkkuja. Mustikkasato tänä vuonna taas vaikuttaa kehnolta. Marjat olivat melko pieniä ja niitä ei kovin suurta määrää näkynyt. Suurena plussana metsämansikoita sitten löytyi reilusti. Ne tuli tosin kerättyä ihan vain suoraan suuhun kuten myös mustikatkin. Varmaan pari viikkoa menee ja sitten täytyy tehdän pitkä reissu eväiden kera metsikköön. Tavoitteena tietenkin monta ämpärillistä sieniä ja marjoja.

Kommentit

 1. Miehet EI sienestä! Kumpi haluat olla, oikea mies vai joku marjanpoimija? Elämässä on tehtävä valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä joku palliton teinipoika huutelee ryhmäpaineen alaisena? ;)

   Poista
 2. Se on muuten kantarelli, ei kanttarelli.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öhöm, suomeksi se on keltavahvero, suppilovahveron kauniimpi isosisko.

   Poista
  2. No keltavahveroiks niit ei kyl missää kutsuta, paitsi sienikirjoissa >:D

   Poista
 3. Kyllä se on kantarelli yhdellä t:llä.:)

  VastaaPoista
 4. Meillä Lappeenrannassa se on kanttarelli niinkuin Petri sanoit. Tää näille Anonyymeille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tapahtui julkkisuralleni?

Helsinki Pride 2017

Laiva on lastattu synttäriporukalla ♥