Miksi Helsinki Pride pitää järjestää?

Miksi Helsinki Pride täytyy järjestää? Pitääkö seksuaalisesta suuntautumisestaan huudella suuressa kulkueessa? Miksi siitä pitää tehdä noin iso numero? Tässä postauksessa kerron miksi minun mielestäni Helsinki Pride on tärkeä tapahtuma.

Homoseksuaaleilla on nyt jo samat oikeudet, joten miksi tätä pitää enää järjestää? Homoseksuaaleilla alkaa kyllä jo olemaan täysin samat oikeudet kuin heteroilla, mutta LGBT yhteisöä kohtaan on vielä paljon ihmisoikeusmurhia. Esimerkiksi transsukupuolisten oikeudet. Jos henkilö on syntynyt väärään kehoon alkaa todella pitkä rumba lääkäreiden, psykologien, virastojen ym.. kanssa. Lisää voit lukea Amnesty Internationalin raportista täällä. Lisäksi vaikka asiat olisivatkin juridisesti hyvin se ei riitä. Niin kauan kun ihminen pelkää kertoa kuuluvansa seksuaalivähemmistöön ei asiat ole hyvin. Myöskään kenenkään ihmisen ei tulisi koskaan elämänsä aikana kuulla solvaavaa homottelua, transuttelua tai muita loukkauksia. Fyysiseksi menevästä kaltoin kohtelusta puhumattakaan...

On myös suuri väärinkäsitys, että Helsinki Pride on mielenosoitus. Helsinki Priden perimmäinen tarkoitus on antaa tietoisuutta seksuaalivähemmistöistä ja näin murtaa niitä ennakkoluuloja. Ennakkoluulojen murtaminen taas luo sitä suvaitsevaisuutta sekä ymmärrystä ihmisiin. Minun haaveni on kävellä käsi kädessä ja pussatakkin julkisella paikalla ilman, että kukaan tekee siitä mitään numeroa tai rupeaa tuijottelemaan/kuiskuttelemaan. Helsinki Pride auttaa todella paljon Suomea matkalla tuollaiseen maailmaan. Samat ihmisoikeudet kuuluvat kaikille sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Olemme todella hyvällä vauhdilla tekemässä Suomesta kaikille hyvää paikkaa elää ja toivon mukaan tahti kiihtyy vain entisestään.

Helsinki Pride ei ole myöskään vain seksuaalivähemmistöjen tapahtuma. Kyseiseen tapahtumaan ovat tervetulleita heterot, homot, lesbot, transsukupuoliset, sinkut, parisuhteessa elävät, perheet ja jopa lemmikitkin. Koko viikon ajan järjesteteään todella monipuolista tapahtumaa. On kulttuuria, tukipisteitä, piknikkiä, juhlia, seminaareja, Mr&Miss Gay Finland kisat, lapsiperheille tapahtumia jne... Kaikki tietenkin huipentuu sinne lauantaihin kun se kulkue starttaa Senaatintorilta ja kulkueen päämäärä on puistojuhla. Puistojuhlassa on aina ihania kojuja, upeita artisteja, iloinen tunnelma sekä ennen kaikkea rakastava ja hyväksyvä ilmapiiri. Nuo hetket kun vielä saa viettää ystävien kanssa tulee tunnelma kuin olisi utopiassa.

Toivottavasti tämä postaus antoi nyt ymmärtää miksi Helsinki Pride on minulle todellä tärkeä tapahtuma. Olen kyseiseen tapahtumaan osallistunut jo vuodesta 2009 alkaen ja toivon sydämeni pohjasta saavani työvuorot järjestettyö sellain, ettei tämäkään vuosi jäisi väliin.


Kommentit

 1. Oikeesti ne on vain festarityyppiset vähän isommat bileet. Ihan mukavat jos sellasista tykkää. Jostain syystä se marssikulkue ärsyttää joitakin ihmisiä suunnattomasti ja onhan sekin vaikuttamista mutta kyllä mun mielestä asennekasvatus esim kouluissa ja mediassa ja päättäjien lobbaaminen on tärkeämpää. Aika harva "tavallinen" ihminen noista Prideista ainakaan Helsingin ulkopuolella mitään edes tietää.

  VastaaPoista
 2. Pride on ihan puhtaasti ryyppyjuhla. Kulkueen jälkeen mennään puistoon ja naksautetaan kalja/siideritölkit auki, eikä kukaan enää muista mitä on alun perin tultukaan juhlimaan. Ja voi että sitä roskan määrää viime vuonna! Olin niin vihainen nähdessäni sen. Ei nää rauhaa ja rakkautta haluavat ihmiset ainakaan ympäristöstä välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ja aiempi kommentti on myös väärää tietoa. Helsinki Pride ei ole vain kulkue ja puistojuhla, vaan koko viikon kestävä upea monipuolinen kokonaisuus.

   Poista
  2. Joo, mutta melko harva osallistuu luentoihin, päihtettömiin keskustelutilaisuuksiin, sateenkaarimessuihin sun muihin. Vai oletko itse ollut mukana muussa kuin marssissa ja ryypäjäisissä?

   Poista
  3. Itse kävisin jos asuisin lähempänä Helsinkiä. Ei ihan kellossa tunnit riitä ajamaan Helsinki-Lappeenranta väliä ja jos ei olisi töitä niin budjetti ei antaisi periksi asua Helsingissä viikkoa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?