Kasvisruokia viikonloppuun ūüćĹ

Pitkästä aikaa ajattelin teille muutaman helpon ja nopean reseptin jakaa. Nämä syntyivät ''mitä jääkaapista löytyy'' tyylillä lukuunottamatta piirasta. Yleensä kaikki kotona tekemäni ruuat syntyvät tällä tavalla, koska en koskaan suunnittele mitä syön.

-----------------------------------------------------------------------------------

Juuressosekeitto tofulla

200g Punajuurta
200g Porkkanaa
200g Palsternakkaa
Tofua
Vett√§ 
1 Kasvisliemikuutio

Pilkoin juurekset pieneksi nopeuttaakseni kypsymistä ja helpottaakseni blenderin työtä. Vettä laitoin arvion mukaan ja keitin juurekset kasvisliemessä. Juuresten ollessa kypsiä kaadoin ne liemineen blenderiin ja surautin keiton tasaiseksi. Proteiinia ruokaan tuomaan paistoin muutaman siivun tofua ja koristelin keiton rucolalla.



-----------------------------------------------------------------------------------

Avokado-Pinaattipasta

3 Avokadoa
1dl Pinaattia
Chiliä
1 Iso Punasipuli
Vettä
Täysjyväpastaa
Suolaa
Mustapippuria

Aloitin kastikkeen tekemisen freesaamalla punasipulin. Sipulin ollessa valmista lisäsin pannulle pinaatin, chiliä ja ihan vain haarukalla muussatut avokadot. Annoin noiden olla hetken pannulla ja lisäsin vettä. Olisin halunnut kermaa, mutta sitä ei sattunut valitettavasti jääkaapissa olemaan. Kastikkeen maustoin suolalla ja pippurilla. Lopuksi lisäsin pastan pannulle ja sekoitin sen kastikkeeseen. Itse tykkään tehdä pientä koristusta aina ruokiin ja tähän annokseen laitoin pari siivua avokadoa sekä puolikkan chilipalkon.


-----------------------------------------------------------------------------------

Mozzarella-Fetapiirakka

Täyte:
2 Paprikaa
2 Sipulia
100g Kirsikkatomaattia
100g Mozzarellaa
150g Fetaa
1prk Kermaviiliä
1 Sourcream&Onion Dippijauhe
1 Kananmuna

Laiskuuttani käytin tähän piirakkaan valmistaikinaa ja täytekkin on myös todella nopea. Kauli pohjasta ohut pyöreä levy ja asettele se piirakkavuokaan. Laita feta sekä paloiteltu mozzarella vuokaan. Paprikan, tomaatin ja sipulin paistoin pannulla. Maustoin paistoksen suolalla sekä mustapippurilla ja kaadoin vuokaan. Lopuksi tein sourcream&onion dipistä seoksen, jonka kaadoin haluamieni täytteiden päälle. Piirakka paistetaan 200 asteessa 20-30min.


-----------------------------------------------------------------------------------

Kommentit

  1. Tuon pastan pinaatin voi varmaankin korvata nokkosilla. Nyt on paras aika kerätä nokkosia ja niissä on vitamineeja ja hivenaineita moninkertaisesti pinaattiin verrattuna! Kannattaa pakastaa tai kuivattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en tykkää nokkosistsa yhtään, mutta tottakai pinaatin voi nokkoseen vaihtaa jos niistä pitää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?