Ruoka on aitoa rakkautta ❣ (Kesäkeiton resepti)

Ruoka saa hyvälle tuulelle ja sen kanssa on aina kiva viettää aikaa. Olettekos samaa mieltä kanssani? Itselläni oli nyt pari päivää vapaata ja tuli jatkettua noiden erilaisten kasvispohjaisten proteiinituotteiden testailua. Tällä kertaa testissä oli Lidlin wokkisoijasuikaleet, vege frankfurtit ja käyttövalmis soijarouhe. Kaikki nuo tulee pysymään ruokalistallani ja voin suositella lämpimästi. Lisäksi on tosi kiva kun noissa minun Lappeenrannan suosikkiravintoloissa on paljon vegevaihtoehtoja. Esimerkiksi maanantaina kävin Daddy's Dinerissa maistamassa heidän herkullisen Green Daddy's annoksen.

Eilen sitten iski kunnon kokkausinspiraatio vapaapäivän kunniaksi. Kävin mummin luona valmistassa perinteistä suomalaista alkukesään kuuluvaa kesäkeittoa. Tietenkin tuo keitto tehdään vain ja ainoastaan tuoreista raaka-aineista. Yksi ehdottomasti parhaista suomalaisista perinneruuista kaalikääryleiden, kaalikeiton, lanttulaatikon ja lanttukukon lisäksi. Kesäkeitto syödään tuoreen ruisleivän kera. Sitä en tosin rupenut itse leipomaan kun en juurtakaan omista, joten tuon herkun hain leipomosta.

KESÄKEITTO

1.5kg Perunoita
800g Porkkanoita
800g Kukkakaalia
200g Vihreitä papuja
200g Tuoreita herneitä
Nippu kevätsipulia
Ruohosipulia
Noin 3l Maitoa
Voita
Suolaa

Pese, kuori ja pilko kasvikset ja laita kiehumaan kypsymisnopeusjärjestyksessä. Iso iso äiti keitti ensiksi kasvikset kypsiksi pienessä määrässä vettä ja sitten vasta lisäsi lopuksi maidon, suolan ja voin. Minä taas keitin suoraan voilla maustetussa maidossa ja lopuksi maustoin suolalla. Parasta tästä tulee käyttämällä täysmaitoa ja voimakassuolaista voita. 



Ps. Perjantaina Union Lappeenrannassa on Red X Cup - Sumo Edition bileet. Hostaamassa Kevin Tandu ja ohjelmistossa twerk show, sumopainia ja ekan tunnin ajan hanavuoto. 

Lauantaina on Purpflash festareiden etkot. Iltaa viihdyttää Daniel Okas, Kevin Tandu ja esiintymässä Mouhous.



Kommentit

  1. Ei ole kyllä kesäkeitto mikään perinteinen ALKUkesän ruoka, ei noita aineksia tuoreina ainakaan suomalaisina saa vielä pariin kuukauteen, nythän vasta perunoita istutetaan ja porkkanankylvöä saa odottaa pari viikkoa vielä :) Esim. nokkoskeitto olisi perinteinen tämän ajan ruoka. Syntyyhän se kesäkeitto kyllä pakastevihanneksistakin. Eikös se pala pohjaan helposti jos maitoon keittaa? Kesäkeitto on kyllä mun lemppariruokia enkä tajua miksi suurin osa inuorista inhoaa sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän ei vielä ole tänä vuonna kevätkään kuin aluillaan. Alkukesällä itse tarkoitan sitä juhannuksen alus aikaa kun ensimmäiset perunat, porkkanat, kevätsipulit ym.. saadaan. Pakastevihanneksista itse en kesäkeittoa tekisi. Se on vähän kuin doping. Kanakeitto, lihakeitto ym.. niissä voi dopingia käyttää arkea helpottamaan :D

      Nyt kun niin teki mieli kesäkeittoa turvauduttiin espanjalaiseen laatutyöhön.

      Nykyään nuorille tuputetaan melkolailla jotain nopeita perusruokia arkena ja viikonloppuna sitten pizza, burgeri, kebab ym.. linja. Vähemmän sellaista kunnon perinneruokaa jota tehtäisiin vaikka juuri kun kaikilla sattuisi vapaapäivä yhteen.

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköistä. Muuten kenen ruisleipää? Etelä-Karjalassa käydessäni ostan aina ruislimppua. Siellä sitä osataan tehdä.

    VastaaPoista
  3. Lappeenrannan Prismassa on kaupungin paras hevi-osasto ja Prismassa on myös Fazerin leipomo samassa niin siitä ostin samalla muiden ostosten yhteydessä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?