Eurovision Song Contest 2017 - Grand Final

Musiikillisesti Eurovision laulukilpailu oli tänä vuonna kyllä parempi kuin vähään aikaan. Sain tulevan kesän soittolistaan paljon ihania biisejä. In Too Deep, This Is Love, Dance Alone, Apollo, Yodel It!, Line, Verona, Never Give Up On You ja Requiem näin nopeasti mainittuna. Tulokset sitten olikin jotain ihan puuta heinää minun mielestäni. Portugali voitti kisat ja itse en olisi laskenut sitä edes finaaliin asti. Oikeastaan koko top3 oli tänä vuonna todella kauhea. Portugalin biisistä en muista mitää, Bulgariassa ei ollut mitään erikoista ja Moldovan biisi oli tosi rasittava. Ylihypetetyn Italian sijoitus ei yllättänyt. Tosin ajattelin sille käyvän samalla tavalla kuin viime vuonna Bareille. Eli siis tämän vuoden viisut tiivistettynä on paljon hyvää musiikkia ja erittäin oudot äänestystulokset.

Omat suosikkini sijoittuivat sijoille 7, 12, 15 ja 18. Ja muutama suosikkini ei selvinnyt edes finaaliin asti. Ei siis kovin hyvin mennyt lukuunottamatta tuota Romanian top10 joukkoon pääsyä.

Meidän viisukatsomon ilta oli kaikin puolin kyllä todella mukava. Alkuillasta pelailimme mölkkyä kun kerrankin sää suosi meitä. Mölkyn lisäksi herkuttelimme piirakalla, pasteijoilla ja Daim kakulla. Viisujen katselua varten oli sitten sipsejä, dippiä ja karkkia. Tietenkin myös kuohuvaa, siideriä ja Malibua löytyi. Malibu kirsikkakokiksella on joku mun uusi himojuoma. Se on niin hyvää ja tulee ihan Espanjan reissu mieleen. Meidän viisukatsomo oli niin järkyttynyt äänestystuloksista, että emme jääneet edes katsomaan voittajan loppuesitystä. Paras lääke siihen ärsytykseen oli iloinen reissu Unioniin tanssimaan ja laulamaan karaokea.

Nyt sitten katse jo tulevaan syntymäpäivääni sekä Helsinki Pride reissun suunnitteluun. Toivotaan ensi vuodelle pitkästä aikaa kunnollista voittajaa. Tässä on jo ihan tarpeeksi ollut kaiken maailman Månsia, Jamalaa, Conchitaa sun muuta epämiellyttävää voittajaa. Viimeisin hyvä voittaja taitaa olla vuoden 2012 Loreen Euphoria kappaleellaan.


Kommentit

 1. Portugali voitti erilaisuudellaan, tykkään enemmän ja enemmän tuosta heidän kappaleestaan. Ja tämä on mun mielipide.

  VastaaPoista
 2. Voittaja oli tämän vuoden paras kappale ja esitys, vieläkin itkettää sen kauneus joka kerta kun sen kuulen, varsinkin nyt kun alan jo ymmärtää ne portugalin kieliset sanatkin monen kuuntelun jälkeen. Musiiikilla on erilaisia tehtäviä ja merkityksiä eri ihmisille. Ensi vuonna sitten varmasti voittaa taas joku bailabailarenkutus jota homojen on kiva kuunnella kännätessä. Euroviisujen alkuperäinen idea oli esitellä eri maiden musiikkiperinteitä ja tänä vuonna se vaihteeksi toteutui periportugalilaisen fadon tyyppisen laulun voittaessa. Ylikansallista englanninkielistä musiikkia tulee jo joka tuutista muutenkin tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en löydä siitä mitään kaunista tai koskettavaa. Mutta löysin kyllä version biisistä, joka miellyttää minuakin.

   https://youtu.be/e0IuwmQO4s4

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?