Muistellaan 90-lukua!

Ysäriä on aina kiva muistella eikö niin? Vaikka vaatteet, meikki ja hiustyylit olikin jotain niin järkyttävää löytyy siltä ajalta vaikka mitä mahtavaa.


Tv-ohjelmat

90-luvun lastenohjelmat oli vielä kunnollisia lastenohjelmia. Nähnyt näitä nykypäivän lastenohjelmia, niin eihän niissä ole mitään kivaa enää. Kaikki on joko prinsessahöttöä tytöille tai action mättöä pojille. Lapsia ei myöskään hyysätty ja nykyään vasta tajuaa mitä kaikkea rivouksia noissa ohjelmissa oli. Nykypäivän Pokèmonejakaan ei voi edes verrata niihin ensimmäisiin tuotantokausiin. Omat rakkaimmat ohjelmat olivat Pokèmon, Muumilaakson Tarinoita, Ankronikka, Nokkapokka, Vili Vilperi, Richard Carryn Touhukas Maailma, Puuha Pete, Aladdin, Pieni Merenneito sekä Flipper & Lopaka.


Musiikki

Ysärimusiikki oli niin mahtavaa, että nykyäänkin järjestetään ysäribileitä ja festareita. Kuka nyt ei tykkäisi Spice Girlsistä, Britney Spearsistä tai Backstreet Boysista eurodancesta puhumattakaan. Spice Girls oli kyllä se ihan ykkönen. Mulla oli cd-levyt, fanipaita, julisteita ja kaikkea fanikrääsää. Niin ja tietenkin kaveriporukassa oltiin jaettu kuka on kuka ja minä olin tottakai Emma.


Ruoka ja herkut

Ruuasta vahvimpina tulee mieleen bolognesekastike, kiinankaalisalaatit, leivät johon laitettiin esimerkiksi jauhelihapihvi ja kastike päälle, uunivuokaruuat, leipäkone, makkarakastike, ranskalaiset ja nakit sekä kun harvoin pääsi Kotipizzaan oikein herkkuaterialle kinkku-ananaksen syömään limpparin kera. Karkkipäivinä sitten mentiin aina lähikioskille karkkiostoksille ostamaan 50 pennillä nelosia, markalla ykkösiä jne... Tuollaisia kioskeja on kyllä ikävä. Nykyään 99% kioskeista on R-Kioskeja. Lisäksi mun lapsuudessa oli purkkatikkarit, tatuointipurkat, pillitikkarit, Aku Ankka karkkeja, Pokèmon karkkeja ja niitä kunnollisia alkuperäisiä merkkareita. Limuista ykkösenä oli Smurffi, Pokèmon ja Muumi. Ja limpparipullot oli sellaisia, että niillä kun kalautti jotain päähän lähti taju.


Muita huikeita muistoja tuolta ajalta on kirjekaverit, Furbyt, Nintendo, Spyro, Super Mario, jäätelöauto, erilaiset pihaleikit kirkonrotasta kymmeneen tikkuun laudalla, vhs- ja c-kasetit sekä tietenkin ne kauhean kokoiset ja painavat puhelimet. Itse sain ensimmäisen puhelimen 1-luokalla. Puhelimen sain koska lähdin ilmoittamatta kaverille ja uimahalliin. Lopputulos oli se, että Suomen rajat suljettiin. Kukaan ei päässyt Suomeen tai Suomesta pois. Lisäksi kaikki poliisiykiköt etsivät minua. Sain puhelimen seuraavan päivänä.

Jäikö minulla jotain sanomatta? Kerro se kommentilla.Kommentit

 1. Ne järkyttävät tuttikorut.������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite käytin niit vast ku tuli japani kawaii vaihe elämässä ;D

   Poista
 2. Lastenohjelmista kaukametsän pakolaiset, tabaluga ja ruohometsänkansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Tabaluga noista itselle semmoinen mitä tuli katsottua. Nuo kaksi muuta ei herätä mussa mitään nostalgiaa.

   Poista
 3. AINIIN JA HOPEANUOLI SUOMIDUBEILLA!

  VastaaPoista
 4. Mitä vikaa 90-luvun vaatteissa ja hiustyylissä oli? Silloin useimmilla ihmisillä oli muistaakseni ainakin luonnollisen väriset hiukset eikä esim vaaleanpunaiset tai vihertävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vikaa oli päästä varpaisiin vyölaukkuineen ja järkyttävine väriyhdistelmineen.

   Luonnollisuus ei ole mun makuun. Tylsää, persoonatonta ja mitään sanomatonta.

   Poista
  2. Iiiiiihan turhaa haukkua jotain 20v vanhoja tyylejä järkyttäväksi. Se on ollut silloin kuuminta hottia ja todennäköisesti et 20v päästä kehtaa katsoa omia kuviasi tästä päivästä ilman megalomaalisia myötähäpeyksiä.

   Poista
  3. Väärin, vyölaukkuja oli jo 80-luvulla. En muista kenenkään käyttäneen niitä enää 90-luvulla.

   Poista
  4. Kyllä mulla kakarana oli vaikka kuinka monta vyölaukkua :D

   Poista
 5. Minä vuonna olet edes syntynyt? Etkä ole mennyt kouluunkin vasta 2000-luvun puolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1994 olen syntynyt. Siksi muisteluni liittyykin ainoastaan lapsijuttuihin + kuva-albumeista näkemiin vaatteisiin :D

   Poista
 6. Flipperissä ja Lopakassa oli maailmankaikkeuden kauheimmat duppaukset. Eritoten se alkutunnari x'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä timanttinen dubbausten aikakausi :D

   Poista
 7. Sehän vasta persoonaallista onkin kun on oman itsensä näköinen ilman huulten täyttöjä, hiusten pidennyksiä, ripsien pidennyksiä, perseimplantteja ja mitä kaikkea luonnotonta paskaa nykyään onkin. Se vasta persoonatonta onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ainankin rakentanut oman tyylini persoonani mukaan. Se miltä näyttäisin ilman kaikkea laittautumista, hiustenvärjäystä, huultentäytteitä ym.. ei kuvasta lainkaan minua itseäni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?