Joulu on jo ovella!

Taas on aika kun ihmiset sekoaa. Stressi päällä, kaupoissa juostaan kuin ruoka muka loppuisi kesken, raivotaan muille ihmisille ruuhkissa ja vaikka mitä.

Itse en tuota ihmisryhmää tajua ollenkaan. Joulu on rentoutumisen aikaa kun ei tarvitse murehtia mistään ja saa vain olla. Valmistetaan herkullinen juhla-ateria läheisten kanssa, herkutellaan, muistetaan toisia lahjoin ja kortein sekä mahdolliset perinteiset jutut. Itsellä perinteenä on keskiyön joulumessu ehtoollisineen ja joulupäivänä jonkun hyvän leffan katsominen herkkujen kera pitkien yöunien jälkeen.

Jouluateria on melkolailla sama kuin viime vuonna. Usean vuoden kehittelyn jälkeen siitä on muokkautunut perheelleni mieluinen.

Alkupalapöydästä löytyy hedelmäistä- ja vihersalaattia, lohta, silliä, ruis- ja vaaleaaleipää, karjalanpiirakoita ja munavoita.

Pääruuissa on perinteisten laatikoiden ja kinkun lisäksi kalkkuna, poroa, rosmariiniperunoita, sienikastiketta ja punaviinikastiketta.

Jälkiruuaksi juustokakkua, pipareita, torttuja, juustoja sekä makeisia.


Kommentit

 1. Ei oo yhellekkään opiskelijalle rentoutumisen aikaa kun kaikki dedikset on 31.12.

  VastaaPoista
 2. Ja mistäs itse nuo hirveet määrät ruokaa saat jos et kaupoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupasta tietenkin, mutta vasta aaton aattona. Silloin kun päivällä käy kaupassa ei ole ruuhkaa, ruuasta tappelevia ihmisiä tai vihaisia törkeyksiä huutavia ihmisiä.

   Ja kyllä. Silloin löytyy kaupasta kaikki mitä tarvitsee alkuruokatarpeista laatikoihin ja jälkiruokiin. Ei se ruoka kaupoista kesken lopu.

   Poista
 3. Ostatko lahjatkin vasta aatonaattona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänä vuonna ostin osan jo alkukuusta Tallinnan reissun yhteydessä. Yleensä päivä tai kaksi ennen aattoa ostan/valmistan lahjat.

   Aaton aattona käyn viemässä lahjat niille, joita en jouluna näe.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?