Minun armeija-aikani!

TJ0 ja reservin aurinko on niin kirkas, että oikeen silmiin sattuu. Mites muuten meni se maitojunallankotiin paluu viimeistään kahden viikon kuluttua? Luulitteko oikeasti etten selviäisiä tästä? Niinkuin olen aikaisemminkin sanonut, niin pystyn ihan mihin vaan. Koulutuskaan ei mun koulutushaaravalinnalla mikään helppo ollut, vaan sissi godtier meininkiä alusta loppuun saakka.

P-kausi
Monet sanova p-kauden olevan täyttä paskaa, mutta itse pidin siitä. Yksi suuri syy oli, että sai olla palveluksessa Rakuunaeskadroonassa, joka voittaa Haminan 100-0. Siellä oli myös mahtava tupa ja johtajat. Ruoka oli tosi hyvää ja siellä oli jotenkin tiiviimpi ja ryhmähenkisempi meininki. Koulutukset jaksoi kiinnostaa ja motivaatio oli erinomainen. Enempää en p-kaudesta jaksa jauhaa kun siitä kirjoittelin jatkuvasti alkuaikoina. Klikkaa tägeistä kohtaa Armeija, niin löydät aikaisemmat postaukset.

E&J-kausi
Tiedustelussa hommat rankentui ja pääsi laittamaan itsensä koetukselle. Tehtävistä en saa puhua, mutta on oltu saakelinmoisessa vilussa, uitu jäitten seassa, leireilty ilman ruokaa, leireilty pahanmakuisen ruuan kanssa, marssittu 40kg painavan rinkan kanssa helteessä ja pakkasessa, vedetty metsässä viisi päivää, jonka aikana on nukkunut pari tuntia/yö ja mitähän kaikkea vielä. Haminan varuskuntaan en koskaan oikein tottunut. Siellä ei ryhmähenki ollut kovin hyvää ja oli sellaisia kuppikuntia. Lisäksi oli yksi johtaja, jonka kanssa en oikein tullut toimeen ja tunne oli varmasti molemmanpuoleinen. Metsäleireillä kuitenkin oli sellainen hyvä ja tsemppaava meininki, jonka vuoksi tykkäsin enemmä metsäreissuista kuin kasarmilla olosta. Niissä aina puhallettiin yhteen hiileen ja mentiin täysillä.

Mieleenpainuvimmat asiat on ehdottomasti koulutushaarakoe, jonka vedin kunnialla loppuun tienaten sissihavun, vaikka puolessa välissä paskoin polveni ja nilkutin sellaiset noin 30km. Se ei tosin ollut viisasta, koska sen jälkeen oli loppupalveluksen ajan polven kanssa haasteita. Pari tulehdusta ja nivelrikko. Silti panoin menemään niin täysillä kuin vain polvi kesti vähän rankempien kipulääkkeiden avulla ja vain yksi metsäreissu jäi kokematta. Jouduin esimerkiksi keskushermostoon vaikuttavaa tramalia piti käyttämään päivittäin. Lääkäri olisi varmaan halunnut tappaa mut kun en koskaan antanut polven tervehtyä. Söin vain lääkkeillä kipuja pois.

Fyysisesti rankat jutut olivat minulle kyllä haasteellisimmat. En nimittäin siedä yhtään fyysistä kipua. Henkisesti raskasta ei missään vaiheessa koulutusta minulla ollut. Välillä pientä vitutusta ja loppuvaiheessa gonahdusta, mutta ei mitään sen kummempaa.

Toinen mieleenpainuva kokemus oli taistelupelastajakoulutus. Siellä oppi oikeassa elämässäkin tarvittavia taitoja. Opeteltiin miten toimitaan kun suolet roikkuu mahasta ulkona, miten ilmakeuhko puhkastaan, ampumahaavojen hoitoa, miten toimitaan kun raaja on amputoitunut irti ja muita kriittisempiä toimenpiteitä perustoimien lisäksi. Pääsin koulutuksen jälkeen sitten itse lääkintäkouluttajaksi omalle joukkueelleni, joka myös oli kiva kokemus. Välillä itse siellä käskyttävän paikalla opettamassa. Kurssista selviydyin kurssin parhaimpana täysillä teoriakoepisteillä ja parhaimmalla tilannetoiminnalla tienaten samalla kuntsarin.

Eikä saa unohtaa eilistä TJ1 päivää. Lamourettes, stand up koomikko Jussi Simola ja herranjumala mikä sekopää ilta. En muista koska oisin nauranut niin paljon kaikelle sille sekoilulle.

Niin ja sitten on pari blackout tilannetta. Kerran olin niin väsynyt, että olin täyttämässä kenttäpulloani tauolla. Seuraavaksi kun tajunta palaa, niin olin yksin pilkkopimeässä metsässä. En tiedä miten tein sen, mutta löysin muut puolessa tunnissa. Lähdin siis ihan umpimähkään kävelemään suuntaan joka tuntui oikealta. Pian löysin itseni oman porukan leirissä. En tiedä mikä suojelusenkeli oli matkassa, mutta se oli ihme. Toinen kerta kun näin kävi oli kun olin vartiovuorossa. Tajunta vain lähti. Aivot itse kattoo, että nyt tulee hälytyssingnaaleja ja sammuttaa kehon toiminnan niille sijoilleen. Tälläisen selityksen luutnantilta sain.

Korpin natsoja ei minulle tullut, mutta syykin sanottiin. Olen kuulemma vastaan nillittäjä. Eli siis minulla on omia mielipiteitä ja annan niiden kuulua. Olen myös korjannut kun johtajat ovat olleet jossain väärässä. Tämän vuoksi korpin jämät jäi saamatta. Minkä mä sille voin etten koskaan laitostunut ja omasin onan ajattelukyvyn.

Sitten se suurin kysymys. Muuttiko armeija minua?

Voin suoraan sanoa, että ei ihmisenä. Paljon uutta tietoa ja taitoa oppineena reserviin poistuin, mutta ihmisenä olen täysin samanlainen kuin ennen palvelukseen astumista.

HENKI HYVÄ! KUNTO KOVA! SISSIT PARAS!


Ps. Pää ei vielä ihan sisäistä kaikkea mitä on tapahtunut, niin saa kysellä ;D

Kommentit

 1. Hei! :)

  Ei liity just siun armeija-aikaan mut mietin ku näin tänää aika paljo armeijapukusii miehii Toteemin ulkopuolel et millo ne vaatteet sit palautetaa? :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon aina tiennyt, että susta on inttiin, käyhän sen kaikki muutkin miehet. Sulla vaan tuntui olevan jokin asenneongelma nuorempana.

  VastaaPoista
 3. Olet kokemusta rikkaampi ja opit paljon uusia taitoja. Eikö se ole muuttanut sinua jo aika paljon? Mutta etkös sä ole puhunut muuttavasi pois Suomesta, koska et pidä tästä maasta? Olet silti valmis puolustamaan Suomea, jos tänne tulisi sota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sotilasvala on annettu, joten siitä voi hyvin päätellä.

   Poista
 4. Joko tiedät pääsitkö jälki-aukkiin?Tänäänkö 17pv sulla on keikka Tukiaisen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tilaa kun aukkilinjoja suljetaan niin monta. Kaavailtiin tosin jo mulle paikkaa kapun kanssa miehistöstä aliupseeriksi koulutukseen, joka on 2018 syksyllä alkava.

   Keikka on siirretty juhannuksen jälkeen :)

   Poista
 5. Aijai, mikäs siellä maastohousuissa pullottaa kun vosuja istuu polvella? Eheyttikö armeija sut heteroks? ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?