Juhannus 2016

Juhannus 2016 meni tänä vuonna mökkijuhannuksena Johanna Tukiaisen seurassa. Saavuin Lahteen torstai-iltana ja sieltä mut haettiin Joutsaan, jossa meillä oli mökki järvenrannalla.

Mökkeily oli perinteistä suomalaista mökkeilyä. Sauna oli lämpimänä suunnilleen aamusta iltaan. Uimme useita tunteja omassa rannassa, jossa oli ihana hiekkapohja, jota pitkin pystyi kävelemään pitkälle järveen. Soutelimme myös tietenkin ja söimme joka ilta grilliherkkuja. Ne vartaat kyllä vei ehdottomasti voiton. Kukaan ei pysty vastustamaan mun chili-valjosipuliöljyllä valeltuja vartaita ripauksella merisuolaa ja mustapippuria. Ateriat kruunasi tietenkin kokonaisuuteen sopivat viinit.

Juhannuspäivänä oli Johannan aikuiskastetilaisuus. Itse olen evankelis-luterilainen, mutta kun Johanna halusit hyvät ja luotettavat ystävät mukaansa, niin tottakai menin ja ihan mukavaa siellä oli. Kastetilaisuuden yhteydessä oli myös juhannuspäivän puutarhajuhlat, missä oli kaikenlaista herkkua tarjolla ja Johannan puolesta olen todella iloinen. Hän kun on odottanut tuota todella kovasti.

Kokonaisuutena juhannus oli kyllä oikein perinteinen ja rentouttava. Välillä on ihana olla luonnossa ihan vain oleilemassa ystävien kanssa ilman mitään ylimääräistä härdelliä ja kaupungin melua.Kommentit

 1. Hei voitko gurmee ihmisenä kertoa mitä viinejä kävi hyvin pariksi vartaille? Ruuan ja viinin yhdistäminen on niin vaikiaa mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään siinä hyvä ole. Sen takia on onneksi ammattilaiset alkossa, joilta kannattaa kysyä.

   Punaiselle lihalle meillä oli jotain täyteläistä punkkua ja salaatin, kanan sekä halloumin kanssa puolikuivaa valkkaria.

   Poista
  2. Alkossa on myös ne värikoodit viineissä mikä sopii millekkin.

   Poista
  3. Entä jos on sekä punaista lihaa, että kanaa?

   Poista
  4. No sitte otetaan jokaselle kaks lasia ja toisee punkkua ja toisee valkkaria :'D

   Poista
  5. Mut hei oikeesti mä en oo koskaan perwhtyny viineihin, enkä siis niissä osaa neuvoa :D

   Poista
  6. Ei ole ruoan ja viinin yhdistäminen mitään rakettitiedettä. Jos viini ei sovi ruuan kanssa se juodaan erikseen ja ruuan voi jättää tarvittaessa syömättäkin. Ja kunhan on snapseja ja aperitiivejä riittävästi ei ongelmia yleensä edes tule. Juomapuoli edellä mennään meillä ainakin juhannuksena ja vappuna.

   Poista
  7. Kyllä mä mielummi ruuan ku viinan valitsen :D

   Poista
 2. Moi! Onko siulla tunnusta snapchatissa? Olisi mukava seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yhtään tykkää snapistä, eli ei ole :D

   Poista
 3. Näyttääpä Johannakin freesille ja levänneelle, hyvä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökille mentiinkin lepäämään ja rentoutumaan. Toimi hyvin <3

   Poista
 4. Oliko tää kaste jonkun lahkon? Mä oon siis aina luullu että JOhannakin on ev.lut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut mikään lahko. He ovat vähän kuin Veikko Hursti. Auttavat vähäosaisia, alkoholisteja, köyhiä ym... ja pitävät uskonnollisia kokouksia.

   Poista
  2. Okei. Mä jo aattelin et Johanna on hurahtanu johki lahkoon.

   Poista
  3. Upotuskaste on käytössä helluntailaisuuden, baptismin, adventismin, vapaakirkon, useimpien itsenäisten seurakuntien sekä uuskarismaattisuuden piirissä. Se on sitten jokaisen itse päätettävissä, ovatko kyseiset tahot lahkoja vai eivät.

   Poista
  4. Muuttuiko oma olo siunauksen jälkeen?

   Poista
  5. Mut eihä Veikko Hursti (RIP) sentään ketään kastanu eli esittäny mitään pappia tai jotain. Tärkeetä ja arvokasta työtä kyl teki eläessään.

   Poista
  6. Ei ole mihinkään lahkoon hurahtanut ja ei kyllä olo miksikään muuttunut siunauksen jälkeen.

   Veikko Hursti itseasiassa on kastanut Johannan vieressä olevan miehen vaimon, jotka tuota toimintaa pyörittävät.

   Poista
 5. Oot säkin ny uskis? Siis sut siunattiin siinä kokouksessa ja silleen. Mut sä et kai käyny kasteella. Vai käviks? Jossain kuvassa katoin, että ainakin se Olli oli kyl aika vaivautuneen näkönen. Olitteks te niinku Johannan tukena vai oikeesti asiassa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mua ole missään kokouksessa siunattu. Halusivat siunata meidät ennen kuin lähdimme kotimatkalle sunnuntaina, niin antaa palaa vaan. Ei siitä mitään haittaakaan ole. Yleensä en käy kuin kirkossa siunattavana ehtoollisella aina kun johonkin sellaiseen tapahtumaan tulee eksyttyä (jouluisin, pääsiäisenä, rippijuhlissa ym...) Ihan Johannan tukena mukana siis oltiin.

   Poista
 6. Vieläkö haaveilet muutosta hesaan ja ravintolatyöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiin en ole muuttamassa tällä hetkellä, mutta ravintolatyö tottakai kiinnostaa ja ensi viikolla alkaakin työnhaku =)

   Poista
 7. Myös helluntailaiset ovat evankelisluterilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai.. No kuulun ns ''normikirkkoon'' jos tuo nyt sitten tarkentaisi :D

   Poista
  2. Ekalle anonyymille tiedoksi, että olet väärässä, helluntailaisuus on kristillisperäinen liike kylläkin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä evankelisluterilaisten kanssa, heidän opetuksensa eroavat sen verran paljon kansankirkostamme!

   Poista
  3. Kyllä,niillä on vaan jotain erimielisyyksiä raamatun tulkinnassa ja näitä suuntauksia on siis satoja ja ne tappelee kenen jumala on se oikee.Uskonsodat on pahimpia,ei muuta ku verta pakkiin ja etiäppäin!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?