Suolistosairaus!

Oih kun ihanaa. Mulla epäillää chronin tautia. Lauantai-illasta asti ollut kauheat vatsakrampit taas vaihteeksi. Nämä aina tulee yks kaks ilman varoitusta ja kestää yhdestä päivästä noin viikkoon. Ainoa mikä helpottaa on sellaiset pillerit, jotka muodostaa jonkun suojaavan kalvon vatsaan. Pitää käydä lisätutkimuksissa niin saa selvyyden asiaan. Toivotaan näille löytyvän joku muu selitys. Näitä siis tulee 2kk-3kk välein.

Arvatkaa mistä muuten tietää kesän olevan tulossa. Siitä, että alkaa suunnittelemaan Eurovision bileitä, synttäreitä, Helsinki Pride reissua ja varailemaan noita varten hotelleita sekä mökkejä. Lopput pidennetystä viikonloppuvapaasta menikin siis sikiöasennossa suunnitelmia tehdessä ja koirien kanssa koirapuistossa. Olisi tehnyt mieli lenkkeillä metsissä, mutta ei pystynyt pitkiä matkoja liikkumaan.

Selittyis samalla jatkuvat silmätulehukset ja kokoaikaiset haavautumat kielessä.

Kommentit

 1. Lääkkeiden nappailua, joka sinulla tuntuu olevan keskivertoa kovempaa, kannattanee myös hillitä kun ollaan nyt näin vakavan taudin äärellä:

  " särkylääkkeet, kuten ibu- tai ketoprofeiini voivat pahentaa Crohnin tautia ja lisätä verenvuototaipumusta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä intissä särkylääkkeiden käyttö on lisääntynyt, mutta nämä oireet on alkanu jo vuoden 2014 puolella. Syksystä alkaen on ruvennu näitä kohtauksia tulemaan tiheämmin.

   Poista
 2. Kannattaisi harkita vakavasti tupakoinnin lopettamista viimeistään nyt. Tupakka alentaa tunnetusti kehon puolustuskykyä ja tälläisen taudin kanssa se tekee erityisen paljon hallaa.
  Jos et kokonaan lopettamaan pysty, niin jokaisen savukkeen vähentäminen on myös kotiin päin.

  Ps. kiitos mukavasta blogista! Toivottavasti jatkat tämän kirjoittelua vielä pitkään ja iloisiakin aiheita ilmaantuu kirjoitettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois yrittää. Saa nähä milloin menen edes tutkimukseen. Nyt kun ei ole oireita, niin jotekin saamattomuus. "No nyt ei oireita ja on tuota ja tuota koulutusta mistä ei voi olla pois".

   Kyllä mä kirjoitan tätä varmaan koko elämäni ajan. Kirjoitan siitä mitä päässä liikkuu ja elämässä tapahtuu.

   Poista
  2. Eli diagnoosi on tehty Googlella ja mitään ei aijjota oikeasti tehdä?

   Poista
  3. Ei ole mitään diagnoosia. Vasta epäily tällä hetkellä ihan ammattihenkilön toimesta. Mun pitäis saaha aikaseks mennä veksiin toedottamaan että tälläsiä kokeita pitäs ottaa. Viimeistään seuraavan kohtauksen aikana menen ;D

   Poista
  4. Ei ole mitään diagnoosia. Vasta epäily tällä hetkellä ihan ammattihenkilön toimesta. Mun pitäis saaha aikaseks mennä veksiin toedottamaan että tälläsiä kokeita pitäs ottaa. Viimeistään seuraavan kohtauksen aikana menen ;D

   Poista
 3. Mulla tollaisia huippukovia vatsakramppeja tuntuu aiheuttavan kovempi dokaaminen, se kai ärsyttää jotenki mahaa/suolta. Silloin kun tuli käytyä viihteellä melkein joka perjantai ja lauantai, tuli muutaman kerran lähdettyä viikolla töistä päivystykseen, epäilivät umpparia kun niin paljon koski (ei pystynyt liikkumaan, hengityskin sattui), mutta mitään ei sitten löytynyt. Olen nuori ihminen.

  Ihan hyvällä sanon, vaikka et niin usein juokkaan niin kumminkin aika suuria määriä kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla näitä tulee vaikken ois useempaa viikkoo juonu mitää :/

   Poista
 4. Ehkä suoleen ei oo tarkotettu työntää sisäänpäin mitään. Yks h-kaveri kärsi just tuollaisesta kivusta aina silloin tällöin niin kun neuvoin kokeilemaan olemaan harrastamatta a.aali p.noja ni ei oo sen jälkeen ollu noita kipuja.
  (uskallatkohan julkaista tätä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pepussa ei oo ollu aikoihi mitää. Viime keväästi asti ollu se antava osapuoli kun Mr.X on se ottava.

   Ja miksen uskalla. Ei seksi nykyään ole mikään tabu josta ei voisi puhua. Itse ainankin tykkään puhua seksistä ja omista seksileikeistäni :D

   Poista
  2. Mun pepussa ei oo ollu aikoihi mitää. Viime keväästi asti ollu se antava osapuoli kun Mr.X on se ottava.

   Ja miksen uskalla. Ei seksi nykyään ole mikään tabu josta ei voisi puhua. Itse ainankin tykkään puhua seksistä ja omista seksileikeistäni :D

   Poista
 5. Jos yhtään ajattelet hyvinvointiasi hyvä mies, niin alkoholi ja rööki pois samantien, ne eivät tee muuta kuin pistävät kropan entistä enemmän sekaisin. Tiedän että sua ei saa koskaan neuvoa, koska oot niin iso poika ja tiedät kaiken, mutta sanon tämän koska tiedän mistä puhun.

  VastaaPoista
 6. Sulla saattaa olla alkava haimatulehdus. Oireet kuullostaa tutulta.
  Kokeile Creaton 1000 nimistä lääkettä. Apteekista ilman reseptiä, mutta aika kallista. Jos haimassa häikkää auttaa kyllä. Mutta alkoholi ei oo hyvä. Ja oireet tulee jälkijunassa, siis viikkojenkin jälkeen edellisestä kerrasta. Hoitamattomana tosi, tosi vaarallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olis vaan fiksumpaa kuunnella lääkäreitä ja unohtaa poppakonstit?

   Poista
 7. Tässä tuo lääkkeen nimi oikein: CREON 10 000
  Katsoppas googlesta.

  VastaaPoista
 8. Ei selviä tuo muuten kuin paksusuolentähystyksessä. Ensin juodaan laksatiivia monta litraa ja mitään ei saa syödä. Itse tähystyskin on silkkaa nautintoa.
  Kyllä sä siitäkin selviät!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä ja toivottavasti syy löytyy! Ite just eilen toisen kerran tähyssä ja luultavasti sama vaiva mullakin, tuloksia odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo menny edes kokeisiin asti kun taas vaihteeksi oireeton ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?