KABOOM!!!!!!!!!! (+hakutoiveet)

Pääsin vihdoin ampumaan kovilla ampumaradalle. Ammuttiin makuulteen, polvelta ja seisovilteen. Ekaksi ammunnaksi alkoi hyvin. 8/10 osui tauluun, mutta pisteitä en muista. Olisiko ollut 78/100. Polvilteen kusin koko homman kun tein yleisimmän mosavirheen, eli unohdin tukea lippaan ranteella. Tajusin sen itse loppuvaiheessa, mutta lippaassa ollut kuin pari panosta jäljellä. Ne osuivat kymppiin ja ysiin. Kokonaistulos hävettävät 19/100 ihan oman hölmön virheen takia. Seisoviltaan meni suunnilleen samalla tavalla kuin maaten ja noitakaan tuloksia en muista kunnolla joku n.75/100.

Ihan lopuksi ammuttiin 12 panosta kääntyviin tauluihin. 15sek aikaa aina laittaa/vaihtaa lipas, ladata ja käydä makuulteen ampuma-asentoon. Sitten oli 5sek tähdätä ja laukaista. Näin ammuttiin 8 kutia ja 4 ammuttiin sillä tavalla, että 5sek aikaa ja kaksi kutia. Mä oon semmonen hyvä toimimaan paineen alla ja osumat oli 12/12, pisteinä 100/120. Kaikki osui 8-10 asteikolle, paitsi yksi pääsi karkaamaan kutoseen.

Joo ja lopuksi noita valinta-asioita. Meillä oli aselajien esittely ja oma kolmen kärki on nyt valmis. LääkintäAUK se ykkönen, Lääkintä kakkosena lohdutuspalkintona ja kolmanneksi nousi itsellenikin yllätyksenä TiedusteluAUK. Se kuulosti itsensä todellakin haastavalta, erittäin vähäuniselta sekä melko raskaalta ja metsäiseltä. Kuitenkin sellaiselta, että sieltä saisi mahtavan kokemuksen, paljon kivaa tekemistä (naamiointia, hiiviskelyä vihollisen leirissä, räjäyttelyä ym..). Mutta tuossa nyt tuo kolmen kärki, joka saattaa vielä muuttua ensi viikkoon mennessä.

Kommentit

 1. Kai tiedät että sillä on paljon vaikutusta mihin koulutukseen päädyt kun et ollut p-kauden leirillä ja ammuntakin on jäänyt jo kertaalleen välistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta sanottiin, että katsotaan syyn poissaoloon olleen kunnollinen ja oikeutettu. Mulla oli polvi oikeasti käyttökelvoton ja siinä flunsssa aallossa parhaiimmillaan 39,4 kuume. Omalla terveydellä ei saa ruveta leikkimään. Ja ei kuulema tarvitse pelätä ettei pääse haluamaansa koulutukseen jos on oikeasti käyttökelvoton. Hupivemppaajat on asia erikseen. Kaikki tärkeimmät koulutukset olen ollut tosin mukana oman terveyden kustannuksella pillereiden voimalla. Seuraava leiri on ensi viikolla ja kerkeän antamaan näytön leiritaidoistakin luojan kiitos. Leirille olisin viime viikolla lähtenytkin, mutta infokatkon takia ei koskaan tullut kyytiä sinne.

   Poista
  2. no hyvä! mikäs leiri on kyseessä ja kuinka pitkä?

   Poista
  3. En muista mikä nimeltään. Oisko ollu 4pv leiri. Sen aikana on reilu 15km marssi + hiihtomarssi + ampumataitotesti ainankin. Viikonloppuna siis ostamaan lisää kinesioteippiä ja rakkolaastareita. Jotkut tekniset alkkaritki vois hankkia ja vettä hylkivät sormikkaat palvelushanskojen alle.

   Poista
 2. Älä tee sitä virhettä että tiedusteluauk... Ainakin Niinisalossa ks homma hajotti aika tehokkaasti monta ihmistä fyysisesti. Ajatushan kuulostaa hauskalta mutta koitappa sitten repiä asiasta huumoria kun siirtymät 30+ km 40-50kg rinkka (jossa teltta/kamiina/ryhmäkohtasta, koko harjoituksen pussimuonat ja VEDET 3 litraa/päivä) mukana ja kun marssitauko vihdoinkin tulee alat kaivamaan trangiaa alimmasta taskusta esille ja laitat taco stewin (Hyi saatana) tulille ja mussutat sitä. Siihen kaatuu sen touhun mielekkyys.

  Itse tiedusteluhan on jees kun on kyseessä just tota hiiviskelyhommaa, mutta kun yleensä kyse ei oo siitä. 75% tehtävistä on liikenteen laskemista (=istut todennäköisesti märän sadeviitan päällä jossain risukasassa, katsot tielle ja merkitset autot muistiin)

  - 6kk tiedustelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä silti sen sinne kolmanneksi vaihtoehdoksi jätän :D

   Poista
 3. puistosissi on puistosissi( eli ei ole edes tehnyt kunnollista tähyä) ja tacostew oli luksusta verrattuna tomaattiseen tomattitomattiin ja katkarapukeittoon (tietäjät tietää)

  t: maalaisjärkeä poijaat

  VastaaPoista
 4. Tiedät näistä jos menet tiedusteluaukkii. ;) (maalaisjärki on erään legendaarisen pohjoisen vääpelin lempisanontoja)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?