Minun jouluni ♥

Tämä joulu oli kyllä yksi ihanimmista. Syy siihen on se, että siihen kuului tänä vuonna yksi läheiseksi tullut ihminen lisää, jonka seurasta sain nauttia. Lahjaostoslistakin on kasvanut kahdella. Ostan aina läheisille ystäville sekä perheenjäsenille lahjat. Mitään stressiä en koskaan lahjaostoksista ota, vaan ostan lahjat aikaisintaan viikko ennen aattoa. Viimeiset lahjaostokset teen yleensä vaain päivä ennen aattoa. Stressitön joulu on paras joulu.

Jouluaatto alkoi pitkään nukkumisella. Olin esivalmistellut/valmistanut edellisenä iltana jouluruuat, joten ei tarvinnut kuin kinkku kuorruttaa, valmistaa poro, keittää perunat, paistaa laatikot ja karjalanpiirakat sekä asetella ruuat tarjolle. Tuosta porosta on kyllä tullut jättimenestys meidän joulupöydässä. Kaikki sanovat, etteivät ole koskaan saaneet yhtä hyvää poroa kuin minun tekemänä. Salaisuus siihen on tumma olut, reilussa voissa poron ruskistaminen ja se etten mene mittojen, vaan makuaistin mukaan ruuan valmistuksessa. Puolukkahilloa lusikallinen poron päälle ja ai herranjumala kun sitä voisi syödä vaikka kuinka paljon. Muutkin ruuat olivat todella herkullisia. Kalkkuna uutena tuttavuutena onnistui mielestäni tosi hyvin. Ei tullut kuivaa kantturaa uunista ulos, vaan sopivan mehukas ja maistuva lopputulos. Lintuun tehtiin täytteeksi omena-sipuli-leipä-maito seos ja nahan alle laitettiin reilusti yrttivoita. Sitten vain paistettiin uunissa 175c 1h/kg. Ihan lopuksi uuni pistettiin 225c ja otettiin kaunis kullanruskea pinta kalkkunaan. Tässä siis nyt ohjetta miten tuon kalkkunan valmistimme kun joku sitä pyyteli.

Ruuan syötyä pääsimme lahjojen avaamiseen ja minä olen tänä vuonna ollut tosi kiltti poika. Sain lahjaksi ne inttiin tarvittavat varusteet, eli kalsarit, sukat, parranajovälineet, sen tabletin sekä pienikokoisen helposti mukana kannettavan pelin. Lisäksi sain koirille tarvikkeita ja herkkuja, pikkutuhmia makeisia, Kerman Saven nimikkokupin, suklaata, granaattiomenakylpyvaahdon sekä tupakkaa. Niin ja Mr.X:ltä sain ihanan herkkukorin, jossa oli erilaisia juustoja sekä marja-inkiväärijuomaa. On kuluneen vuoden aikana kyllä hyvin oppinut mistä tämä herkkuperse tykkää. Tuo Arlan Wästgöta Kloster Svart, mitä tuosta herkkukorista löytyi oli muuten ihan älyttömän hyvää. Yksi uusi suosikkijuustoni. Kannattaa testata.

Oma iltani jatkui ruokakoomalla. Löhöilin koirien kanssa sohvalla ja tuijotettiin tv:stä kaikkia random ohjelmia mitä sattui tulemaan siihen asti, ennen kuin tuli lähtö joulukirkkoon. Yleensä olemme käyneet Lappeenrannan kirkossa, mutta tänä vuonna sain vinkin, että Sammonlahden joulukirkko on paljon parempi. Sinne me siis päätimme lähteä tänä vuonna ja se oli paljon parempi. Siellä on paljon rennompi lämminhenkinen tunnelma ja joulutarina esitetään näytelmänä papin kerronnan mukaan. Kirkon jälkeen alkoi sänky kutsumaan ja jouluaatto päättyi minun osaltani hyvänyön suudelmaan, enkä tarvinnut edes mistelinoksaa.

Joulupäivänä en oikeastaan tehnyt lähestulkoon mitään. Joulupäivänä onkin mielestäni tarkoitus rentoutua. Nukuin pitkään, söin jouluruokaa useaan otteesee, oltiin useampi tunti koirien kanssa koirapuistossa ja illalla katoin itselleni juustoja, granaattiomenahilloa, sipsejä sekä dippiä Coca Cola Zeron kera leffaherkuksi. Ensin katsoin Harry Potter ja Azkabanin Vankin, jonka jälkeen itkin pari tuntia Titanicin parissa. Saakeli ainoa elokuva koko maailmassa, joka saa mut pillittämään. Välillä tosin nauratti kun soi sellaista Hymn To The Sea tyylistä musiikkia, niin Mentor rupesi välillä laulamaan mukana, mutta jatketaan postausta huomenna, ettei tästä tule ihan liian pitkä värssy.















Kommentit

  1. Ai,että kun alko tekemään jouluruokia mieli nuita kuvia katellessa,vaikka Tapaninpäivänä tuntu,ettei enää palaakaan.Eilen tein kinkunjämästä hernekeiton.Juu,poro vois olla mukava uutuus joulupöytään,pitää laittaa ens vuonna,sitä tulee harvoin tehtyä.Ehkä kerran vuodessa.Meillä oli kokeiluna leipäjuusto ja hapankaali,ne meni hyvin,sen sijaan rosolli tulee jäämään pois(roskiin meni suurin osa).Jotain pientä uutta vanhojen tuttujen lisäksi on kiva kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ei tee yhtään mieli jouluruokia. Enemmäki raikkaita ja rasvattomia kevyitä ruokia :D

      Poista
  2. Wow. Nuo joulutortut!!!

    VastaaPoista
  3. Onks hyvä toi James Bond partahöylä, kuinka monta terää? Kalliita ne ainakin on, ite käytän Lidlin kaksteräsiä kun en oikein tajua onko useammasta terästä mitään iloa. Luulis siinäkin olevan joku raja kuinka monta terää partahöylään saa, joka vuosi tulee uusia malleja vaikka laitteen periaate on sama. Ja sitten vanhoihin ei enää saa vaihtoteriä, kapitalistin juonia toikin, perkele! Ja toi tabletti ei muuten tuu kestään koko intti aikaa, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä avannu ja testannu. Perus halppishöylät on mun mielestä ihan kauheita :D

      Niin ja miksei tulis kestämään?

      Poista
    2. No vaikka siksi, että tuvissa asuu useampi ihminen ja siellä joukossa voi olla pitkäkyntinen. Mutta korvaahan vakuutus, jos jotain viedään.

      Poista
    3. Tuskin kukaan nyt kaappiin murtautuu :D

      Poista
  4. Kalkkunan paistoaika on 20 minuuttia per pauna.. eli korkeintaan 45 min per kilo. Toivottavasti ei tullut kovin kuiva,on aika hankalaa saada siitä sekä kypsä että mehukas. Kiva jos maistui! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kostea, kypsä ja mehukas oli. Ton 1h/kilo katoin netistä ohjeeks

      Poista
    2. Tunti per kilo on varmaan vähän alemmalle uunin lämmölle, jotain tuossa alle 150 astetta. Mutta täyte, yrttivoi ja valelu varmasti auttoivat, kun tuli namia!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?