Mihin nää päivät oikein katoaa...

Herranjumala.. En ole taas käynyt täällä vähään aikaan kun on tullut liidettyä joka paikassa taas vaihteeksi. Pääasiassa tullut vietettyä aikaa Minna-Tädin tai Mr.X:n kanssa. Kaksi ihanaa ihmistä joiden kanssa on aina hauskaa, eikä varmasti tule ensimmäistäkään tylsää hetkeä. Ollaan käyty baarissa niin bailaamassa kuin selvinpäinkin iltaa istumassa, syöty ulkona useaan otteeseen, harrastettu ah niin ihania uhkapelejä, tanssittu urakalla, laulettu karaokea ja muuta kivaa vaapaa-ajan viettoa. Lisäksi vihdoin on joululahjaostokset melkein tehtynä.

Noihin joululahjaostoksiin onkin alkuviikko kulunut. Käytiin rajan takanakin Viipurissa ostoksilla pitkästä aikaan. Samalla leikin urpoa turistia. Siellä on yhdellä aukiolla sellainen Lenin patsas, niin otettiin Iskän kanssa sellaiset superturisti kuvat sen patsaan edessä. "Nyt mie kostan ku ne aina tukkii kulkureitit Lappeenrannassa". Katseltiin vähän kaupunkia, mikä on kyllä paljon kauniimpi kesäisin, ja aina kivan kaupan nähdessäni pysähdyttiin. Eli melkolailla päämäärättömästi ajeltiin ympäriinsä intuition avulla. Tietenkin käytiin sitten ruokaostoksilla ''Karuselli Kaupassa''. En tiedä onko tuo sen kaupan oikea nimi, mutta tuolla kaikki sitä kutsuu. Se on vähän kuin Viipurin Prisma. Joululahjojen lisäksi kyllähän mun itsellenikin piti vähän ostoksia tehdä. Muutamat susiboxerit, vihreät tennarit, ihanaa mansikan tuoksuista hajuvettä, shampoita  & hoitoaineita sekä muutaman kassillisen ruokaa. Olen nykyään melkolailla ruvennut ostamaan tuollaiset perusruokatarvikkeet, eli makaronit, riisit, suola, sokeri, jauhot, juusto, maito ym... ostamaan venäjältä. Siellä kun nuo on niin helkutin paljon halvempia. Riisinkin kanssa tulee säästettyä muutama kymppi kuussa kun sieltä ostaa. Sitä nimittäin kuluu pari pakettia viikossa kiitos koirien. Laskin suunnilleen kokonaissäästön/kk niin säästöä tulee reilu 50e/kk. Venäjä on mielestäni maana ihana ja ihmisetkin tosi mukavia, mutta politiikka ja ihmisoikeudet siellä on ihan päin persettä.

Tuon reissun lisäksi on tullut pari päivää kierreltyä pitkin kauppakeskuksia ja jalat alkaa pikkasen jo olemaan hellänä kaikesta kävelystä. Joulussa on muuten se hyvä puoli, että joulusesongin ajaksi tulee paljon Pop Up myymälöitä ja kojuja, joista saa kaikkea kivaa ei niin perus tavaraa. Tänään esimerkiksi Iso Kristiinassa kävellessä osuin chilituoteitta myyvän kojun luokse, jossa pääsi maistelemaan ihania Buga's chilituotteita. Sen verran herkullisia oli, että ostin kaksi suosikkiani. Miedon granaattiomena-chilikastikkeen sekä tulisen Grandma's Adzhika hillokkeen. Tuo granaattiomena-chili on ehkä se pikkaisen parempi ja mielenkiintoisempi. Sitä kun voi käyttää niin suolaiseen ruokaan, juustojen kanssa kuin makeisiin jälkiruokiinkin. Pakko käydä varmaan lisää hakemassa jos tuo purkki kovinkin nopeasti tyhjenee. Mutta täällä aletaan kyllä olla jo jouluaattoa vaille valmiita. Mites lukijat?


Kommentit

 1. Tiesitkö että maitotuotteiden tuominen venäjältä suomeen on luvatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on ihan syy miksi ei saa maitotuotteita tuoda. Mutta sinuahan ei koske mitkään säännöt.?

   Poista
  2. Mä teen just sitä mitä haluun. Fuck the others...

   Poista
 2. Sanoisin että kun on katsonut Venäjän tilannetta, niin se on suorastaan hälyttävä. Homoja vihataan ja vainotaan, ja moni tekee itsemurhan kun ei enää jaksa salailua. Homon kimppuun saa käydä, eikä poliisia kiinnosta. Että siihen se venäläisten ystävällisyys loppuu. On siellä toki niitäkin, jotka eivät vihaa homoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodostan oman näkemykseni aina vain omien kokemuksieni mukaan =)

   Poista
  2. Venäjä on kuin 1500-luvun Eurooppa...

   Poista
  3. "...mutta politiikka ja ihmisoikeudet siellä on ihan päin persettä." Onks sun ihmisoikeuksia sitten loukattu Venäjällä, kun kerta muodostat mielipiteesi vain omien kokemusten perusteella?

   Poista
 3. Et raaski ostaa elintarvikkeita Suomesta, mutta GM:ssä on varaa käydä lähes joka viikonloppu? Elä nyt pahastu, mutta asiat eivät tunnu olevan tärkeysjärjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi mä ostaisin ne Suomesta, jos saan ne rajan takaa halvemmalla?

   Poista
  2. Venäläiset elintarvikkeet ei muuten oo turvallisia. Niissä voi olla bakteereja, jotka voi vaikka tuhota koko Suomen luonnon ja eläimistön. Ihan totta tämä!

   Poista
  3. Eipä tosta rajalta tähä mennessä ole bakteereja tullut xD

   Poista
 4. Kuinka kauan viisumin saamisessa menee ja kuinka nopeasti rajanylitys sujuu? Mentiin joskus 90-luvun lopussa autolla Venäjälle ja jouduttiin odottamaan useampi tunti ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa. Siihen jäi minun Venäjän reissuni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan jonotilanteesta. 20min-5h :D

   Koskaan ei voi sanoa tarkkaa aikaa

   Poista
 5. Hei!! Pakko kysyä, onko toi venäläinen tapa laittaa sitruunanpaloja teehen?
  Virossa käydessäni toivat tarjoilijat teen mukana sitruunanpaloja, jäi häiritsemään että onko paikallinen tapa vai venäläinen perinne :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo mitään hajua :D

   Mutta kyllä ainankin Virossa, Venäjällä ja UK:ssa käytetään enemmän sitruunaa kuin sokeria

   Poista
  2. Ja tämä perustuu kuulopuheisiin ja omaan kokemukseen kahvilan kassan takana.

   Poista
  3. Joo, on venäläinen tapa ja mielestäni kyllä myös esim. briteissä laitetaan teehen sitruunapaloja, ihan sokerin ohellakin. Lisäksi Venäjällä käytetään perinteisesti teen makeutukseen sokerin ohella myös vaikkapa tosi makeita hilloja. Vaiks mustaviinimarja- tai vadelmahillo teessä on tosi hyvää, kannattaa kokeilla :)

   Poista
  4. Varmasti makuasioita tällaiset, eikä voi yleistää. Yhtä lailla joku suomalainen tykkää juoda kahvinsa maidolla ja sokerilla, toinen pelkästään kermalla ja kolmas mustana. Kamalaa vääntöä näinkin yksinkertaisesta asiasta. :D

   Poista
 6. Ai että UK:ssa ei käytetä niin paljoa sokeria? Britit ovat Euroopan ylipainoisin kansa, joten sokeria kyllä kuluu siinä maassa ja teehen jos mihin sokeria pistetään kilokaupalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun mielestä ne tarjoo teen sitruunalla :D

   Poista
  2. No mun mielestä ne tarjoo teen sitruunalla :D

   Poista
  3. Harvemmin, mutta maito on must ja reippaasti sokeria. Monet teet on jääneet juomatta Englanissa minulta kun laittavat noita sekaan kysymättäkin. Kahvissa maidon jotenkin ymmärrän vaikka en itse käytä mutta teessä se maistuu hirveältä.

   Poista
 7. Hyvä ilme sulla tossa kuvassa,missä toi naineki on:) Mutsis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syyst mä repesin tolle "Mutsis?" kohalle. xD

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?