Chili-sitrusmarinoitu kanasalaatti

Herkullista, tosi nopeaa ja terveellistä. Hankala yhdistelmä, mutta ei mahdoton. Mulla on ollut tässä vauhdikas ilta ja jotain nopeaa, mutta terveellistä piti saada. Salaatti tietenkin tuli heti mieleen. Ei kuitenkaan tehnyt yhtään mieli mitään salaatinlehti-kurkku-tomaatti-kana tyyppistä salaattia, vaan jotain vähän kivempaa, jolloin jääkaapin antimista syntyi seuraavanlaista.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CHILI-SITRUSMARINOITU KANASALAATTI

Kana:
150g Broilerin fileesuikaleita
1kpl Sipuli
2rkl Pippurituorejuusto

Marinadi:
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
Raastettua inkivääriä
1rkl Sweet Chili- kastiketta
2rkl Oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja pippuria

Salaattipohja:
Punakaalia
Porkkanaa
Omenaa
Retiisejä
Kurkkua
Tomaattia
Ananasta

Pinnalle:
1kpl Tuore chili pilkottuna

Aloita laittamalla kana paistumaan. Leikkaa sipuli kapeiksi renkaiksi ja lisää joukkoon paistumaan. Kanan ja sipulin ollessa paistumassa valmista marinadi isoon kulhoon ja leikkaa marinadiin punakaali, porkkana, omena ja kurkku suikaleiksi. Tomaatti ja ananas lohkoiksi. Retiisin leikkasin väriä antaviksi siivuiksi. Salaattipohjan ollessa valmis sekoita ja laita kelmu päälle. 

Tässä vaiheessa kanan ja sipulin pitäisi olla jo valmista, eli tuorejuusto sekaan ja kana jäähtymään jääkaappiin viideksi minuutiksi. Sitten vain salaatin kasaaminen, pala täysjyväpatkonkia, lasillinen sitruunavettä ja syömään. 

Itsellä ainankin lähti nälkä ja oli paras salaatti pitkään aikaan, eikä aikaakaan tämän tekemiseen mennyt kuin noin 15min. Kana kun valmistuu sillä aikaa kun nopeasti pilkkoo kasvikset ja sekoittaa marinadin.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jos ihmettelette kanan keltaista väriä, niin itse tungin espanjan reissulla ostetun sahramin jämät sekaan loppuvaiheessa pois kuleksimasta.

Kommentit

  1. Hyvännäköinen salaatti, täytyypä kokeilla. Itsekin kanasalaatteja usein laitan, niin on hyvä kun saa vähän vaihtelua, ja varsinkin vielä kun saa ohjeistusta ruoka-alan ammattilaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä kukaan jaksa saman kaavan mukaan aina syödä. Uuden koikeleminen on virkistävää =)

      Mä oon sitä mieltä, että ravintola-alalla ei voi koskaan olla ammattilainen. Aina on/tulee lisää opittavaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?