Kokeilin sieniä ja hyvää kamaa oli!

Kokeilin sieniä ja sitä suosittelen sulle tottakai. Eilen pääsin pitkästä aikaa puskajusseilemaan. Noita metsän ihania antimia on alkanut taas tulla ja pitihän siitä itselleen ensimmäinen satsi käydä hakemassa. Ei niitä vielä nyt niin hirveästi vielä löytynyt. Parin tunnin metsässä kävelemisen jälkeen tulos oli noin 4-5l. Hyvin sai siis paistettua kolmelle hengelle sieniä. Niin se ensimmäinen satsi täytyy aina syödä ihan vain paistettuna. Seuraavista aletaan sitten tekemään gratiinia, kastikkeita, muhennosta ym...  Paistetut sienet syötiin broilerin ja uusien perunoiden kanssa. Jälkiruuaksi olikin sitten kunnon lettukestit. Lettuja oli tehnyt mieli jo reilu viikon ajan, joten jo oli aikakin niitä saada kunnon täytteillä, eli mansikkahillolla, kermavaahdolla ja vaniljajäätelöllä. Kyllähän siinä vissiin tuli viisi räiskälettä syötyä ennen kuin stoppi tuli vastaan.

Kuluneen päivän suunnitelmat nyt meni ihan päin persuuksia ilman suhteen. Suunnitelmissa oli lähteä tuossa puolen päivän aikaan mattolaiturille pesemään mattoja. Saa nähdä milloin tuo Lappeenrannan jäljellä oleva mattolaiturikin suljetaan. Toivottavasti ei koskaan. Mattojen pesun jälkeen piti lähteä taas sienestämään ja mustikoita keräämään. Mopoakin piti laittaa ja viettää ilta rannalla koirien kanssa. Ei menny ihan putkeen, mutta koirien kanssa tosin käytiin ihan uimassa saakka. Vähän siinä vilu tuli kotiin päin sateessa ja tuulessa kävellessä. Onneksi kuuma vaahtokylpy lämmitti nopeasti. Koirille tein lämmikkeeksi lämmintä ruokaa. Kanaa, kasviksia ja riisiä ripauksella kalanmaksaöljyä. Mutta nyt mä rupean aloittelemaan rauhallista koti-iltaa. Koirat nukkuu tyytyväisen näköisenä, japanilainen tee hautuu hellalla ja mä pääsen murhaamaan sotilaita, vartijoita, kenraaleja, tiedemiehiä sekä kieroja juonittelevia hutsuja. Lapset, eläimet ja syyttömät naiset aattelin jättää henkiin. Aah mieten mieltä rauhoittava ja rentouttava ilta siis alkamassa.

Ps. Ei miehet sittenkään ole ihan perseestä. Oikeastaan ne on aika ihania, mutta yksi on ylivoimaisesti ylitse muiden 

Kommentit

 1. Sienet olis hyviä mutta kun en tunne kuin kantarellin. Tateissakin kuulemma muutama syömäkelvoton laji. Ja sitte ne toosi myrkylliset ja ne jotka pitäis keittää ensin ja musta ne kaikki näyttää ihan vaan SIENELTÄ. Mistä sen tietää mitä voi syödä ja ei ilman jotain sieni-insinöörin tutkintoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nyt peruslajit pitäis osata. Lampaankääpä, tatit (sappitatti on se syömäkelvoton), karvarousku, mustatorvisieni ym... Ihan sienikirjan kanssa kyllä pärjää metsässä, eli ei tarvitse insinööripapereita :D

   Poista
  2. Tosin itsekkin kerään yleensä ihan vain kanttarelleja. Tatteja tulee myös kerättyä =)

   Poista
 2. Ma oon kuullut,että sellaset sienet,mistä tulee sitä valkosta maitia kun halkasee sienen lakin,niin ne ois syötäviä,ite kerään vaan kangasrouskuja(se on ryöpättävä),jotkut ei tykkää sen mausta ,sanovat kitkeräksi,mutta mä tykkään.Parin viikon päästä vois mennä sienimettään,se on aivan ihanaa,luulis niitä nyt olevan,kun on satanu niin paljon.Nää ruoka-aiheiset postaukset on sulta kivoja,hitsi miten herkullisen näkösiä pöperöitä! Ps.Ihan tilaanteesta riippuen miehet osaa olla täysiä piruja tai sitten maailman ihanimpia,niinkuin naisetkin:))Sä vaikutat tosi kivalta tyypiltä,vaikken tunne sua henk.koht.,luulen että oon oikeessa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ite tykkää mistään rouskuista. Mäkin luulin, että nyt jo löytyisi tosi hyvin, mutta pieni pettymys tuli.

   Mulla oli vähä suhdedraamaa tossa viime viikolla. Silloin aina se sukupuoli, josta pitää on perseestä xDD

   Kiitos kehuista <3

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?