Sadepäivän pelastaja ♥

Sadepäivinä ei voisi olla  mitään ihanempaa kuin loikoilla sohvalla lämpimän viltin alla ja syödä herkullista tuoreista raaka-aineista tehtyä keittoa. Itse päädyin tekemään yhtä suosikeistani kanakeittoa. Perunoita, juuriselleria, porkkanaa, lanttua, sipulia, kanaa ja vahva kanaliemi. Noilla aineksilla syntyy ihana sadepäivän lämmittäjä, jonka kanssa maistuu ruisleipä ja kaakao. Onneksi tänään on vapaapäivä, niin on päässyt toteuttamaan tämän ihanuuden. Ja ennen kaikkea saanut nukkua pitkään. Viime yönä kun tuli tehtyä ihan jotain muuta kuin nukuttua. Mun luona oli sellanen hirveä häirikkö yökylässä.

Princess in love ♥

Näillä aineksilla syntyi maukas 5l keitto. Hiukan tosin piti suolaa lisätä ja toisen sipulinkin pilkoin sekaan. Herkullinen peruskeitto ilman hienostelua ruisleivän kera. Jotain niin maukasta! 

Kommentit

 1. Mitäs sitä ollaan viime yönä tehty? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikitty sellasii poikien action-man leikkejä ;)

   Poista
 2. Pitääkö sellaiset poikien leikit leikkiä nimenomaan yöllä? Miksi? Mitä koirasi ja naapurisi tykkäsivät menosta?

  Hyvä ja helppo kanakeittoresepti, josta suurkiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi action-man:ia leikkiä koska vaan ja melkeen missä vaan xDD

   Ole hyvä reseptistä :)

   Poista
 3. Hyvän peruskeiton ainekset sinulla; onkos tuo alhaalla oikealla oleva juuriselleriä? Voiko korvata helpommin käsiteltävällä varsisellerillä ja sipulin purjolla? Ihan samat ainekset kuin perinteisessä siskonmakkarakeitossa, joka on suosikkini = ns. akustiset keittojuurekset (pakastetutkin käy hätätilassa), lisäksi peruna ja se varsinainen clou, tässä kana. - Kiva, että ei lykätä vehnäjauhoja sekaan, kas kun olen keliaakikko. Noissa liemikuutioissa on muuten usein venhäjauhoja, joka ei gluteenittomalle sovi - tarkkana pitää olla.

  Kiitos kaikista resepteistäsi, mitä yksinkertaisempaa sen herkullisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuriselleriä on. En itse pidä varsisellerin mausta, niin en käytä sitä kuin paastoilla. Välillä on kiva syödä yksinkertaista kunnon kotiruokaa. Itse syön suurimmaksi osaksi aina jossain ravintolassa, niin tälläset tuo hyvää vaihtelua. Ihan omaan makuun voi sipulin valita tai jättää kokonaan pois. Purjosipulia, punasipulia, salottisipulia... Mistä nyt itse tykkää.

   Reseptit ei koskaan ole tarkkoja käskyjä, vaan pelkästään suuntaa antavia. Lopputulos on aina kokista kiinni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?