Pontikkapannu porisemaan ♥

Noh ei nyt sentään ruveta noita laittomia juomia keittelemään, vaan ihan vappusimaa laitetaan 16l tekeille. Kerkeää sitten varmasti vappuaatoksi valmiiksi. Aikaisemmin en ole simaa tehnyt, mutta tälläistä reseptiä testaan.

16l Vettä
10dl Fariinisokeria
12dl Sokeria
5kpl Sitruunaa
1tl Kuivahiivaa

Kiehauta muutama litra vettä ja kaada se sokereiden päälle sankoon/suureen kattilaan. Kun sokeri on sulanut lisää loput vedet kylmänä. Lisää kuivahiiva ja viipaloidut sitruunat. Anna siman seisoa huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Pullota sima pulloihin, joiden pohjalle on laitettu hiukan sokeria ja rusinoita. Laita simapullot jääkaappiin. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan.

Aikuisempaan makuun siman saa helposti lisäämällä lasilliseen pari senttilitraa vodkaa.


Kommentit

  1. Tarkista tuo ohje. "lisää leivinjauhe" Simaan ei tuu leivinjauhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivahiiva siihen piti kirjottaa. Onneksi reseptissä ei ollu tota virhettä. Joku ku ois jo ottanu reseptin talteen ni oilisin saanu huutia :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?