Johanna Tukiainen vankilaan!!!

Johanna Tukiainen kuuluu vankilaan... Tuollainen on paskapuhetta. Joo Johanna on tehnyt virheitä elämässään, mutta niin meistä tekee ihan jokainen. Minä olen tehnyt virheitä, Johanna on tehnyt virheitä ja sinä joka nyt luet tätä olet tehnyt virheitä. Kukaan tässä maailmassa ei ole puhdas pulmunen. En yleensä kirjoita blogissani mistään muusta kuin omasta elämästäni, mutta nyt teen poikkeuksen. Pistää vihaksi kun raiskaajat, tappajat ja muut tuontapaisiin rikoksiin syylistyneet saavat ehdollista ja pientä sormen heristystä ''soo soo ei noin saa tehdä''. Sitten Johannalle yritetään saada ehdotonta. En minä herranjumala olisi ollut jo vuosia Johannan ystävänä jos Johanna olisi joku väkivaltainen kriminaali + tuo rottaposti juttu. Tiedän kuka sen on tehnyt ja se ei ole Johanna. Muissa jutuissa suuri syyllinen on alkoholismi, joka luokitellaan sairaudeksi, jonka kanssa Johanna kamppailee koko ajan. Noh onneksi jutussa kuitenkin on tuomio vielä täysin auki. Minun mielestäni Johannalle pitäisi määrätä ehdonalaista tai korkeintaan lisää ykp:tä. Enkä siis sano Johannan olevan syytön (vaikka pari juttua siellä on joihin tiedän Johannan olevan syytön), vaan että tuo käräjäoikeuden ehdottama tuomio on täysin väärä ajatellen jo pelkästään Johannan terveyttä. Apua alkoholismiin Johanna tarvitsee, eikä mitään vankilaan. Alkoholismi oli yksi aihe, josta keskustelimme pitkään ja hartaasti ihanalla Espanjan matkallamme.

Kommentit

 1. Aattelin eka kommentoida semmosen selityksen että miksi Johanna ansaitsisi vankilareissun mutta itse sitten pohdin asiaa vähän enemmän.
  Vankila tosiaan ei välttämättä ole se tehokkain tapa lopettaa yhteiskuntaa haittaavaa käytöstä (joo ei koko kansaa vituta mutta anygay), rangaistus ole ongelmanratkaisua. Alkoholismiin Johanna tai Johannan lähipiiri olisi voinut hakea apua aikaisemminkin, niin nyt ei välttämättä oltaisi tässä tilanteessa. Eli voidaan ajatella että kun oltaisiin voitu estää tää etukäteen, niin rankaistaan typeryydestä. En tiiä, näkee sitten myöhemmin miten käy, sori jos on epäselvä kommentti :D

  Ja kysymys johon ei ole pakko vastata jos se rikkoo sun periaatteita: se Elena Vikströmin tapaus, tää Johannan "aito nainen vs. naiseksi leikattu mies" -kommentti, onko Johannalla jotain transsukupuolisia vastaan? Vai onko tää vaan henkilökohtasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johannalla ja Elenalla on henkilökohtaisia juttuja taustalla, eli ei Johannalla ole mitään trans ihmisiä vastaan. Johannalla itseasiassa on trans ihmisiä kavereinaankin =)

   Poista
 2. Munkin mielestä Suomen rangaistukset esim. pedofiileille ja raiskaajille ovat naurettavan pieniä rikosten vakavuuteen verrattuna. Eihän Johannan tekemät rikokset mitään OIKEASTI vakavia olleet, ja hänelle määrätyt korvaukset ovat todella absurdeja. Kuten kirjoititkin, me kaikki teemme virheitä ja niistä joutuu ennen pitkää vastuuseen, varsinkin jos virheitä tekee monta kertaa lyhyen ajan sisällä. Jos Johanna joutuu vankilaan, niin ehkä se toimii hänelle herätyksenä ja hän oikeasti muuttaa elämäntapaansa ja jättää alkoholin. Vaikka tykkäänkin Johannasta, pyrin tarkastelemaan tätä tapausta täysin neutraalisti, joten mielestäni tuomio oli oikeudenmukainen (paitsi ne korvaukset).

  En sitten tarkoita mitään pahaa tällä kommentilla, sympatiani ovat Johannan puolella ja toivon hänelle kaikkea hyvää. Toivon niin paljon, että hän paranee alkoholismista ja saa elämänsä kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vankila ei auta ketään.... Paitsi tarjoaa täysihoitolan rikollisille, joka Johanna ei ole.

   Poista
 3. Olen itse raitistunut alkoholisti, ja seurannut todella surullisena Tukiaisten kahden vanhimman tyttären elämää (joka nuoremman kohdalla päättyi traagisesti ja aivan liian aikaisin). Itse henkkoht sekä myös muiden raitistuneiden alkoholistien sanomana tiedän, että kyseessä tosiaan on sairaus jossa ei sairastuneen syyllistämisellä tms ole minkäänlaista positiivista vaikutusta. Kuitenkin, niin raadollista kuin se onkin, on alkoholistin itse ns löydettävä oma pohjansa, myönnettävä tilansa ja alettava tämän jälkeen tosissaan haluta raitistumista. Sen jälkeen suurin duuni paranemisen eteen vasta alkaa, kun ensin on löydettävä itselle sopivimmat keinot päästä pysyvään raittiuteen ja tämän jälkeen alkaa kaivamaan syitä alkoholismiin ajautumisen taustalla.

  Minä olen ollut raittiina 1,5 vuotta, tätä ennen tarvittiin mm katkoja, lukuisia raitistumisyrityksiä ja sairaalareissuja ennenkuin pohja eräs kaunis päivä tuli vastaan. Nytkin voin todeta, että mikäli en olisi itse aktiivisesti avun piiriin, olisin todnäk tälläkin hetkellä jossain tuolla dokaamansa. Niin - ja mikäli ihminen kerran on alkoholismiin sairastunut, on pisarakin viinaa liikaa eikä kohtuukäyttöön enää yksinkertaisesti ole paluuta. Tämä olisi myös läheisten hyvä tiedostaa, vaikka alkoholisti itse saattaa muuta väittääkin ennen sairauden edessä nöyrtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoholismi valitettavasti on todella suurella osalla suomalaisista. Joko lievä tai vakava....

   Poista
 4. Mutta eikös vankilakin ole sinäänsä hyvä paikka raitistua, kun ei ole mahdollista saada alkoholia? Nykyajan vankilat ovat sellaisia hoivakoteja, että niissä elintaso on korkeampi kuin monella normitallaajalla, joten ei luulisi olevan mikään paha rangaistus istua sen kolmisen kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vankila ei auta mihinkään. Siellä ihmisiä pidetään lomalla normaali elämästä täysihoidolla, jonka jälkeen suurin osa palaa takaisin lähtökohtaan.

   Poista
 5. oon täysin samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella moni on samaa mieltä. Olen saanut yksityisesti viestejä ihmisiltä, jotka eivät halua itseään julki, koska pelkäävät saavansa sairaat nettikiusaajat kannoilleen. Itse en heitä pelkää, koska tiedän heidän olevan henkisesti sairaita ihmisiä, jotka yrittävät parantaa omaa pahaa oloa haukkumalla muita anonyymisti tai valenimillä.

   Poista
 6. Samaa mieltä siinä, että raiskaajien ja pedojen tuomiot ovat liian mietoja verrattuna esim talousrikoksiin

  Johannan kohdalla tämä kun ei ole eka kerta kun hänet on tuomittu, niin odotettavaa oli että ehdollinen ei enää riittänyt. Tämä pitää muistaa. Tuomion pituus on kuitenkin lyhyt (vaikkei se varmasti vankilassa siltä tunnu).

  Siinä olen samaa mieltä, että vankilassa ei kukaan alkoholismista parane. Siskonsa kuolema ei herättänyt, toivottavasti tämä tekee sen. Valittavan usein alkoholistin pitää mennä pohjalle, ennen kuin alkaa paraneminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh onneksi mitään lainvoimaista tuomiota ei ole tullut vielä ja koko juttu on auki. Johannalla ei siis vielä mitään tuomiota ole =)

   Poista
  2. sen verran viilaan pilkkua, että onhan hänellä ehdollinen tuomio vanhoista jutuista, mutta oikeassa olet, tämä viimeisin tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

   Poista
 7. Yllättäen taas asiallisia kommentteja, jotka ovat eri mieltä, ei julkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki asialliset kommentit on julkaistu =)

   Jos kommentti sisältää yhtään Johannaa loukkaavaa/törkeää sanaa sitä ei julkaista. Keskustelupalstoille voi mennä haukkumaan muiden hullujen kanssa jos ei ole mitään asiallista sanottavaa.

   Poista
 8. Opiskelen itse sosiaalialaa ja olemme koulussa käsitelleet päihdeongelmia ja riippuuksia, ja alkoholi on yksi tällainen. Lähipiirissäni on alkoholismia, ja tiedän miten ikävää se voi olla. Päihdekuntoutusta on monenlaista, ja yksi mahdollinen paikka sille toteuttaa on vankila. Vankilassa voi raitistua ja siihen tarjotaan mahdollisuus, jos sitä itse haluaa ja tukiryhmä toimintaakin voi saada. Siellä ulkomaailman houkutuksille ei ainakaan olisi alati alttiina ja riski repsahtamiseen olisi pienempi.

  En kommentillani tarkoita, että Johannan pitäisi mennä vankilaan, esitän sen vain yhtenä kuntoutuspaikkana ja vaihtoehtona, jonka olen opinnoissani oppinut. En ole perehtynyt hänen tapaukseensa, mutta toivotan valtavasti tsemppiä jotta hän pääsisi eroon alkoholiriippuvuudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Johanna hajoaisi lopullisesti psyykkisesti jos hänet vankilaan laitettaisiin. Ei ollenkaan hyvä vaihtoehto!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?