Eduskuntavaalit 2015: Löysin ehdokkaani!

Vihdoin jaksoin näin yön myöhäisinä tunteina perehtyä eduskuntavaalien ehdokkaisiin. Tämä on muutes ensimmäinen kerta kun pääsen mukaan kansanedustajia valitsemaan. Päädyin tietenkin Vasemmistoliittoon kuten Eurovaaleissakin. Katselin Kaakkois-Suomen ehdokkaat läpi ja päädyin tulokseen, että äänestän Suvi Silvalaa. Ensimmäinen asia minkä ehdokkaista katsoin oli, että ehdokkaan tulee olla alle 40-vuotias. Minun mielestäni nimittäin niitä vanhoja jääriä on ihan liikaa asioista päättämässä. Suomi tarvitsee nuorekasta ja nykyaikaista näkökulmaa asioihin. Nuoremmilla on myös enemmän innokuutta ja tahtoa tekemisessä mukana. Toinen asia, minkä tarkistin, oli suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Luonnollisestihan Vasemmistoliiton jäsenet on puolesta, sillä tasa-arvo on Vasemmistoliiton perusarvoja vapauden ja kestävän kehityksen lisäksi. Tuon asian tarkistuksen jälkeen katselin HS:n vaalikoneesta vaalikonevastaukset ja päädyin siihen tulokseen, että Suvi Silvala tulee saamaan ääneni näissä vaaleissa. Alla olevassa kuvassa kiteytyy hyvin millainen Suomen pitäisi olla.


Kommentit

 1. oletko sä anarkisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai joissain asioissa kapinoin vastaan, mutta en ole anarkisti =)

   Anarkistit on niin hölmöjä,että välillä ne ei edes tiedä mitä vastaan ne kapinoi. Pääasia useille tuntuu olevan, että ihan sama mitä asiaa vastustaa kunhan vain pääsee vastustamaan.

   Poista
  2. jos luit uutisista, miksi anarkistit riehuivat Helsingin keskustassa itsenäisyyspäivänä, niin ehkä myös ymmärrät, että kyllä ne jotain siellä myös vastusti ja tiesivät mitä vastustivat

   Poista
  3. Se itsenäisyyspäivän tempaus anarkisteilta oli pohjanoteeraus ja todistaa että heidän päässään ei todellakaan liiku mitään. Asiansa voi tuoda esille ilman että veronmaksajat joutuvat korvaamaan heidän tuhonsa. Ja jos itse katsoit uutisia itsenäisyyspäivän jälkeen tai seurasit videoita mitä netistä löytyy, niin todellaki nämä anarkistit eivät tienneet mitä ne siellä vastusti, kuhan ovat mukana ja laittoivat paikkoja paskaksi ja inisivät kuinka he ovat oikeutettuja tiettyihin asioihin ja heidän tulisi vain saada kaikki ilman että tekevät mitään, ikävä kyllä maailma ei toimi niin. joten yhdyn siihen että anarkistit vähät välittävät mitä vastustavat kuhan pääsevät päihdepäissään jotakin vastustamaan ja pilaavat muidenkin maineen siinä samalla jotka osaavat tuoda kantansa asioihin esille viisaammalla tavalla.

   Poista
 2. Kaikkeen tarvitsee rahaa. Energian ottamiseen jostain muusta kuin ydinvoimasta tarvitaan rahaa kehittääkseen sitä. Mistä rahat otetaan, jos ei ihmisten verorahoista ja peruspalveluista, joita kuitenkaan ei haluta vähentää? Kestävää kehitystä ei luoda, jos ei ole peruspätevää suunnitelmaa. Luen, ettei Silvala ei osaa edes sanoa milloin lupua kivihiilestä, turpeesta ja maakaasusta. Mutta jopa myöntää että 2025 voi olla liian lähelle täysluopumisen suhteen.

  Näen kuitenkin että sinulle tärkeintä on Tasa-arvoinen avioliitto laki, eikä muu, ja se sinulle suotakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Äänestäessä ajattelen mikä puolue olisi paras ihmisten tasa-arvon, luonnon ja eläinten kannalta =)

   Poista
 3. Eikös kaikki puolueet lupaa sitä sun tätä, mutta todellisuudessa vain harva niistä luvatuista asioista toteutuu. Ympäristöasioissa meidän kaikkien pitää olla valveutuneita, se ei ole minkään yksittäisen puolueen velvollisuus. Me kaikki voidaan vaikuttaa ympäristöön omilla valinnoilla. Mua kiinnostaiskin tietää, että kuinka valveutunut sinä olet ympäristöasioissa ja mitä luonto ylipäätään merkitsee sulle? Kuinka ekologinen olet, esimerkiksi suositko kangaskassia muovikassin sijaan, lajitteletko jätteet ja kierrätätkö (vanhat vaatteet, ym.)? Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen nykyään melko ekologinen. Kierrätän vanhat vaatteet kirppareiden ja joskus UFF:n kautta eteenpäin. Ostan suurimman osan vaatteistani nykyään kirppareilta, second hand- liikkeistä, huuto.net ym...

   Myös huonekalut ja tuollaiset tulee usein ostettua käytettynä esim. tori.fi:n kautta.

   Roskien kanssa mä olen välillä hiukan tuhmempi poika. Pullot, tölkit ym... palautan kauppaan ja biot erottelen sekajätteestä, mutta siihen se oikeestaan jääkin. Niin ja lehdet tulee palautettua kyllä omaan lootaansa.

   Ilmastonmuutos on mielestäni liioiteltua.

   Poista
  2. Millä tavalla liioiteltua? Perustelut?

   Poista
  3. No ei maailma ole tuhansiin, ellei miljooniin vuosiin mihinkään tuhoutumassa. Siis ellei tule kolmatta maailmansotaa, jolloin ydinpommit räjäyttä kaiken :D

   Poista
  4. En jaksa muuhun nyt puuttua kuin tuohon ydinase hommaan. Yllättävän harva ymmärtää että vaikka koko ydinarsenaalin pamauttaisi ei sillä olisi mitään käytännön vaikutusta itse maapalloon. Dinosaurukset tappaneen meteoriitin tuhovoima oli moninkertainen tähän verrattuna ja siitä jäi vain kraatteri joka on maailman mittakaavassa erittäin pieni. Ydinaseet maapallolle on sama kuin pieni kolhu sinulle, tuskin sitäkään. Ja jos ajatellaan ihmiskunnan kannalta niin sitäkään eivät ydinaseet saa tämän hetkisellä määrällä tuhottua lähellekkään.

   Poista
 4. Mihinkähän suureen tietouteen nojaat vaikkapa tämän ilmastonmuutos-mielipiteesi? Omien sanojesi mukaanhan et seuraa tiedeuutisia ja niinkin perusasia kuin evoluutio on tuntematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun minä en usko tieteseen oikein. Kuka todistaa tieteen todeksi?

   Poista
 5. Hyvä valinta ! Ei vaan ehdokas vaan myöskin puolue,hyvä Petri!

  VastaaPoista
 6. Et usko tieteeseen? Lukisitko vaikka wikipediasta tieteen määritelmän ja kerro sitten mikä siinä on niin vaikeaa usko (http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tiede). En sano millään pahalla, mutta särähti niin korvaan toi lause.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kuka voi todistaa tieteen olevan oikeassa?

   Poista
  2. No esimerkiksi erilaiset tutkimukset ja tieteelliset kokeet....? Niissähän tulee tuloksia. Ja tulokset ovat sitten sitä tiedettä..

   Poista
  3. Ei ne tutkijat ja tiedemiehet niitä teorioita ihan hatusta vetele. Tieteessä "teoria" sitä paitsi tarkoittaa vähän eri asiaa kuin arkielämässä. Kaikki mitä tieteen parissa työskentelevät haluavat otettavan tosissaan on tutkittu, testattu ja toistettu niin usein ja erilaisilla variaatioilla, että voidaan päätyä johonkin tulokseen, esimerkiksi siihen miten ilmaston lämpeneminen etenee ja miten se vaikuttaa eliöihin ja olentoihin. Tiedäthän esimerkiksi, että napajäätiköiden sulamisen johdosta jääkarhut ovat kovassa hädässä?

   Poista
  4. Eläimiin ja luontoon liittyen tiedän kaiken. Olen WWF:n kuukausilahjoittaja ja heidän kauttaan saa aina ajankohtaista ja tarkkaa infoa. Kannattaa liittyä siis WWF:n lahjoittajaksi!

   Poista
 7. Ehdokkaallasi on ihan hyvin mietittynä mitä haluaisi mutta onko kertonut MITEN nuo ylevät päämäärät saavutetaan? Harva pystyy siihen. Loppujen lopuksi suurin osa ehdokkaista haluaa kaikkea hyvää ja kaunista kaikille ja se nyt on aika vaikea saavuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Suomessahan vähän on ettei yksi ihminen pysty mitään tekemään.

   Poista
 8. Näissä vaaleissa ratkeaa Suomen suunta. Tässä tilanteessa on todella ratkaisevaa mitkä puolueet hallitukseen tulevat. Porvaripuolueet ovat antaneet nyt viisi pääministeriä (ks. https://sites.google.com/site/oikeisto/), tulokset tiedetään. Mitä hyötyä on jos saamme vain lisää samaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka helkutti nyt oikeistolaisia äänestäisi???
   Kyllä sinne vasemmiston puolelle kannattaa kääntyä jos haluaa Suomesta paremman maan asua!!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?