Vilinäpäivät ja lahja-apua!

Hihhulihei mitä vilinää tämä päivä on ollut ja toinen vielä edessä. Meillä ei koskaan ole stressailtu joulusta ja aloitettu sen valmisteluja viikkoja ennen aattoa. Yleensä aloitamme valmistelut pari päivää ennen joulua juuri silloin kun kinkku pitää kaupasta hakea sulamaan. Se on aina se merkki, että on aika aloittaa ruokien esivalmistelut, koristelu ja lahjojen osto sekä paketoiminen. Näin myös tänä vuonna. Tänään aloittelimme muiden kiireiden ohella jo joulutarvikkeiden ostelua, mutta pääasiassa ostokset ja suuremmat esivalmistelut tehdään huomenna. Minulla mennee varmaan yhden työpäivän verran aikaa lieden äärellä kun väsään kaiken maailman laatikoita, marinoituja salaatteja, sillejä sun muuta, joka on ihanaa. Minä kun rakastan ruuanlaittoa etenkin silloin kun saa kokata perheelle ja muille läheisille ihmisille. Läheisistä ihmisistä puheen ollen sain tänään valmistujaislahjaksi Sony Xperia Z3 Compactin, jonka minulle yhteistuumin ostivat vanhempani ja isovanhempani. Tuo kun oli se minun suurin toive, niin he ajattelivat ennemmin laittaa lahjarahat yhteen ja noutaa tuon kaupasta. Ihan mahtava idea, sillä kyllä tämän paketin avaaminen hymyilytti miljoonasti enemmän kuin rahakuorien aukaiseminen, mutta nyt takaisin jouluaiheeseen ja sen ei kaupalliseen puoleen.

Kaupallisten asioiden keskellä pitää nimittäin kuitenkin muistaa se joulun perimmäinen ajatus, eli rauhoittuminen, rentoutuminen, ajan viettäminen läheisten ihmisten kanssa sekä tottakai se, että joulu on Jeesuksen syntymäjuhla. Itse taas menen perinteisesti puolenyön aikoihin alkavaan joulukirkkoon kuuntelemaan evankeliumia, laulamaan jouluvirsiä sekä ehtoolliselle. Tuon lisäksi jouluun kuuluu muiden ihmisten muistaminen sekä auttaminen. Itse esimerkiksi sytytän kynttilän jo poismenneiden läheisten ja lemmikkien kunniaksi. Tuon lisäksi huomenna käyn lelukaupassa ostamassa barbienukkeja sekä autoja, jotka lahjoitan perheisiin, joilla ei ole jouluruokien ja muiden joulumenojen jälkeen varaa lahjoihin. Näin saan niin itselleni kuin jollekkin lapselle ja hänen perheelleen iloisen mielen.

Jos tiedät Lappeenranta/lähialueet jonkun, joka tarvitsee kyseistä lahja-apua, niin laita minulle sähköpostia. Tarkistan sitä aktiivisesti ja huomenna alkuillasta toimitan viestien perusteella lahjat niitä tarvitseville. petripenna@luukku.com

Kirppariselfie - sieltä löytyi iso kasa sisustukseeni sopivia jouluköynnöksiä.

Pojat katseli ja ihmetteli mun touhuja. Niin koristelua kuin kuvaamistakin. Ne joulusukat edelleen uupuu!

Joulukukkanikin sopivat sisustukseeni

Siinä se ihanuus on. Kiitos kaikille lahjan hankintaan osallistuneille <3

Kommentit

 1. Ihanat noi sun koristeet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Kyllä jouluna pitää bling blingiä olla ;)

   Poista
 2. Nättiä on:) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa että susta löytyy tommonen tavallin ihminen! Tuksun kautta susta saanu kuvan et oot kamala pits. Tsempit sulle elämääs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen ihan tavallinen ihminen. Musta saa ilkeetä narttua tekemälläkään ;D

   Poista
 4. ihanaa joulua sinulle! <3
  tuli mieleen, mitkä on sun lemppari jouluruuat? itse tykkään lohesta, kinkusta ja salaateista eniten.
  mukava kuulla, että osallistut lahja-apuun, olet ihana ihminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat joulut sinnekkin <3

   Lempparijouluruuat klassikoista on laatikot. Kinkku oli lapsena se hitti, mutta sitä en ole syönyt vuosikausiin.

   Joo tänään ihan henkilökohtaisesti toimitin lahjapaketteja =)

   Poista
 5. Aivan mahtavat koristelut:) Hyvää Joulua Petri!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti nyt uuden puhelimen myötä myös instagram päivitykset lisääntyvät :) voisit mm. Ig:n puolellakin ilmoitella aina kun uusi postaus on julki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän niitä sataa koko ajan jatkuvalla syötöllä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?