Mitä rakkailleni kuuluu?

En ole pitkään aikaan päivittänyt mitä koiravauvoilleni kuuluu ja se varmasti kiinnostaa teitä. Meidän perhe-elämä sujuu melkolailla vanhaan turvalliseen tyyliin. Urheilemme ahkerasti ja vastapainoksi herkutellaan kunnolla. Lenkeillä ollaan myös tutustuttu uusiin koirakavereihin, joita treffaamme lenkeillä viikottain aina kun lenkkipolut kohtaavat. Koirista, etenkin Tuiskusta huomaa aina kun kaveri on tulossa vastaan. Tuisku nimittäin rupeaa heiluttamaan häntää ja inisemään ennen kuin itse edes koko koiraa näen.

Vaatetus koirilla on kyllä lisääntynyt. Mentor on saanut uuden hienon heijastinvaljaat jo jonkin aikaa ostetun talvitakin lisäksi. Tuisku taas on tollanen musta mörrikkä, jonka vuoksi ostin saman tien Tuiskulle kunnon räikeän neonvärisen heijastinliivin. Nyt kyllä huomaa hämärässäkin pusikossa missä se Tuisku jolkottaa.

Ruokavalioonkin on tullut hiukan muutosta sitten viime päivityksen. Olen lisännyt raakaruokaa koirien ruokavalioon ja sen osuus on 1/3 koirien ruuista. Pääasiassa annan pojille naudan- ja porsaanlihaa sekä porsaansääriluita, kanansiipiä ja niitä Oscar merkkisiä aterioita. Raakaruoka (ei luut) on aina se iltapäivän ateria ja aamulla saavat joko raksuja, kaupan kosteita ruokia tai jos minulla on ollut aikaa, niin minun itse valmistamaa ruokaa. Iltaisin saa sitten aina dentalsticksit ja luut maidon tai kerman kera. Hyvissä voimin yhtä pirteinä ja iloisina kuin aina korvat pystyssä ja häänät heiluen siis pojat voi, mutta nyt mä alan rentoutumaan leffan parissa. Parin päivän ajan täytyy henkisesti valmistautua kiireiseen perjantaihin. Pitää valmistaa tarjottavia etkoille, töissä täytyy tehdä coctailruokia noin tuhannelle nelosluokkalaiselle, jotka tulevat Lappeenrannan perinteiseen itsenäisyyspäiväjuhlaan ja koirat täytyy myös hoitaa ennen kuin tämän viikon pikkujoulut alkaa.


Kommentit

 1. Koirille EI saa antaa maitoa tai kermaa, sillä niiden elimistö ei pysty käsittelemään laktoosia! Kannattaa antaa noiden tilalta esim. piimää, se ajaa saman asian ja vieläpäs rauhoittaa koirien vatsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa tätä ikuista maitotaistelua :D

   Poista
  2. Miksei voi käyttää laktoosittomia maitotuotteita? :o

   Poista
 2. Ei siinä ole mitään taistelua kun ihan faktaa on se, että laktoosi on koiralle haitallista, aiheuttaen mahakipua ja ripulia. Piimä tosiaan on parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän jokainen tunne oman koiransa. Ja mitä olen kysynyt eläinlääkäriltä, niin valtaosa koirista on laktoosi-intolerantikkoja, ei jokainen.

   Ps. Enköhän itse tunne poikani ja niille ei ole koskaan tullut maitotuotteista ripulia tai mahakipua.
   Pps.. Piimässä on laktolsia

   Poista
  2. Maito. Suuri osa koirista on laktoosi-intolerantikkoja, siksi maitoa (tai kermaa) ei ole syytä antaa koiralla. Voivat myös pitkällä käytöllä allergisoitua maidolle, vaikka tätä ei alkuun tapahtuisikaan.Sen sijaan hapanmaitotuotteet (esim. piimä, viili, kermaviili) sopivat yleensä hyvin. Hapanmaitotuotteet voivat myös rauhoittaa kipeää vatsaa eli niiden antamista suosittelen.

   Poista
  3. Löytyy väliotsikon "kiisteltyt ruoka-aineet" alta.

   Poista
 3. Täälläkin koirille annetaan maitoa. Ei siitä koskaan minkäänlaisia haittavaikutuksia miun tytölle oo tullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkinolen antanut aina, eikä koskaan ole tullut minkäänlaisia oireita :)
   Ihmiset ovat nykyään niin vainoharhaisia. Ennen koirille annettiin kaikki ruuantähteet, mutta nykyään ajatellaan niidenkin aiheuttavan suunnilleen syöpää :D

   Poista
 4. Normaalilla ja hapanmaitotuotteella on eronsa, luulisi safka-alalla olevan tietävän. Ja päinvastoin, sen sijaan että kaikki olisivat vainoharhaisia ruokinnan suhteen panostetaan. Halutaan koiran voivan hyvin, joten tutkitaan, luetaan tutkimuksia ja ravinnosta luennoitsivien artikkeleita, lasketaan saako tarpeeksi kaikkea jne.
  Ja hei, sinä itse olit vainoharhainen kypsien broiskun/kananluiden suhteen, joka on todistettu vanhankansan uskomuksiksi ja todistettavasti niistäkään ei koirille haittaa ole. Toisin on laktoosi-intolerantilla maidon kanssa.
  Eläin pyrkii myös olemaan näyttämättäkipua/huonoa oloa (etenkin laumassa), joten oletko täysin varma ettei koirasi saa vain eepämukavaa oloa maidosta, mutteivät vain näytä sitä? Vertaa koiran närästys; välillä todella vaikeasti tulkittavissa, vaikka koiran olo onkin tukala.
  Pahallahan en paasaa ja aina itselläkin on oppimista, mutta perusasiat..
  -Tuleva eläintenhoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soitin nyt ruokiksella ihan eläinlääkäriin ja sain vastaukse, että jos ei mitään oireita tule, niin antaa mennä vaan.

   Laktoosi-intolerantikko ei voi käyttää normaaleita maitotaloustuotteita. Ainoastaan laktoosittomia ja jossain tapauksissa vähälaktoosisia.
   -Parin viinon päästä valmistuva kokki

   Poista
 5. Et kai sinä vielä tota toista koiraa pue? Talvikarva ei kasva tuuheaksi jos tässä vaiheessa jo koiralle takin pukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentorin vain pitkille lenkeille :)
   Tuiskulla aina heijastinliivi lenkeillä.

   Poista
 6. Ompas omituinen ruokavalio sun koirilla :) Ja tiedätkö mitä, olisi hyvä kun oppisit vastaamaan ystävällisesti kaikenlaisiin kommenteihin. Sun tapana on ilmeisesti vetää heti herne nenään, kun joku hieman arvostelee/on erimieltä kanssasi. Se ei ole mitään rakentavaa keskustelua (tai ainakin tämän kuvan saa vastauksistasi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolinen ruokavalio, jossa ei koko ajan tarvitse samaa pöperöä syödä :)

   En mä herneitä oo nenää vetäny. Jokaisella oikeus mielipiteeseen ja mun mielipide on, että koirat saa jatkossakin maitotuotteita :)

   Poista
  2. No hyvä näin, kirjoitustyylisi vastauksissa vain sitten on sellainen, että siitä saa väärän kuvan.

   Poista
 7. Täälki käytetään maitoa koirille ja kissoille. Ihme nipotusta porukalla. Kyl jokane ite tietää voiko koiralleen antaa maitoa vai ei. Tapauskohtasta iha niiku ihmisilläki.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?