Minun ihana jouluni ♥

Minulla on ollut ihan mielettömän ihana joulu. Rakkaat läheiset ihmiset ympärillä, paljon hyvää ruokaa, joulukirkko ja perinteisiä joulupuuhia.

Aatto alkoi aamulla ihanissa merkeissä. Sai herätä auringon säteiden osuessa ikkunasta sisään valaisten asuntoni, jonka olen laittanut joulukuntoon. Koirille olin ostanut herkkuruokaa ja ne kun pojat oli syöneet menimme järvenrannalle lenkkeilemään ihanaan ja raikkaaseen pakkasilmaan. Luonto oli todella kaunis. Maailma näytti kirjaimellisesti glitterin täytteiseltä. Niin maa, ilma kuin taivaskin kimalteli pakkasen, auringon ja lumihiutaleiden ansiosta. Taivaalla oli myös mieletön valoilmiö. Aurinko paistoi kirkkaasti ja sen molemmilla puolilla oli auringon näköiset valopallot, joista lähti pystysuorat sateenkaaret taivasta ja maata kohti. Harmi etten saanut kuvaa niistä. Koirat kun olin vienyt sisään ja menin ottamaan kuvaa, niin pilvet olivat jo peittäneet lähes kokonaan taivaan.

Pian olikin aika käydä hellanääreen kasaamaan jouluateriaamme. Olimme poimineet rusinat pullasta perinteisen menun kanssa ja lisäilleet siihen uusia asioita kuten muun muassa poronkäristyksen, joka oli menestys ja jää vakituisesti joulumenuun. Kokatessu. Ihan mahtava huumorilahja, joka oli pakko ottaa käyttöön välittömästi. Ruokien alkaessa olemaan valmiita muut alkoivat saapua illallisellemme. Mikään ei ole joulussa parempaa kuin syödä hyvin kaikki läheiset ympärillä. Ruokaa oli todellakin riittävästi lukuunottamatta poronkäristystä, joka loppui kesken. Kokonaista kanaa emme tehneetkään kuten oli aikomus, vaan ostimmekin kalkkunan jenkkityyliin. Yhden virheen teimme tosin sen kanssa. Kalkkunassa oli itsestään mittari kiinni, joka pompsahti ylös kalkkunan ollessa kypsä. Se olisi ehdottomasti pitänyt vaihtaa omaan mittariin, sillä kalkkunasta tuli hiukan liian kuivaa.

Ruokailua seurasi tietenkin lahjojenjako ja voi herranjumala kun olen näköjään ollut kiltti tänä vuonna. Paketeista ilmestyi Pauligin Capsulo- kahvikone, Yves Rocherin Limited Edition tuotteita, kolme lahjakorttia, vaatteita, suklaata, koirille herkkuja... Melkolailla kaikki mitä lahjalistaani olin laittanut löytyivät paketeista lukuunottamatta Xbox 360- konsolia ja Naruto peliä. Ne täytyy siis ensi kuussa itse hankkia. Postauksen loppuun laittelen sitten kuvia saamista lahjoistani.

Jouluaatto huipentuu aina joulukirkkoon Lappeenrannan Kirkossa, joka on joka vuosi erilainen. Tänä vuonna oli minusta hiukan babtisminen meininki johtuen kirkossa olleesta kuorosta, joka lauloi hallelujaa ja aamenta. Olen monesti miettinyt, että joskus kun jenkkeihin matkustan, niin haluan käydä baptismikirkon jumalanpalveluksessa. Siellä kun on aina niin räväkkä meininki. Joulukirkossa ärsytti yksi asia. Tulimme ''myöhässä'', eli 10min ennen jumalanpalveluksen alkua ja kaikki paikat, joista näkee hyvin alttarille olivat jo varattuina. Loppujen lopuksi löysimme paikat, joista näki jotenkin.

Joulupäivä ja tapaninpäivä menevät aina rauhallisessa merkeissä. Syömme ruokaa ja herkkuja, käymme haudoilla, rentoudumme ja nautimme rauhallisesta ajasta. Itse sain joulupäivänä kauneusinspiraation. Hiuksia hiukan lyhentelin, värjäsin tummanruskeiksi, nypin kulmakarvat oikeaan muotoonsa, viilasin ja lakkasin kynnet sekä tein kasvohoidon kaikilla herkuilla. Muuten olen melkolailla ihan vain tehnyt pitkiä lenkkejä koirien kanssa, syönyt pari kiloa silkkaa iloa (eli suklaata) sekä katsellut sarjoja ja leffoja. Kohta rupean lettujen paistoon ja myöhemmin lähden yhteen baariin moikkaamaan Mirkaa, joka hostaa karaokeiltoja. Tosi moni yritti muutes eilen saada minut bilettämään onnistumatta siinä. Kaikille olen sanonut, että joulu on tipaton perhejuhla ja aikaisintaan tapaninpäivänä saa ottaa taas alkoholia. Olen tätä mieltä, sillä näin minulle on opetettu lapsuudesta lähtien.
Kommentit

 1. Laitoitteko kalkkunaan täytteenkin jenkkityyliin, vai pelkkänä kalkkunanako söitte? :)

  VastaaPoista
 2. Paistaha letut ja kiiruhda minu tykö..
  Mikki odottaa et pääsee tulee siunki kätee :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana nähdä ja hoilata pari biisiä <3

   Poista
 3. Onko toi musta kasvonaamio hyvä? Olen moneen kertaan meinannut kokeilla, mutta lukenut liikaa kauhukertomuksia että vetää koko naaman nahkat mukanansa :D

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuulostaa :) Olen samaa mieltä että joulu on tipaton perhejuhla! Ja tosiaan viim.Tapanina voi läträtä jos siltä tuntuu. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi tajuta ihmisiä jotka viettävät jiulun ympäripäissään.

   Poista
 5. Kivat kuvat ja kiva essu:)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä mut onko tein hautausmaakäynti eläinten hautausmaalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käyn vain eläinten hautausmaalla. Kukaan minun läheinen ihminen ei ole kuollut lukuunottamatta ystävääni Juliaa. Hänen haudallaan kävisin kyllä, ellei sinne olisi matkaa noin 250km. Vanhempani käyvät kyllä muillakin haudoilla =)

   Lemmikkien hautausmaalla lepää suuret rakkauden Muska, Jessica ja Miska <3

   Poista
 7. Aika samalla lailla muuten, mutta perheessä kun oikeastaan vaan aikuisia niin ruoan kans juodaan viiniä, eipä sitä nyt milään tavalla kuitenkaan "juomiseks" voi kutsua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaikki jo täysi-ikäisiä, mutta se vaan on jäänyt ettei jouluisin alkoholia =)

   Poista
  2. Sitä sanotaan nauttimiseksi. Kyllä meilläkin juotiin lasit punaviiniä jouluaterian kanssa ja siinä se. Jokaisella on omat jouluperinteensä ja alkoholi ei kuulu kaikkien jouluun, ei edes se yksi viinilasillinen, eikä siinä ole mielestäni mitään outoa tai pahaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?