Oikeus voitti, trallallaa nyt laulattaa ❤

Tänään on ollut kyllä yksi suurimmista ilon ja juhlan päivistä minun elämäni aikana. Tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi eduskunnasta ja siirtyy nyt valiolautakuntaa, jonka mielipide on jo selvillä. Neljätoista puoltaa lakialoitetta ja seitsemän vastustaa. Neljän henkilön kanta ei ole selvillä, mutta vaikka kaikki neljä olisivat vastaan, niin oikeus voittaa ja me mennään naimisiin viikon päästä lauantaina, hei me mennään naimisiin ollaan yhdessä yhdessä aina. Tuo biisi on soinut päässäni siitä asti kun äänestystulos oli selvillä. Työkaverit pitää varmaan hulluna kun oon hihitellyt ja laulellut tuota hymy huulilla koko iltapäivän ajan. Ei oikeasti osaa selittää miten iloinen ja onnellinen fiilis nyt on!

Illalla sitten juhlistetaan tätä kunnolla Giggling Marlinissa pikkujoulujen merkeissä. Ennen GM:ää kuitenkin korkataan skumppa ja juhlistetaan tätä asiaa jo kotona sekä tietenkin laittaudutaan kunnolla iltaa varten. Pakko muutes käydä GM:n karaokepuolella vetämässä tuo mennään naimisiin biisi.

Ja tottakai te lukijanikin iloitsette ja juhlistatte tätä suurta ilosanomaa tänään, eikö niin?

Ihan lopuksi on pakko vielä antaa erityismaininta eräälle kansanedustajalle. Perussuomalaisten Arja Juvonen saa minulta suuren kunnioituksen. Kerrankin jollakin persulla on munaa ajatella omilla aivoillaan ja valita puolensa kansaa ajatellen, eikä puolueen persettä nuoleskellen vastaa puolueen yleisen kannan mukaan!


Kommentit

 1. Mites kun avioliitossa on kyse mm. perheen perustamisesta. Siihen ei kaksi samaa sukupuolta omaavaa pysty. Adoptiot ja hedelmöityshoidotkin pitäis homo pareilta kieltää. Onhan se jo luonnon vastaista. Samaa sukupuolta olevat ei vaan kykene lapsia tekemään, miksei voi perkele sitä hyväksyä.

  Jos lapsia haluaa niin ole sitten normaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot just niitä sairaita vastustajia. Avioliitto EI ole vain perheenperustamista vatten. Itse haluan naimisiin tulevaisuudessa, mutta en lapsia.

   Ps. Homoseksuaalisuus on normaalia ja normaalia.

   Poista
  2. Tilastokeskuksen määritelmä:

   Perheen muodostavat yhdessä asuvat avio- tai avoliitossa olevat tai parisuhteensa rekisteröineet henkilöt ja heidän lapsensa, jompikumpi vanhemmista lapsineen sekä avio- ja avopuolisot sekä parisuhteensa rekisteröineet henkilöt, joilla ei ole lapsia.

   Poista
  3. Kielletään siis avioliitto myös hedelmättömiltä henkilöiltä, sekä niiltä heteroilta, jotka eivät lapsia halua.

   Poista
  4. "Sairas"? Mielestäni se ei tee ihmisestä sairasta, jos hänellä sattuu olemaan erilainen mielipide kuin sinulla. Love and peace!

   Poista
  5. Avioliitto ja perheen perustaminen liittyy toisiinsa miten? ei ne kaikki naimisiin menevät heteroparitkaan lapsia koskaan hanki. onpa ahdaskatseista taas. ja perheen voi perustaa vaikkei yhteisiä biologisia lapsia voi saadakkaan, on olemassa onneks vaihtoehtoja. kaikille samat oikeudet kiitos <3

   Poista
  6. Niin entäs nämä heteroparit jotka ovat avioliitossa mutta eivät halua lapsia, tai parit joilla on jo perhe kauan aikaa sitten perustettu ja menevät vasta myöhemmin naimisiin? Eletään vuotta 2014, voisit itekkin siirtyä nykyaikaan. Tasa-arvoinen avioliitto laki tuskin sun maailmaa kaataa.

   Poista
  7. Apua, perustin perheen eikä olla naimisissa! Tääkin on vissiin ihan luonnotonta?

   Poista
  8. Ja sateenkaariperheet muutenkaan ei ole mikään uusi juttu :D

   Poista
  9. Mun mielestä perhe voi olla ilmankin kakruja... :D

   Poista
  10. Anonyymi 19.31, kannattaisikohan päivittää ajattelumalliasia hieman nykyaikaisemmaksi? Avioliitto ei todellakaan ole vain perheen perustamista varten, ja perheenkin voi perustaa myös ILMAN avioliittoa.

   Homous ei ole lunnonvastaista, kuinka voisi olla, kun luonnossakin esiintyy homoseksuaalisuutta? Etkö ole kuullut, että homoseksuaalisuutta esiintyy lähes jokaisessa lajissa, mutta homofobiaa vain yhdessä? ;) Aijaijai...

   Sun logiikallasi myös lapsettomuudesta kärsiville heteropariskunnille ei pitäis suoda oikeutta avioliittoon, eikä myöskään adoptioon tai hedelmöityshoitoihin. Melko julmaa.

   Julmaa ja ennenkaikkea ajattelematonta on myös se, että sinä ja sinun kaltaisesi kovasti haluatte kieltää toisilta ihmisiltä samat oikeudet, jotka itsellänne jo on. Sitä ei voi kyllä millään perustella, ei vaikka kuinka yrittäisitte! Herääpä siis nykyaikaan! :))

   Poista
  11. Perheitä on erilaisia. Lapsellisia, lapsettomia, avioliiton kanssa ja ilman avioliittoa. Jokaisella tulisi olla oikeus kaikkiin noihin. Myös meillä homoilla ja lesboilla =)

   Ja minun mielestäni on sairasta jos ei halua jokaiselle ihmiselle samoja oikeuiksia =)

   Poista
 2. Ihanaa että se meni läpi ♡♡ paras päätös pitkään aikaan mitä eduskunta on tehny ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senhän tiesi jo etukäteen, että se menee läpi. Kuitenkin valtaos suomalisista kannattaa lakialoitetta ja kansanedustajathan ovat siellä Suomen kansaa edustamassa =)

   Poista
  2. No eipä se aivan varmaa ollut, mutta onneks läpi meni! Ja kuitenkin ihan "selkeellä" erollakin. :) Mutta tosiaan, vaikka sitä luulis että kansanedustajat ovat siellä kansaa edustamassa, niin ei se joka asiassa niin aina mene, että enemmistö kansasta ois samalla kannalla kuin enemmistö edustajista.

   Poista
 3. Samaa mieltä... Tälle aikasemmalle anolle järkytykseksi kerrottakoon, että on olemassa naimisissa olevia heteropariskuntia joilla ei ole, eikä tule olemaan lapsia koska eivät niitä halua. Muuteki tää lapsiin vetoominen veetuttaa. Oikeus isään ja äitiin...niitä kiusataan..lapset eivät saa päättää..ja ties mitä.. Jokainen adoptiotu lapsi on varmasti ikuisesti kiitollinen rakastavasta kodista, ajattelematta sitä onko isiä/äitejä kaksi...enn välitä uskonnollisista höpinöisrä mutta jotain hyvää sielläkin; "......ja vahvin niistä on rakkaus"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset sitä, lapset tätä..... Sori nyt vaan, mutta tässä on nyt kyse avioliitosta :D

   Poista
 4. Osalta vastustajista on mennyt suloisesti puurot ja vellit sekaisin tätä kysymystä käsiteltäessä. Tässä on kuitenkin kysymys ensisijaisesti tasa-arvosta, siitä että ihmista kohdellaan lain edessä parisuhteessa samanarvoisesti riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta. Ja ei, rekisteröity parisuhde ei ole ollut sama asia. Suomi siirtyi tuolla päätöksellä valovuoden eteenpäin kohti niitä länsimaisia sivistysvaltioita, joissa tämä on jo pitkään ollut mahdollista.

  Ja Petri, pien korjaus: lakiesitys siirtyy nyt suuren valiokuntaan, mutta kuten sanoit, läpimeno siellä on suhteellisen varma. Hieno homma, tasa-arvoisempi ja suvaitsevaisempi Suomi on tosiasia ja korostetaan vielä, että tämä on ENSIMMÄINEN kansalaisaloite, joka on menossa läpi. Joten kyllä, on ihan juhlankin paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita paikkoja on niin paljon, että vähemmästäkin menee sekaisin ja täällä ainankin juhlittiin :D

   Poista
 5. Ihan mielenkiinnosta kyselen, lakiin kantaa ottamatta, että miksi koet tärkeäksi että sulla on nyt mahdollisuus solmia avioliitto? Oletko jollakin tavalla uskonnollinen että haluat kirkollisen siunauksen :)? Vähän ihmetyttää, että kokeekohan homot kirkota saamalla siunauksella olevan jotakin arvoa, kun Raamatussa kuitenkin homot tuomitaan ja vaikka ihmiset sitä kannattavat niin onko se jumalan tahto. Jumalaltahan se siunaus tulee, eikä papeilta. Toivottavasti et koe kommenttia mitenkään loukkaavana tai tuomitsevana. En tarkoita mitenkään loukata, en vaan homoja oikein tunne jolta vois samat asiat kysyä niin ois kiva kuulla sun vastaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonto ja kirkko EI liity tähän asiaan millään tavalla. Kirkko saa vihkiä edelleen ketä haluaa. En tajua miksi kaikki vetää uskonnon ja kirkon tähän asiaan.

   Itse haluan naimisiin tulevaisuudessa solmiakseni rakkauden avioliitoksi. Se on lupaus rakkaalleen loppuelämästä yhdessä niin myötä kuin vastoinkäymisissä kunnes kuolema erottaa.

   Poista
  2. Miksi aina vedetään esiin tämä "Homot haluaa kirkkohäät". Kysymyshän on loppujen lopuksi siitä, että myös homot saavat eron tai kuoleman kohdatessa samat oikeudet kuin heteroavioliitossa. Tähän kuuluu mm. oikeusturva omaisuuteen yms.

   Poista
  3. Idiootit luulee, että tässä on kyse vain uskonnosta ja lasten saamisesta....

   Poista
 6. Mutta vielä on semmoinen mahdollisuus (valitettavasti!) että seuraava eduskunta tämän kaataisi, eikä lakia vieläkään saataisi aikaseksi... :/

  VastaaPoista
 7. Olisi käytännössä mahdotonta edellyttää avioliittoon haluavilta halua ja kykyä lisääntyä. Halua ei voi mitata ja kykyäkin olisi aika epäeettistä ja kallista lähteä tutkimaan. Lisääntyminen ei siis voi olla avioliiton edellytys tai tarkoitus. Ja tälläkin hetkellä homopareilla on lapsia. Ja heteroilla, jotka eivät ole naimisissa. Lasten saaminen ja avioliitto eivät nykypäivänä enää liity toisiinsa (poislukien muutamat uskontokunnat tai muista syistä asiassa vakaumukselliset).

  VastaaPoista
 8. Oikea päätös! Pistää vihaksi, kun joku väittää, että lakimuutosta ei voi tehdä, koska sateenkaariperheiden lapset joutuisivat kiusatuiksi. Eikö olisi tärkempää ja paljon helpompaa opettaa lapsille jo kotona, etteivät kiusaisi ketään? Kyllähän siellä kouluissa kiusataan vaikka väärän värisistä vaatteista... Ei niitäkään ole vielä kielletty.

  Ihmiset kummastelevat myös, miksi tästä tehtiin niin iso asia. Moni hetero on minultakin hämmästellen kysynyt, että mikä ihmeen hinku seksuaalivähemmistöillä on päästä naimisiin, kun se ei ole niin iso asia. Minua henkilökohtaisesti avioliitto ei kiinnosta pätkääkään, mutta olen kuitenkin aktiivisesti tehnyt asioita tämän asian eteen. Onhan se ihan kiva, että kaikki tulevat pääsemään naimisiin ja monet ovat siitä varmasti iloisia, mutta minulle tämä oli enemmän kiinni siitä, miten naurettavaa on, että laki erottelee ihmisiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Oli sitten kyse avioliitosta, sananvapaudesta tai mistä tahansa muusta pykälästä, ei sellaisessa ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut eivät vain osaa opettaa lapsiaan suvaitsevaisiksi. Todella sääli, mutta onneksi nykyajan nuoriso tajuaa homouden olevan täysin normaali ja luonnollinen asia (ainankin suurin osa nuorisosta).

   No jos se ei ole niin iso asia, niin miksei poisteta saman tien kaikilta oikeutta avioliittoon. Tai tehdäänkin niin, että vain vähemmistö saa ne oikeudet, mitkä heteroilla on tällä hetkellä. Sitten vaan sanotaan ''voittehan te rekisteröidä parisuhteen'' :D

   Vanhempani kommentoivat avioliittoasiaa hyvin. ''On järjetöntä, että tuollaisesta asiasta täytyy edes äänestää nykyaikana.''

   Poista
 9. Jee ihanaa ,tätä on ootettu :) mite meni juhlat ,millo tulee taas uutta kirjotusta,en malta oottaa et pääsen lukee :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ilmestyi uusin postaus. Ei kun vain lukemaan =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?