Juhlia toisensa perään ❤

Nyt oli kyllä juhlava viikonloppu. 90's bileet, valmistujaisjuhlat ja kirsikkana kakun päällä isänpäivä. Nuo 90's bileet olivat ystäväni Anastasian järjestämät rennot pienet pippalot. Kuuntelimme ysäriä, juoruilimme ja söimme herkkuja. Päätimme myös yksissä tuumin lähteä tanssimaan. Ensiksi olimme menossa Ilonaan (Jota vastustin alunperin. Kaikkien muiden halutessa sinne taivun menemään sinne), mutta se tyssäsi. Minun on käsketty mennä selvinpäin ovelle keskustelemaan pari vuotta sitten juuri kun täytin 18 tapahtunutta draamaa, mutta heille ei käynyt. Ja siis olin täysin selvinpäin kun siihen ovelle menin. Sanoivat ''tule sitten kun yökerho on kiinni meillä on töitä''. Niiden suuri työ oli 6 portsaria seisoi ulko-ovella, asiakkaita ei näkynyt missään ja juorusivat keskenään. Narikkakin oli tyhjänä. Tässä ei oikeasti ole mitään muuta kuin naama ei pokeja miellytä. Loppujen lopuksi koko meidän porukka ilmoitti epäkiinnostuksensa paikkaa kohtaan ja siirryimme yhteen suosikki paikoistani Old Cockiin, jossa tanssilattialla on ihanat tangot sekä siellä on happy hour 01:00 saakka, jolloin juomat ovat todella edullisia. Kunhan koko kaveriporukkani pääsee tässä vuoden aikana 20-ikävuoteen, niin rupeamme käymään enemmän tuolla. Mutta jos jotain paikkaa Lappeenrannassa kannattaa vältellä, niin se on Ilona.

Sitten siirryttiinkin kosteisiin bileisiin. Ihanan ystäväni valmistujaisiin, joka on nyt virallisesti hoitsu. Kahvittelua ja tissuttelua alkuillasta, josta siirryimme Happy Day & Happy Nights:iin. Paikka on ok, mutta kuten olen aiemminkin sanonut, niin liian pieni. Hinta-laatusuhde kuitenkin on mitä mahtavin etenkin hanajuomien kohdalla ja meno oli mitä mahtavin ainankin meidän porukalla. Oli ihanaa kun niin paljon ystäviä oli mukana. Jopa ihana ystäväni/tatuoijani Minna tuli kerrankin bailaamaan. Emmehän me olekkaa yrittänyt päästä yhdessä bailaamaan kuin varmaan pari kuukautta. Oli niin ihanaa aikaa, että ilta meni ihan liian nopeasti. Fiilis oli ''eiiiii vielääää'' kun valomerkki tuli ja ihmisiä alettiin hätystella narikkaa kohti.

Ihan hyvä se toisaalta oli, sillä mun piti sunnuntaina tehdä isänpäivälahjani. Valmistin pienen noutopöydän päivälliseksi koko perheelle. Ruokana oli galiameloni-aurinkokuivattutomaattisalaattia, perunakakkua, koskenlaskijatäytteisiä possu- ja broilerrullia pekoniin käärittynä punaviinikastikkeessa haudutettuna sekä jälkiruuaksi mustikka-viikunakermakakku ja lasilliset herkullista hedelmäistä kuohuviiniä. Laittelen teille tuonne alas reseptit. Ruoka oli todella herkullista, mutta punaviinikastike muuttui uunissa harmahtavan lilaksi lihojen nesteiden vuoksi. Maku oli kuitenkin todella hyvää. Kaikkille maistui santsikierros ja ruokaa ei paljon jäänyt tähteeksi. Sen verran kuitenkin, että saimme vietyä herkullisen annoksen myös papalleni. 

------------------------------------------------------------------------------------

Perunakakku

1kg Perunaa
4dl Kermaa
100g Voita
3kpl Kananmunaa
4dl Juustoraastetta
Suolaa

Tämän ohje on todella yksinkertainen. Valmista perunamuussi käyttäen kermaa ja voita. Sekoita kananmunat sekä juustoraaste sekaan. Tähän sopii myös todella hyvin tuoreet yrtit sekaan. Meillä vain muut ei oikein yrteistä välitä, joten niitä en laittanut. Kaada seos joko irtopohjalliseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai valmista pursotinpussia käyttäen pieniä perunamuffineja. Itse en tehnyt annoksia, vaan noutopöydä, joten tuo isompi kakku oli parempi vaihtoehto. Paista uunissa noin 20min kunnes pintaan tulee väriä ja seos paistuu kasaan.

------------------------------------------------------------------------------------

Possurullat pekonilla ja koskenlakijalla

Possun ulkofileepihvejä
Koskenlaskijaa
Merisuolaa myllystä
Pekonia

Laske tarvitsemasi tarvikkeiden määrä ruokailijoiden perusteella. Meillä oli laskettu kaksi rullaa per ruokailija. Nuiji pihvejä ohuemmiksi ja rouhi suolaa pinnalle. Laita väliin muutama siivu koskenlaskijaa, kääri pihvi rullalle, kääri pari siivua pekonia sen ympärille ja kiinnitä rulla hyvin joko hammastikuilla tai narulla. Ota rulliin kaunis paistopinta pannulla ja siirrä rullat vuokaan. Käytin kunnon valurautapataa, joka on uuniruokien valmistuksessa ihan ykkönen. Kaada pataan myös punaviinikastiketta niin, että lihat eivät täysin peity. Tee kastiketta sen verran, että sitä jää myös erilliseen kippoon tarjolle. Kastike kun tosiaan vaihtaa väriään lihojen kanssa hautessa, niin on kiva, että sitä on kauniinvärisenä tarjolla. Paista 200c noin 15-20min. Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa lisää. Nämä onnistuvat hyvin mistä lihasta tahansa. Itse tein tämän version lisäksi broileriversion äidille sekä broileriversion ilman pekonia itselleni. Paiston loppuvaiheessa lisäsin vuokiin kunnolla paistettua sipulia.

------------------------------------------------------------------------------------

Reilu määrä punaviinikastiketta

4dl Vahvaa lihalientä
4dl Täyteläistä punaviiniä
2 Valkosipulinkynttä
1 Iso sipuli
3tl Timjamia
5tl Sokeria
5tl Suolaa
Maizenaa

Pilko sipuli pieneksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota ne ja kaada vahvaksi tehtyä lihalientä mukaan. Keitä noin 5min ja lisää mausteet sekä punaviini sekaan. Keitä 10min ja siivilöi halutessasi sipulit pois. Näin itse tein, sillä halusin 100% sileän kastikkeen. Keitä kastike lopuksi kasaan maizenaa käyttäen. Tämä ei sitten ole se virallinen resepti, vaan omasta päästä keksitty.

------------------------------------------------------------------------------------

Mustikka-viikunakermakakku

Täyte:
300g Maustamatonta tuorejuustoa
300g Maustamatonta turkkilaista jugurttia
300g Pakastemustikoita (tuoreita mustikoita jos vain saatavilla)
Viikunahilloa

Koristelu:
200g Pakastemarjoja
2dl Hyytelösokeria
8dl Vispikermaa

Valmista ruokailijoiden mukaan kakkupohja. Itse tein neljän munan pohjan. Kostuta kakku mustikkamehulla. Sivele jokaiseen kerrokseen reilusti viikunahilloa ja mustikkatäytettä. Keitä pakastemarjoja niin, että ne mehustuvat. Laita sekaan hyytelösokeri ja keitä kasaan. Jäähdytä seos hyvin ja kaada se kakun päälle. Pursota kerma haluamallasi tyylillä.

------------------------------------------------------------------------------------

Jos hiuksiani ihmettelette, niin sain inspiraation alkuviikosta. Toinen sivu lyhyeksi, alta mustat ja päältä turkoosit. Vähän liikaa tosin taittui mielestäni vihreään tuo sävy.
Mulla on tässä ihan vammanen ilme, mutta näkisittepä ne muut kuvat!

Leikkasin koulussa mukava vekin veitsellä sormee. Verta tuli niin jurmetusti. Kynnen alunen ja koko sormi oli ihan veressä. Liimatahan tuo piti kasaan.


Kuten kuvasta näkee kastikkeesta tuli ärsyttävän lilaharmaa. Säästä siis sitä kastiketta erikseen otettavaksi, eläkä tee tätä virhettä niin kuin minä tein.


Posti toi perjantaina ihanan kirjeen kotiin <3

Kommentit

  1. Onko tohon perunakakkuun pakko laittaa noin hurjasti kermaa ja voita, eiks maitomuusi käy (jos ei haluu sydäntautia vanhempana)?
    Jokos sulla on movember-viikset/parta hyvällä alulla kun oot noista lihattomista ja tipattomista sun muista kuukausikampanjoista innostunut? Mun avopuoliskolla jo kauheat amisviikset, kai niihinkin tottuu,,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi. Ei siitä sydänvaivoja tosin tule jos juhla-aterialla syö raskaampaa ja epäterveellisempää ruokaa jos muuten on terveelliset elämäntavat.

      Movember on juttu johon en mukaan lähde. Inhoan ihokarvoja, enkä koskaan tule antamaan niiden rehottaa vapaana!!!

      Poista
  2. Ihan kauhee nälkä tuli, kiitos :D

    VastaaPoista
  3. Mikäs siinä ilonassa niin kovasti mättää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis kaikki alkoi joskus kun olin juuri 18 täyttäny. Ilta meni suunnilleen näin. Oli vaahtobileet ja menin kaverini Mimmin kanssa sinne. Sen jälkeen kun olin juonut kaksi siideriä portsari tuli sanomaan minun olevan liian kovassa humalassa ja käski lähteä menemään. Kello oli ehkä jotain vähän yli 11. Siinä sitten yritin selittää etten ole ehtinyt edes juomaan kuin kaksi juomaa. Tietenkin myös vaadin saada ystäväni ovelle, että lähdemme molemmat toiseen baariin. Portsari sanoi ettei ole mitään asiaa uudelleen ennen kuin olen käynyt selvinpäin ovella selvittämässä asian.

      Noh olen monta kertaa käynyt selvittämässä asiaa pari kertaa jopa ravintolapäällikölle soittanut. Portsarit ovat aina sanoneet, että tule joku toine kerta uudelleen, eivätkä siis ole koskaan suostuneet asiaa kanssani sopimaan. En kyllä tiedä mitä sopimista koko asiassa on. Viimeisin kerta kun yritin mennä sopimaan oli kyllä kaiken huippu. Ravintola oli ihan tyhjillään. Ulkona seisoi neljä portsaria ja sisällä kaksi. Ne vain tokaisivat ettei ne kerkeä nyt mun kanssa puhumaan ja jatkoivat keskenään keskustelua. Tämä viimeisin tapahtui nyt reilu kuukausi sitten. Tuon jälkeen päätin etten aio jalallanikaan siihen raflaan astua.

      Tuo tapahtuma ilta päättyi siihe, että kävelimme viereiseen Giggling Marliniin ja biletimme siellä pilkkuun asti. Jos olisin ollut niin kauheassa humalassa, että ravintolasta heitetään ulos, niin en mä nyt herranjumala olisi mihinkään muuhunkaan paikkaan päässyt.

      Siinä nyt melko tarkalleen mikä Ilonassa mättää =)
      EN TODELLAKAAN SUOSITTELE PAIKKAA!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?