Bostonleipä, sekaleipä, kahvipannacotta ja voiruusu!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bostonleipä

50g Hiivaa
5dl Kermaa
1tl Suolaa
1rkl Mustapippuria
2rkl Tomaattipyreetä
1dl Voita sulatettuna
10-12dl Vehnäjauhoja

Täyte 1:
300g Pekonikuutiota hyvin ruskistettuna
200g Tuorejuustoa (haluamasi makuista)
1 Iso punasipuli ruskistettuna

Täyte 2:
300g Kanttarellejä
200g Kanttarellituorejuustoa
3 Salottisipulia ruskistettuna

Liota hiiva lämmitettyyn kermaan. Lisää mausteet, tomaattipyree ja sulatettu voi. Kaada jauhoja pikkuhiljaa sekaan. Kun taikina on sellaista pullataikinamaista on se valmista. Anna kohota noin 30min ja valmista sillä aikaa täyte.

Täytteeksi voi tehdä ihan mitä vain. Itse tein nuo kaksi ylhäällä olevaa täytettä ja tein siis kaksi eri leipää. Eli paista paistoa vaativat tuotteet (sipulit, lihat, sienet ym...). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja sekoita tuorejuuston sekaan.

Kohotuksen jälkeen kauli taikina samaan tyyliin kuin valmistaisit korvapuusteja. Levitä täyte taikinan päälle ja kieritä rullalle. Leikkaa rullasta noin 5cm pituisia tasaisia paloja ja aseta ne pystysuoraan voideltuun vuokaan. Irtopohjavuoka on paras. Voitele munalla ja anna paistua uunissa 200c 30min.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sekaleipä

5dl Kädenlämpöistä maitoa
50g Tuorehiivaa
3tl Suolaa
2dl Ruisjauhoja
2dl Kaurahiutaleita
2dl Ohrajauhoja
Vehnäjauhoja
 50g Sulatettua voita

Liuota hiiva maitoon sekä suola. Lisää kulhoon ruisjauho, kaurahiutaleet ja ohrajauhot sekä sulatettu voi. Lopuksi lisää vehnäjauhoja siihen asti kunnes taikina on sopivaa. Kohota liinan alla 30min. Kohotuksen jälkeen muotoile taikina leiviksi. Tällä ohjeella tulee kaksi leipää. Paista uunissa siihen asti kunnes pinta kauniin rusehtava ja pohjaa koputtaessa se ''kopisee''.

 
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kahvipannacotta viidelle

5dl Kuohukermaa
5dl Turkkilaista jugurttia
1dl Vahvaa kahvia
3dl Sokeria
2 Vaniljatanko
7 Liivatelehteä

Päälle:
Kermavaahtoa
Jäähdytettyä maitokahvia
Suklaarouhetta

Laita kattilaan kuohukerma, kahvi, sokeri ja halkaistut vaniljatangot. Keitä noin 10min miedolla lämmöllä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Purista turha neste pois liivatteista ja lisää ne kiehuvaan kermaan. Muista kuitenkin poistaa vaniljatangot kermasta ennen livatteen lisäämistä. Jäähdytä kermaa ja lisää sekaan maustamaton jugurtti. Jugurtti juoksettuu jos sen lisää liian kuumaan nesteeseen. Kaada seos haluamiisi astioihin tai astiaan ja anna hyytyä joko pakastimessa pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Laita pinnalle jäähdytetty maitokahvi, pursota kerma haluamallasi tavalla ja koristele suklaarouheella.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voiruusuke

Tämä on helpompaa kuin luulisi. Tarvitset vain lusikan ja voipalan. Ala kaivertaa voista lusikalla terlehden näköisiä paloja. Aloita ruusu ottamalla pienin pala käteen. Aseta toiseksi pienin pala vastakkain pienen palan kanssa ja sitten kolmanneksi pienin pala ja niin edelleen. Vähän ajan kuluttua voi alkaa asettelemaan isoja paloja limittäin. Asettele terälehtiä kunnes sinulla on haluamasi kokoinen ruusu. Mitään jättiruusuahan tosin ei lusikalla aikaan sitten saa.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------






Kommentit

  1. Sulla on kivoja ohjeita, kiitos!
    Teetkö koskaan voileipäkakkuja? Odottelen. .. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran oon brilervoileipäkakun tehnyt. En vaan muista reseptiä :/

      Poista
    2. Kirjotat joka paikkaan "broiler" :D se on broileri...

      Poista
    3. Noko se on taas sitä Petri - Suomi - Petri sanastoa xDDDD

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?