Tänä talvena ei palele!

Viime talvena Mentor poika tutisi niin kovin, että tänä vuonna saa talviaikaan takin päällensä, joka sisäänajettiin tänään. Mentorin ilme oli todella huvittava kun tuon takin sain asetettua päälle. ''Mitä helkuttia sä mun päälle tungit? Ota se pois!''. Onneksi sain ikuistettua ilmeen teillekkin. Itselle olen myös haalinut viime aikoina uusia talvitakkia. Niin karvavuorisia kuin untuvatakkejakin. On varaa mistä valita. Tuisku taas ei mitään takkeja tarvitse rotunsa puolesta, mutta nyt jätn tiedt nauttimaan koirakuvista ja ryhdyn Mentun kynsien leikkuuseen. Kuvaa ottaessa huomasin kynsien taas olevan leikkaamista vaille.

Tuiskusta on mahdottomuus saada ulkona selkeää kuvaa kun se vipeltää menemään tuhatta ja sataa xD

Kommentit

 1. Otathan selvää, mistä untuva on peräisin. Valtaosa markkinoilla olevasta untuvasta on peräisin elävänä kynityistä linnuista. Samoin aina kannattaa tarkistaa huolellisesti, onko talvitakissa oleva karvareunus yms keinoturkista vai oikeaa. Moni ajattelee, että "ei näin halvassa takissa voi olla oikeaa", mutta on yllättävän usein väärässä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tunnistan onko turkis aitoa jo suunnilleen ulkonäöstä ja viimeistään kosketuksella. Miten ihmeessä untuvan alkuperän voi tarkistaa?

   Poista
  2. Varma ei voi olla koskaan ja siksi jätän itse ne kauppaan. Noin 90% untuvasta tulee elävänä kynityistä linnuista. Paras tapa on etsiä netistä valmistajan sivut ja kysyä heiltä suoraan, mistä heidän untuvansa on peräisin ja kuinka eettisiä tuotteet siltä osin ovat. Moni ei tosin edes tiedä, tai jättää kertomatta asian todellisen laidan. Joitakin eettisiä merkkejä näytti löytyvän googlettamalla eettinen untuvatakki.

   Tutkimusten mukaan edes turkistarhaajat eivät erota käsiteltyä aitoa turkista keinotekoisesta. Epäilen suuresti tavallisen kuluttajan kykyä tunnistaa.

   Poista
  3. Canada Goose käyttää vain eettistä untuvaa, mutta turkissomisteet ovatkin sitten aitoa turkista. Eivät tosin tarhatuista eläimistä, vaan Kanadassa vapaana eläneistä kojooteista, mutta niitä pyydetään epäinhimillisin jalkaraudoin.

   Suomalainen Joutsen-tuotemerkki käyttää vain eurooppalaista eettistä untuvaa.

   Ja vielä noista turkissomisteista. Varmasti turkisvapaita tuotteita löytyy tältä listalta: http://www.turkittomatliikkeet.fi/retailer_list.html

   Poista
  4. Enpä ole vielä niin hyvälaatuista tekoturkkia tavannut, etteikö sitä oikeasta erottaisi jo karvasta (jos ei siitä niin pohjasta eli siitä mihin karvat on kiinnitetty). Muovi kun ei käyttäydy samoin oikea karva. Ulkonäöltään saattaa hämätä hyvinkin ihan lähietäisyydeltä katsottuna, mutta kun koskemaan pääsee niin feikin tunnistaa kyllä. Tai ainakaan sen ei pitäisi olla kenellekään normaaliaistiselle vaikeaa. Keinonahka onkin sitten paljon vaikeampi materiaali, eli enemmän itse olisin huolissani nahkaisista tuotteista kuin turkissomisteista.

   Ja jos sellaista olisikin olemassa, niin todennäköisyys tavata sellaista normissa ketjuvaateliikkeessä Suomessa on käytännössä olematon. Se kun tuskin olisi kovin halpaa materiaalia. Eli siinä mielessä varoitus todellakin on aivan aiheellinen. Jos turkissomiste vaikuttaa aidolta, se todennäköisesti on sitä vaikka olisi miksi merkitty. (Btw, sellaistakin puhutaan, että monet aasiasta tulevat kanin turkista tehdyt karvareunat ovat todellisuudessa kissaa.)

   Poista
 2. http://www.scandinavianoutdoorstore.com/untuva_tiedotteet/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?