Mites se lihaton?

Mites muiden Lihaton Lokakuu etenee? Itsellä sujunut hyvin ja ongelmitta, lukuunottamatta paria virhettä liivatteen kanssa. Yhden kerran ravintolassa tilasin juustokakkua ja kerran söin karkkeja, enkä tajunnut kuin vasta jälkikäteen niissä olevan liivatetta. Tuskin kenellekkään tulee ensimmäisenä mieleen juustokakun tai karkkien sisältävän sian ihoa, luita, suolia, jänteitä ja sisälmyksiä? Noh eipä nuo pari virhettä maailmaa kaada ja olenkin itsestäni todella ylpeä miten helposti pystyn tähän. Mulla ei oikeastaan ole ollut lihaa edes ikävä ennen kuin tänään ensimmäistä kertaa. Tosin en normaalistikkaan syö kuin kanaa, kalaa ja poroa. Tänään himo kanaan tuli kun valmistin lasagnettea. Se ei ole oikeanlaista ilman kananpojan paistijauhelihaa, jonka korvasin herkkusienillä, sipulilla, maissilla ja herneillä. Hyvää ruuasta tottakai tuli, muttei niin hyvää kuin sillä ''oikealla'' reseptillä.

Eilen koin pienen shokin. Huomasin käsien lihasten kasvaneen ''tekemättä mitään'', eli ihan vain fyysistä keittiötyötä tekemällä. Keittiössä kun tarvitsee koko ajan jotain nostella niin kyllä tässä vuosen aikana haba on väkisin kavanut. Noin vuosi sitten opiskeluiden alussa käteni olivat kuin pulkannarut, mutta nyt asia on toisin kuten kuvasta näet. Laitoin tohon myös kuvaa hajonneesta flexista, jonka eilen unohdin laittaa. En tajua miten se noin on voinut hajota.Kommentit

 1. Herrajjumala, menit sitte syömään jotain missä on liivatetta. Et kyllä huomista päivää näe ja koko maapallonen räjähtää säpäleiksi! En tajua, mikä tää lihaton lokakuukin on? Mitä hyötyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihaton Lokakuu on kampanja, jonka tarkoituksena on lopettaa lihansyönti tai vähentää sitä merkittävästi lokakuun ajan. Kampanja sai alkunsa, kun Docventuresin studiovieras Leo Stranius haastoi Riku Rantalan kuukauden lihattomaan ruokavalioon.

   Docventuresin Tuomas Milonoff ja Riku Rantala saivat Eläinsuojeluliitto Animalialta Pro Animalia -palkinnon Lihaton lokakuu -kampanjan aloittamisesta. Animalia kiittää Milonoffia ja Rantalaa siitä, että he ovat herättäneet keskustelua eläinten tehotuotannosta. Animalian mukaan Lihaton lokakuu -kampanja on saanut monet miettimään suhdettaan eläintuotantoon sekä tutustumaan kasvisperäisiin ruokavaihtoehtoihin.

   Tilastojen mukaan suomalainen söi 2012 keskimäärin 78 kiloa lihaa. Moisen lihamäärän tuotantoon kuluu 550 000 litraa vettä. Keskiverto suomalainen säästää kuukauden lihattomalla ruokavaliolla 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä. Suomalainen syö keskimäärin yli 200 grammaa lihaa päivässä, kun syöpäjärjestöjen mukaan lihaa saisi syödä korkeintaan 300 grammaa viikossa.

   Poista
 2. Oletko menossa Johannan kanssa esiintymään ensi viikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti anna työt ja opinnot periksi :/
   Kiirettä pitää loppuopintojen kanssa, mutta onneksi joulukuussa valmistun =)

   Poista
  2. Jo joulukuussa?! Etkö vasta aloittanut opinnot?!!

   Poista
  3. Johan siitä on 1,5 vuotta. Aikuiskoulutus kestää noin 2vuotta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?