Tämä Prinsessa melkein delasi!

Tänään oli kyllä hengenlähtö lähellä. Olin kauppareissulla skootterilla ja yhdessä risteyksessä kaasu jumittui pohjaan ja auto tuli juuri samaan aikaan risteykseen. Ei auttanut muuta kuin vetää jarrut pohjaan ja driftaamalla vetää skootteri tienreunaan ja näin vältyin kolarilta. Sen verran sydänkohtaus oli lähellä ja tärisytti, että piti vähän aikaa rauhoittua siinä tien reunassa ennen uudelleen liikenteeseen lähtöä. Luojalle kiitos nopeista reflekseistä ja viiden vuoden ajokokemuksen keerryttämästä ajotaidosta. Säikähdyksellä selvittiin. Isä vähän katsoi äksidentin jälkeen skootteria ja huomasi kaasukahvan tai vaijerin (en muista kumpi) olleen hiukan löysällä ja kiristi sen kuntoon.

Hengissä siis kauppaan asti päästiin ja suunta oli K-Supermarket superpäivien vuoksi. Siellä nimittäin on kaikenlaisia herkkuja hevi-osastolla 1e/kg tarjolla. Erilaisia hedelmiä tulikin ostettua reilu 13kg, avokadoa pari pussia ja tomaattia pari kiloa, joka oli vaivaiset 0,55e/kg. En muista mainitsinko jo jossain, mutta rakastan syksyssä eniten todella edullisia hedelmiä, kasviksia ja juureksia. Lisäksi kaupasta tarttui sairastuspäivä nro.2 ruokakokeilun tarvikkeet mukaan. Päivän sairastusruokana oli tonnikalapastavuoka, jonka resepti tulee tässä.

----------------------------------------------------------------------
Tonnikalapastavuoka

500g Kuviomakaronia (esim. simpukka)
2prk Tonnikalaa
1rs Kirsikkatomaattia
2kpl Avokado
4dl Ruokakermaa
4kpl Valkosipulinkynsi
0,5rkl Aromisuola
1rkl Sipulijauhe
1pussi Knorr Ratatouille Mix
4dl Vettä
1/2dl Valkoviiniä

Keitä makaroni puolikypsäksi. Huuhtele ja laita vuokaan. Sekoita makaronin sekaan tonnikala. Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää nekin vuokaan.

Sitten valmistetaan kastike. Laita kattilaan 4dl vettä ja ratatouille mix. Paloittele avokado sekä murskaa valkosipuli ja lisää keitokseen. Seuraavaksi lisää loput nesteet sekä mausteet ja anna kiehua noin 10.min.

Lisää kastike vuokaan ja paista uunissa 200c 10-15min.
----------------------------------------------------------------------


Kommentit

  1. On kyllä ihan pakko sanoa että arvostan sitä että sun ikäisen kundin jääkaapin sisältö näyttää tolta. Hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona kun on aina ollut jääkaappi puolillaan hedelmiä ja kasviksia, niin hedelmät, kasvikset ym... ovat jääneet nyt omassakin kotona tärkeään osaan. Se on siitä kotikasvatuksesta kiinni millainen jäkaapin sisältö löytyy aikuisena =)

      Poista
  2. Pastavuoka näyttää herkulliselta, nam!
    Mutta miksi käyttää kastikejauhetta, sipulijauhetta, aromisuolaa, miksei tuoretta sipulia, itse tehtyä kastiketta ja yrttejä??
    Eiks ne mätsäis paremmin jääkaapin sisällönkin kanssa ;)
    -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppous ja nopeus!
      Yksin kokkaa itselleen, niin ei jaksa niin pitkän kaavan mukaan.

      Poista
    2. Totta Petri, saa sitä välillä vähän oikoakin ja päästä helpommalla ;)
      Tein vuokaa pikkuisen sovellettuna viikonloppuna (tonnikalan tilalla lohi, kuullotettua jättisipulia ja oma tekemä kastike yrteillä), kun ei ollut kiirus minnekään ja hyvää tuli, kaverit kehuivat eli kiitokset vaan reseptistä!
      -Sari

      Poista
    3. Sillon kun muille kokkaa tai ystävien kanssa taikka juhlavampaa niin tottakai itse alusta asti.

      Yksin itselleen ei oikein jaksa kokkailla montaa tuntia. Varsinkaan kun työkseen/opiskellessa valmistaa 8h/pv ruokaa sieltä alusta alkaen :D

      Poista
    4. Nämä sun helpot, nopeat mutta silti niin herkulliset ruokavinkit onkin tosi tervetulleita arkeen. Laita lisää jatkossakin niin usein kuin vain ehdit :)

      -Sari

      Poista
  3. Jääkaappi on ´kyllä kuin kodinkonemainoksesta mutta mulle kotitaloudessa opetettiin ettei nektariineja, luumuja yms hedelmiä säilytetä jääkaapissa ja onks sulla siellä banaanejakin. Muistanko itse väärin vai oliko ope jämähtänyt aikaan ennen jääkaapin keksimistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli- ravintola- ja caterinalalla ainankin kaikki hedelmät, kasvikset sun muut säilytetään kylmässä. Säilyy katsos pitempään =)

      Itse tosin säilytän kylmässä sen takia, että ne lämpimät hedelmät on kauheen makusia :S

      Poista
  4. Voitko kertoa mitä driftaaminen on.. minä kun en tiedä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?