Nyt ketuttaa kuin turkistarhauksen kettua!

Se saakelin flunssa iski nyt sitten kunnolla päälle. Nenän kautta ei pysty hengittämään enää, lämpö kohosi lievästi ja on nyt 37,2 ja kurkkukipu on yskän kera pahentunut maanantaista. Normaalisti mun lämpötila on siinä noin 36,5. Eniten ärsyttää, että joudun olemaan koulusta pois. Minä kun haluan sitä ruotsinkieltä oppia ja huomenna käytäisiin prepositiot läpi minun pyynnöstäni. Olen nimittäin niistä ihan pihalla. Äitini kuitenkin oli kiltisti koulun penkeillä ruotsintunneilla ja lupasi opettaa minua niissä, sillä hän osaa ne kuin vettä vaan. Lisäksi minulla on iso pino noita tehtäviä mukana kotona, jotka voin tehdä. Ajattelin myös omatoimisesti sanastoa opiskella samalla sairastaessa.

Noh kyllä tässä myös pitää iloinen olla yhdestä asiasta. Nappasin nimittäin itselleni työpaikan opiskelun oheen. Nyt kun tuli se oikeus tienata 300e/kk menettämättä opintotukia, niin olen useamman kuukauden etsiskellyt sopivaa keikkaluontoista- tai viikolopputyötä. Kyseinen työpaikka on hyvä myös sen vuoksi, että saan työkokemusta ravintola-alasta samalla entistä enemmän muustakin kuin työssäoppimisista tulojen kasvamisen lisäksi.Ja ihan lopuksi olisi hiukan vakavampaa asiaa. (teksti, jota hiukan olen muokannut ja kuvat facebookista oikeutta eläimille sivulta) Talvitakkikauppa käy pian kuumana ja moni saattaa päätyä ostamaan takin, jonka hupussa on turkisreunus. Suurin osa turkiksista päätyy nimenomaan somisteisiin, kuten esimerkiksi huppujenreunuksiin. Jakamalla nm kuvat blogissasi, facebooksivullasi tai muualla sosiaalisessa mediassa saatat innostaa muita ihmisiä sanomaan ei turkiksille ja valitsemaan eläinystävällisemmän vaihtoehdon. Minä itse en koskaan käytä mitään vaatteita missä on käytetty turkista tai nahkaa. Valitsen aina mieluummin tekoturkiksen tai tekonahkan materiaaliksi. Kiitos sinulle kaikesta siitä, mitä teet eläinten hyväksi!  

Kommentit

 1. Hienoa, Petri! Turkistarhaus on jotakin niin käsittämätöntä julmuutta, ettei voi ymmärtää, miten sellaista tapahtuu edelleen tässä maassa. Muita eläinsuojelullisia epäkohtia unohtamatta. Itsekin kieltäydyn turkiksista ja nahasta. Lisäksi syön vain sellaista eläintä, jonka olen itse voinut ottaa hengiltä. Eli ainoastaan kalaa. Nisäkkäitä en varmaankaan kykenisi teurastamaan, joten tuntuisi tekopyhältä syödäkään niitä. Parane pian ja iloista opiskelusyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihan ravintona vielä ymmärtää, mutta että eläimiin pitää pukeutua? Se on oksettavaa!

   Poista
  2. Nahan käytön hyväksyn, koska nahka on useimmiten otettu eläimestä, joka menee ravinnoksi. Parempi niistä nahoista tehdä vaatteita kuin heittää jätteenä pois... Turkistarhaus on ihan eri juttu, näistä eläimistä kun ei hyödynnetä muuta kun se turkki.

   Poista
 2. mahtavaa kuulla että sinäkin vastustat turkistarhausta! Se on käsittämättömän kamalaa touhua... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin vastustan. Se, että pukeutuu eläimeen on ihan sama asia kuin nylkisi ihmisen ja tekisi siitä takin.

   Poista
 3. Kai tiedät että instagram tägisi sweden on Ruotsi, ei ruotsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta laitan aina tagin, jolla saa eniten ''yleisöä'' kuville =)

   Poista
 4. Kiitokset kannanotostasi turkistarhausta vastaan :) Kaikkea hyvää sinne flunssan keskelle sulle ja koiruleille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea hyvää sinnekkin ja muista ostaa tekoturkissomisteinen talvitakki ;)

   Poista
 5. Ovatko nahkakengät ja hansikkaat mielestäsi Ok vai pitääkö käyttää huopatossuja. Ai niin, nehän ovat villaa eikä lammaskaan mielellään turkistaan luovu. No en kyllä itsekään turkiksia käytä ja vältän myös tekoturkikisia ja muita muovituotteita vaatteissa koska eivät nekään kovin ekologisia ole. Joskus vaan menee vähän hankalaksi tämä hyvän omantunnon hankkiminen kun kuitenkin on aina jotenkin mukana jossakin mikä ei näiden eläinasia intoilijoiden mukaan ole hyväksyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos avarrat vähn maailmaasi löytäisit oudon paljon erilaisia materiaaleja. Löytyy monenlaisia kankaita erilaisin menetelmin valmistettuja, tekonahkaa, tekoturkista ym... Ja lammas ei kärsi villan leikkuusta =)

   Poista
 6. Hienoa,että vastustat turkiksia. Tiesitkö muuten, että mersu on kylmin auto? Koska akat istuu siellä turkit päällä :) t. Kotkan mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon melko kapinallinen ihminen ja vastustan aika monia asioita :D

   Poista
 7. Englantilaisen kaverini turkki sotkettiin spraymaalilla hänen kävellessään Oxford Streetillä Lontoossa. Kukaan ei puuttunut asiaan, eikä yrittänyt edes ottaa kiinni sprayjaajia. Kun kaverini tästä minulle tuhotuneena kertoi, en voinut olla sanomatta, että keinoturkit on nykyään ihan yhtä hienoja kuin aidot ja niitä käyttämällä voi välttyä moiselta kohtalolta.

  Sain kuulla, että näin sanovat vain ihmiset, joilla ei ole mitään tyylitajua. Okej, olen sitten mielelläni tyylitajuton.

  T. Oona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah ihan oikein sille :D

   Ja tuollaiset ihmiset ovat sisältä läpimätiä, eikä se ulkonäkö enää pelasta. Kyllä sulla parempi tyylitaju on kun tuolla toisella =)

   Poista
 8. Turkikset ovat ihania ja kauniita, täydellisiä talvivaatteita. Itse kannatan turkistarhausta, niin kauan kuin se tapahtuu Suomessa. Mulla onkin aika monta turkistuotetta ja käytän niitä kyllä innoissani, ovat nimittäin kestäviä, lämpimiä ja todella ylellisiä. Jos Suomesta kiellettäisiin turkistarhaus, sadat miljoonat eurot valuisivat ulkomaille ja tarhaus keskittyisi Kiinaan, missä eläimillä on hirveät olot... Olen kuitenkin sitä mieltä, että turkiseläinten oloja pitäisi Suomessakin parantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot sairas!
   Ei mulla muuta. Kiitos ja hei.

   Poista
  2. Anonyymi!Eli kannatat tällöin uhanalisten eläinten tappamista huvikseen!!! Ja yhtä lämpimiä ovat mm.höyhen-untuva-ja tekoturkit!Oikeita turkkeja ei tarvi mihinkään!! Ne ihmiset jotka käyttävät turkikseja ovat hienostelevia prinsessoja! Ei eläin ole luotu siksi että ihmiset voisivat viihtytyä tai koristautua niihin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?