Kaalia a'la vegetarian ❤

Kyllä tässä syksyssä jotain hyvääkin on, vaikka on lähes koko ajan pimeää, kosteaa ja luonto ympärillä kuihtuu ja kuolee. Syksy on nimittäin ainoa vuoden aika kun saa minun mielestä hyvää kaalia. Nyt vapailla olenkin kokkaillut kaalista kahta ehdotonta suosikkisyysruokaani, joita ovat kaalikeitto sekä kaalilaatikko. Noista kahdesta pidän eniten vegeversiona.

---------------------------------------------------------------------------------
KAALIKEITTO

1,5kg Kaalia
400g Haluamiasi juureksia
150g Sipulia
8 Kasvisliemikuutiota
5,5l Vettä
5dl Tumma soijarouhe

Pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan. Laita noin 4l vettä kattilaan, juurekset sekä liemikuutiot. Itse olin sen verran laiska, että ostin juurekset valmiina pussissa, joten lisäsin ne vasta loppuvaiheessa. Anna kiehua noin tunnin verran. Kuullota sipuli ja lisää se kattilaan sekä loput 1,5l vedestä. Tässä vaiheessa lisäsin myös keittojuurekset. Anna kiehua vielä kymmenen minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 

---------------------------------------------------------------------------------
ISOISOÄIDIN KAALILAATIKKO 
(1 iso vuoka tai kaksi korkeaa ja kapeaa) 

1,5kg Kaalia
4dl Riisiä
3dl Tummaa soijarouhetta
2 Kasvisliemikuutiota
Voita paistamiseen (ei mitään margariineja)
Suolaa

Tämä resepti on resepti joka on isoisoäidiltä kulkeutunut äidilleni ja äiti tämän minulle neuvoi. Hiukan tosin jouduin muokkaamaan tätä, sillä en syö nykyisin nautaa tai porsasta. Oikeassa reseptissä olisi kpl lihaliemikuutiota ja 400g jauhelihaa. Tämä muuten on ainoa ja oikea kaalilaatikkoresepti minulle. Kukaan ei koskaan ole onnistunut tätä reseptiä päihittämään ja tuskin vastaisuudessakaan kukaan onnistuu.

Laita riisi kiehumaan kasvisliemeen ja pilko kaali mukavan kokoisiksi paloiksi. Laita pannulle reilu nokare voita ja lisää kaalia sen verran pannulle, että sitä pystyy vielä hyvin kääntelemään. Kun kaali on kauniin kullanruskeaa mausta se suolalla ja kaada se vuokaan tai kulhoon. Jatka paistamista tällä tavoin kunnes kaikki kaali on paistettu. Kun viimeinen kaalierä on paistumassa, lisää riisin sekaan soijarouhe kiehumaan. Kun riisit ja kaalit ovat valmiita, sekoita ne keskenään ja jaa joko kahteen pienempään vuokaan tai yhteen suureen vuokaan. Itse laitoin kahteen pienempään vuokaan. Toinen meni pakastimeen ja toinen jäi syötäväksi. Paista uunissa 175c noin kaksi tuntia puolen tunnin välein sekoittaen.

Molemmat ruuista ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä ja mielestäni valmistuspäivän ateria on vain maistiainen, että maut ja suola ovat kohdillaan. Todellinen herkuttelu on aina se seuraava päivä kun kaalista on maut päässeet valloilleen.
---------------------------------------------------------------------------------Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?