Jag hatar hösten, helvete!

Samperin helkutin syksy tekee taas tehtävänsä. Miksei voisi olla aina kesä? Eilen illalla oloni oli vielä aivan loistava, mutta tämä aamu... Tosi heikko olo ja kurkku oli niin kipeä, etten voinut kunnolla edes juoda, vaikka kurkkua kuivi älyttömästi. Olo helpotti pian kun vähän haukkasi raitista happea aamulenkin merkeissä ja nappasi buranan. Kauaa ei helpotusta kuitenkaan kestänyt ja itkukaan ei markkinoilla auttanut. Koulujakso alkoi tänään ja Imatralle oli raahauduttava. Meillä alkoi tänään Ruotsi ammattisanastoineen ja ajattelin ensimmäiseksi (K-18) ei jumalauta nyt ei kestä, jaksa ja mä en ala yhtään. Olen todella kiinnostunutu eri maista, kulttuureista ja kielistä. Sen vuoksi kauaa ei tuo huono fiilis jatkunut kun innolla jo kertasin vanhaa sekä pänttäsin uutta sanastoa. Voi miksi en ollut peruskoulussa viisaampi ja opiskellut kunnolla. Enkä varmasti ole ainoa joka näin ajattelee. Nuorena hölmöilee ja se sitten näin vanhemmiten kostautuu. Onneksi nykyään on aikuisilla todella hyvät opiskelumahdollisuudet aikuiskoulutuksissa, kansalaisopistoissa ym... niin voi virheensä korjata. Seuraava kielikurssi on omakustanteinen englanninkielen opiskelu kansalaisopistossa. Minulla on perusteet hyvin hallussa. Selviydyn englannilla ulkomailla, asiakaspalvelutilanteista ja ylipäätään pystyn käymään kunnollisia keskusteluja englanniksi, jonka vuoksi jätän alkeiskurssit väliin ja hyppään tuonne jatko-opinnoille suoraan. Meinasin ilmoittautua ensin ihan perus alkeiskurssille, mutta englantia opettava henkilö sanoi ettei siitä minulle olisi yhtään mitään hyötyä, joten ilmoittaudun jatkavien kurssille.

Noh mutta nyt kieliasioista takaisin asiaan. Aamupäivän aikana olo paheni. Kurkkukipu tuli takaisin ja vielä lievän yskän kera. Lisäksi myös päätä alkoi jomottamaan ja silmiä kuumottamaan kuin kuumeessa. Kuumetta kuitenkaan ei ollut onneksi. En halua missään tapauksessa jäädä paitsi kielikylvystä, jota kestää nyt pari viikkoa ennen paluuta työssäoppimiseen. Jos nyt kuitenkin kuume nousee pitää hakea tehtävät koululta ja tehdä ne etänä näyttösuunnitelma mukaanlukien. Nappeja vaan naamaan kauhakaupalla, niin eiköhän flunssa vai mikä tämä onkaan peräänny.

Kommentit

 1. There's a challenge for ya, the next text post you will do, do it in english. It'd be refreshing and unique, so im pretty sure it'd be ace.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well I speak english better than I can write it, but sure I can try!

   You just need to wait that I feeling better. I can't concentrate well on anything with this fucking flu xDDD

   Poista
  2. Do it when the flu is gone! I'm sure many of your readers want to see your English skills!

   Poista
 2. Yllättävän moni katuu hukkaan menneitä ruotsin opintojaan kun siellä peruskoulussakin siinä kolmessa vuodessa saisi ihan hyvän pohjan kielitaidolle. siis jos sen ajan mitä siellä tunneilla joutuu kuitenkin olemaan käyttäisi aktiiviseen oppimiseen eikä passiiviseen vastarintaan ja pakkoruotsin vastustamiseen. Kun ei siitä pakkoruotsista kuitenkaan siellä luokkahuoneessa päätetä. Lycka till med svenskan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä olen yksi niistä. Ei sille mitään mahda, että kaikki kiinnostaa silloin, paitsi koulu xD

   Tack så mycket. Jag ska görä mitt bästa!

   Poista
  2. Göra, ei "görä".

   Poista
 3. Seurusteletko vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En seurustele. Elokuun alussa päätimme olla ihan vain ystäviä tällä hetkellä ainankin =)

   Poista
 4. Det är inte mycket svårt att lära.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja det finns svårt!

   Mä osaan vaa jotai tälläsiä perussanoja ja siihen se jää. Tosin parempi se on ku ei mitään xD

   Poista
 5. Kielten nimet ovat substantiiveja eli pienellä alkukirjaimella, samoin myös ruotsissa. Englannin kielessä tulevat isolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon takia pidän/olen parempi puhumisessa. En tykkää kielisäännöistä xD

   Poista
 6. Toistuvista talviflunssista, köhistä ja kurkkukivuista pääsee eroon tehokkaasti tupakoinnin lopettamalla. Näin ihan omasta kokemuksesta voin kertoa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?