Portugali tuo helpotuksen talveen ♥

Aamuyöstä kävi sellainen pieni tapaus, että menin ostamaan viikon matkan Portugaliin ensi tammikuuksi. Tällä kertaa otin kunnon turistimatkan ja siihen otin aamupalankin. Pakettimatkalle siis Madeiralle ja siellä huoneistohotellissa yksiö. Tosi vaikeaa oli löytää matkaa sopivassa hintaluokassa. Olisin halunnut mennä johonkin todella kauas, mutta opiskelijabudjetilla päädyin tähän kyseiseen matkaan, jota odotan jo innolla. Koulu loppuu joulukuussa ja sen jälkeen tottakai tarvitsen ihanan aurinkokylvyn jaksaakseni keskittyä muuttoon pääkaupunkiseudulle sekä työn hakuun. Päätin siis kerätä työkokemusta ainankin muutaman vuoden ennen oman yrityksen perustamista. Tuskin ihan Helsinkiin muutan, sillä tarvitsen kaksion koiria ajatellen. Varmaan Vantaa, Kerava tai joku tälläinen odottaa minua. Niistä kun menee ne lähijunat ihan 10-15min Helsingin keskustaan. Mutta kertokaahan matkakokemuksenne jos joku lukijoistani on kyseisellä saarella käynyt.


Kommentit

 1. Madeira on hieno kulttuuri- ja luontokohde. Mitään aurinkokylpyä siellä tuskin on luvassa varsinkaan tammikuussa - siellä on talvi silloin ja pääasiassa sataa - mutta ilma on raikas hengittää, luonto on rikasta (kauniita kukkia ja paljon hienoja sisiliskoja) ja mahtavia vaellusreittejä löytyy. Upeita lintuja ja metsiä. Kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan, sillä vaikka päivisin lämpötila saattaa kivuta lähemmäs kahtakymppiä, voi hotellissa yöllä olla viileää. Maista ihmeessä espadaa banaanilla, se on paikallinen erikoisuus, samoin Madeira-viinit. Biletysmahdollisuudet ovat varmaan tammikuussa kesää vähäisemmät, mutta eiköhän Funchalissa pääse menojalkaakin heiluttamaan. Valtaosa baareista sulkee usein ovensa melko aikaisin; ei vasta neljältä kuten meillä. Ja ehdottomasti: MUISTA hyttysmyrkky! Ja vieraile Gabo Giraolla, vaikka pelkäätkin korkeita paikkoja.

  VastaaPoista
 2. Tammikuussa siellä on viileää että aurinkokylpyyn et ole menossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se +20c ja aurinkoista on enemmän aurinkokylpyä kuin Suomen -20c pimeetä ja todennäkösesti loskapaskaa (toinen vaihtoehto korkeat lumihanget) :D

   Poista
 3. Millasen yrityksen oot perustamas :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma ravintola, joka on perustamista vaille valmis.

   Poista
 4. Heippa,
  Itse Madeiralla asuneena voin kertoa, että lämpötila todella harvoin kyllä yltää sinne 20 asteeseen tammikuussa, mutta sellainen kiva keväinen +15 se usein on. Kannattaa myös miettiä valmiiksi jotakin sisäohjelmaa, sateita kun siellä tammikuussa tulee aivan kamalasti (eli huonolla tsäkällä sulla sataa koko lomaviikko). Mutta muuten on kyllä mielettömän ihana paikka ja saat varmasti kivan loman, vaikka säät ei suosisikaan. Tuosta sun ravintolasta sen verran, että millä rahalla sen perustat ?käsittääkseni kuitenkin aikan kallista... Tai siis, ei sitä ihan millään pelkällä starttirahalla pystyyn laiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuurilla +20c koko viikon. Viime tammikuussi Gran Canarialla piti olla noin 20c tai kylmempää, mutta joka päivä lämpö kohosi sinne +30c - +35c ;D

   Ja noin henkilökohtaisia asioita en julkisesti kirjoittele. Joudutte siis pohtimaan mistä ihmeestä rahat saan. Sen voin sanoa etten yksin ole perustamassa =)

   Poista
 5. Keravalta ei pääse yhdelläkään junalla Helsinkiin 10-15 minuutissa, ei ne mitään luotijunia sentään ole. Matka on pisimmillään 36 minuuttia ja "nopeammilla" eli H, R ja Z-junilla vähän lyhyempi. Vantaaltakin on pisimmillään puoli tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh eipä tuo silti ole matka eikä mikään ja koirien hyvinvointi menee lyhyiden matkojen edelle =)

   Poista
 6. Vantaa ja Kerava eivät sinänsä poikkea paljoakaan Helsingistä hintatason suhteen. En tiedä oliko tarkoituksesi ostaa vai vuokrata, mutta sen voin sanoa, että kovan hinnan saa pulittaa kaksiosta jopa Keravalla ja mitä etelämpään mennään, sen kalliimmaksi muuttuvat hinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä koskaan osta asuntoa, eli vuokralle vaan :)

   Poista
 7. Madeiralla asuneena ja sen jälkeenkin käyneenä... Sinunkaltaiselledi tulee varmasti melko tylsää. Auringonotto on kovasti rajallista ja bileetkin harvassa! Mutta suomi mummojen ja pappojen kanssa hengailuun on paljon mahdollisuuksia. Kaunista luontoa riittää, joten jätä korkkarit kotiin ja lenkkarit ja vaellukengät mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomaan matkoilla en tykkää bilettää. Menee matka hukkaan sellaisessa. Kulttuuri kiinnostaa matkoissa eniten, joten en usko olevan pettymys :)

   Poista
 8. Itse kävin Madeiralla muutama vuosi sitten kevättalvella ja tykkäsin paikasta! Ihania puutarhoja ja mahdollisuuksia sekä ulkoiluun että shoppailuun Funchalin kaupungissa. Ruoka oli mielettömän hyvää (rakastan kalaa ja meriruokaa), kaikkialla siistiä ja ihmiset ystävällisiä. Itsekään en välitä lomalla tuhlata aikaa biletykseen, mutta kaipa Funchalista siihenkin olisi paikkoja löytynyt.

  Pakkaamisen suhteen tein pienen virheen, varasin nimittäin mukaan vain hellevaatetta kun en ollut katsonut etukäteen säätiedotuksia. Viikkoon mahtui pari kuumaa päivää, yksi viileä ja sateinen päivä sekä muut noiden kahden väliltä. Mutta kannattaa siis tosiaan pakata mukaan myös pidempää kampetta, joilla pärjää viileämmässäkin kelissä. Kannattaa myös varautua siihen, että aurinko on todella polttava vaikkei paistaisi edes täydeltä taivaalta - minä onnistuin loman alkajaisiksi polttamaan naamani mikkihiiri-tyyliin, kun olin ollut suuret aurinkolasit päässä ulkona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekkin hyvistä vinkeistä =)

   Toivottavasti musta ei tuu mikkihiireä xD

   Poista
 9. Madeira iha jees paikka. Tammikuussa ilmat huonot, ei siis kannata varautua helteisiin.

  VastaaPoista
 10. Mitenkäs matka meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvin meni matka. Maa tosin vaihtui Espanjaan ja siellä olin mantereella. Aiemmin olen ainoastaan reissannut Espanjassa ympäri Kanariansaaria.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?