Nami nami kengurua?

Koulussa oli erikoisempaa herkkua valmistuksesta, joka jakoi mielipiteet kahtia. Pääkokkivuorossa olevat valmistivat nimittäin kengurua ja pakkohan sitä oli maistaa. Minä kuuluin siihen porukkaan, jota maku ei miellyttänyt. Maku oli melko maksamainen ja jälkimaku oli jotenkin outo. Ei siis kengurua minulle vastaisuudessa. Ja jos joku miettii, että enkös ole kasvissyöjä, niin en ole. Syön sitä mikä maistuu hyvälle. Suosikkini ovat ehdottomasti poro, broileri ja kalkkuna. Tai no nuo ovat ne joita oikeastaan syön tällä hetkellä. Muiden lihojen maku ei minua miellytä. Porsaan ja naudan syönnin lopetin jo 15-vuotiaana. Jos johonkin kasvisruokavalioon luokittelisin itseni, niin semi-vegetaristiksi. Huomenna onkin lammasta maistettavana minun tekemänä. Valmistan lammas-punajuurikeittoa vuohenjuustovaahdon kera.

Tänään olin leipuriryhmässä valmistamassa vitriinituotteita ja väsäsin graavilohileipiä sekä valkosuklaa-sateenkaarikakun. Tuosta kakusta käytän itse nimitystä homokakku sen värikkyyden vuoksi. Lohileivät kaikki varmasti itse osaa kasata, mutta kakun reseptin laitan tähän.

HOMOKAKKU

Pohja:
200g Digestivekeksejä
60g Voita

Täyte:
8 Liivatelehteä
5 dl Vispikermaa
5dl Vaahtoutuva vaniljakastike
300g Valkosuklaata
1 ¼ dl Vettä
Punainen, sininen, keltainen ja vihreä elintarvikeväri

Pinnalle:
1dl Suklaakastiketta
5dl Vaniljakastike
5 Liivatelehteä

Vuoraa irtopohjallinen vuoka leivinpaperilla. 
Murskaa digestivekeksit pieneksi ja sekoita se hyvin hiukan sulaneen voin kanssa. Levitä keksi-voiseos tasaisesti vuuan pohjalle. Ja laita liivatteet likoamaan (pinnan liivatteet erikseen).

Vatkaa kermavaahto ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi. Sulata suklaa ja lisää se kermaseokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet. Lisää liivate sekaan ja jaa täyteseos neljään eri kulhoon. Värjää jokainen eri värillä. Itse värjäsin keltaiseksi, pinkiksi, vaaleanpunaiseksi ja oranssiksi.

Kaada vuuan keskelle vuorotellen täytetteitä siihen asit kunnes kaikki täyteseos on käytetty. Itse kaadoin jokaisen vuorollaan kokonaan vuokaan.

Kun täyteseos on valmiina sekoita liivate vaniljakastikkeeseen. Tämä ei saa olla vaahtoutuvaa. Värjää tämäkin elintarvikevärillä. Omassa kakussa suosikkikerrokseni oli juuri tämä pintakeroos ihanan turkoosin sävyn vuoksi.  Lopuksi kaada ihan päällimmäiseksi suklaakastike ja laita kakku 4tunniksi jääkaappiin.

Kommentit

  1. Homokakku, ihan mahtava nimi :DD

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoinen vuoka tarvitaan? 22 cm riittävä? Kuulostaa hyvältä tuo kakku!

    VastaaPoista
  3. Homokakku :D hauska nimi! Ehdottomasti kokeilen. T. Kotkan mamma

    VastaaPoista
  4. Hienon näköinen! Nam! Oletpa taitava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh kerrokseen kanssa oli ongelmia. Olisi tullut vielä hienompi jos kermaa olisin vatkain hiukan vähemmän aikaa. Mutta kyllä tuo paremmannäköinen on kuin ajattelin!

      Poista
  5. Oliko teillä jo ne rantabileet? Laita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli akku loppu ja kaverit ei perkule ottanu ku selfieit. Saakelin muotivillitykset :D

      Poista
  6. Heii, millä voin korvata liivatteen? en syö eläinperäisiä tuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agar agar on mielestäni paras liivatteen korvaaja =)

      Poista
    2. Itse suosittelen Vegegeliä.

      Poista
  7. Kiitos paljon vastauksesta! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?