Voehan lahna!

Niin se aika vierähtää, että ensimmäinen kouluviikkokin jo takana päin. Inhoan aina ensimmäistä kouluviikkoa, sillä se on suunnilleen vain kertausta ja muuta ei hyödyllistä. Netflixistä onkin tultu katseltua elokuva jos toinenkin sekä aloitetty katsomaan The Nanny- sarjaa. Koulupäivien jälkeen olen viettänyt ihania kesäisiä iltoja lähes poikkeuksetta ulkona saaressa, rannalla tai koirapuistossa. Ehdoton suosikkini oli kyllä kalastusreissu. En kalasta lähes koskaan ja sain kauhean saaliin. Neljä särkeä, viisi ahventa ja yhden noin kilon panoisen lahnan. Tuo lahna oli en verran kova vastus saada ylös, että mato-onkikin meni poikki siinä rytäkässa. Minun saalis olikin huomattavasti suurin kalastusporukassani. Jos minä kalastan on minulla pakko olla ystäviä mukana. Minä kun en suostu kaloja tappamaan. Voin kyllä ottaa kalan irti koukusta, perata ja valmistaa, mutta miltään en henkeä ota pois. En yksinkertaisesti kykene siihen. Lahnan valmistin kalastusporukan herkuteltaviksi ja kaikki muut kalat, joita oli runsaasti valmistettii eläinten ruuaksi niin kissoille, kuin minun koirillenikin.

Kyllä yksi poikkeuskin tähän luontobuumiin mahtuu. Eilen tapasin ihanan ystäväni Kristan, jonka kanssa istuskelimme muutamalle eri terassilla parilla siiderillä sekä puistossa skumpalla kuulumisia vaihdellen. Näillä ilmoilla kaikki terassit olivat täysin täynnä.

 Mutta nyt tämä Erä-Jorma jatkaa Jormailuaan telttailun merkeissä. Olemme lähdössä Mikkelin lähettyville telttailemaan, johon sisältyy grilliruokia, pari pulloa viiniä sekä rantapelejä kuten mölkky ja crazy yazy.


Kommentit

 1. Otitko koirat mukaan Mikkeliin telttailemaan?

  VastaaPoista
 2. moiksu :) sitä vaan tulin kommentoilemaan et sun blogia on kiva lukea mut ois jotenki kivempi että ain tekstin aiheesee liittyvät kuvat ois kappaleen alapuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tyyli on aina ollu laittaa kuvat aina viimesenä =)

   Poista
 3. Mikä siinä kalan tainnuttamisessa on niin vaikeaa? Helpompaa se mielestäni on kuin madon ongenkoukkuun laitto, vaikka onkimadolla onkin "vain" tikapuuhermosto. Napakka isku lyömävälineellä saaliin niskaan tai terävällä puukolla kaularanka poikki.

  Oletkos ajatellut, että jos jompi umpi rakkaista lemmikkikoiristasi esim. joutuisi vakavan tapaturman uhriksi, lainmukainen velvollisuutesi on lopettaa eläimen turha kärsimys viivyttelemättä, eikä siinä tilanteessa auttaisi huudella virkavaltaa apuun.

  Sinänsä on erittäin positiivista, että kertomuksellasi innostat kenties muitakin onkimisen pariin; mato-onkimiseen ja pilkkimiseen kun ei tarvita mitään lupia tai maksuja ja sitä voi harrastaa lähes kaikkialla Suomessa, missä vain vettä löytyy ja kun kotirauhaa ei rikota eli ei mennä apajalle jonkun pihapiiriin.

  Kalahan on terveellistä, yksinkertainen valmistaa ateriaksi ja myös helppo syödä, kun vähänkään on hallussa kalan anatomia eli ruotojen sijainti. Ja tiedän kokemuksesta, että lahna on varsin ruotoinen eväkäs, mutta maku hakkaa kyllä kaikki pakastekalaviritykset.

  Kireitä siimoja sinulle edelleen (kalastajallehan ei taikauskoisen näkemyksen mukaan saa koskaan toivottaa onnea, silloin saalista ei tule)! On mukavaa lukea kokemuksistasi harrastuksesi parissa; noita alkoholikuvia on postauksissasi tosin mielestäni liikaa, näytät nuorisolle huonoa esimerkkiä ja sitä paitsi täysi alkottomuus nykynuorison keskuudessa on tosi cool!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä nyt kalastele kuin joku kerran kesässä. Ei se mun juttu oikein ole ;D Ja kyllä se tappaminen on vaikeaa.

   Ja tarkoitus ei ole olla esimerkkinä kellekkään. Kesällä nyt tulee bailattua reilusti ja sen myötä kuvatkin lisääntyy =)

   Poista
 4. Kuulin tutulta että olisit eronnut.. Voimia ja jaksamisia sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Hej! I saw you dancing on the stage from YouTube. You've been practicing, I can see. Some of the older ones look much more like you don't know what to do with your legs etc. Was it because not practice or were you shy with and because audience? And you have keeping yourself thin, that's great too. Happy summer nights to you and the dogs too!

  Cleo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanx <3
   I've been practicing dancing on my own with educational videos and some youtube choreography videos =)

   Poista
 6. Mitäs oot tykännyt Fran Finesta?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?