Ihana kesä ja makujen maailma!

Minule onviime päivinä tullut innostus testailla kaikkea uutta mitä ennen en ole valmistanut sekä raaka-aineita, joita en ole ennen käyttänyt. Ensimmäinen näistä on tämän hetken tuote nokkonen. Se on ruuanlaitossa minulle täysin vieras raaka-aine. Sen enempää siihen en ole vielä edes tutustunut kuin miten sen esivalmistelu tapahtuu ja että sitä voi käyttää muun muassa samalla tapaa kuin pinaattia. Siitä minulla ei ole mitään hajua miltä se maistuu.

Toinen on itse tehty jäätelö. En ole koskaan valmistanut itse jäätelöä ja viikonloppuna meinasin tämän toteuttaa. Löysin Valion sivulta hyvältä vaikuttavan reseptin, johon ei edes jäätelökonetta tarvita. Reseptin löydät täältä. Reseptillä saa aikaan vaniljajäätelöä, mutta senhän muuttaa ihan miksi vain haluamakseen jäätelöksi helposti. Itse ajattelin valmistaa paahdettu saksanpähkinä-vaahterasiirappijäätelöä sekä minttusuklaajäätelöä.

Kolmas asia mitä olenkin viime päivinä testaillut on erilaiset soijat kuten esimerkiksi soijarouhe ja soijasuikale. Olin hiukan epäileväinen niden suhteen, mutta niistä saakin aikaan todella maikoisaa ruokaa. Itse tein soijasuikaleista currykastiketta riisin kera. Valmistin currykanakastike reseptin ohjeella korvaten kanan soijasuikaleilla. Soijarouhetta olen syönyt lähinnä iltapalalla ihan sellaisenaa maustamattoman jugurtin ja maustamattoman maitorahkan kera, eikä siitäkään ole mitään pahaa sanottavaa. Lisäksi olin yksi ilta todella laiska koulupäivän jäliltä ja ostin kaupasta ihan vain sellaisen karibianpata pussukan ja siihen laitettavan jauhelihan korvasin soijarouheella. Suosittelen kaikkia kokeilemaan edes kerran jotakin tuollaista soijatuotetta. Hintaakaan noilla ei nimittäin ole kuin 2e-4e/iso pussi. Edullista ja todella herkullista.

Kulunut viikko on mennyt melko lailla koulussa. Olen tehnyt näyttöä varten tarvittavat tehtävät ja näyttösuunnitelman valmiiksi sekä täydennellyt vanhoja tehtäviä monipuolisimmiksi. Lisäkis olemme opetelleet koko viikon ajan erilaisia erityisruokavalioita. Niin perus vegeä, vegetaristeja kuin eri ikäryhmien ruokalutottumuksia ja tarpeita. Olemme opiskelleet myös millaista ruokavaliota sairauksia omaavien henkilöiden pitäisi noudattaa kuten esimerkkinä diabeeteksen eri muodot, keliakia, sappikivitauti, lihasten surkastuneisuus ym.... Yllätykseksi minulle tuli, että keliakiaakin on useammanlaatuisena. Tänään opetuskeittiössä valmistimmekin sitten ruokia vegaaneille, lakto-ovo vegetaristeille sekä keliaakikoille. Huomenna sitten jatkuu joillakin toisilla erityisruokavalioilla. Poikkeuksen tähän viikkoon teki eilinen.

Meillä oli eilen kunnon ulkoilupäivä. Heti koulusta päästyäni tein kotona pikaisesti evääksi vihersalaattia, johon laitoin reilusti mansikoita sekä noista uusista Citymarket Tulikuuma- tuotesarjan Vaasan grillisämpylöistä pari juusto-kalkkuna täytteistä sämpylää grillausta varten. Näin nuo kaupassa niin pakkohan ne oli kokeilla. Makuvaihtoehtoina on rosmariini-merisuola ja chili. Itse otin rakkaan ystäväni chilin, jota käytän nykyään melkoisesti. Lopuksi eväskoriin sujahti vielä koirille pari vesipulloa ja itselleni limupullo. Eväät kun olivat valmiita hyppäsimme koirien kanssa autoon kohteena veneranta. Menimme koko päiväksi yhdelle saarelle, joka on ollut meidän tuttavapiirin käytössä jo useita vuosia. Ai että koirat rakastivat juosta vapaana välillä polskien ja välillä haukaten vähän huikopalaa. Voitte vaan kuvitella miten väsyneitä koirat olivat kun saareen lähdimme 14-15 aikoihin ja kotiin tulimme vasta joskus kahdeksan jälkeen. Sai rauhassa siivota ja tehdä paljon keskittymistä vaativia asioita kun koirat nukkuivat sikeästi heräten ainoastaan siirtämään paikkaa sohvalta viereeni sänkyyn nukkumaan. Aamullakin heräsin ennen koiria ja ne piti passittaa ylös aamupissalle. Eikä se kyllä mikään ihmekkään ole. Koirat nimittäin koko tuon reilu viiden tunnin ajan leikkivät hetkeäkään lepäämättä. Poikien koirakaveri Rockykin oli saaressa käymässä. Postauksen viimeinen kuva on sitten omistettu jokaiselle ''mieti miltä noi tatuointis näyttää ku oot vanha ja ryppynen''- ihmisille.Kommentit

 1. Poikkeuksen tähän päivään teki eilinen.

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ei saa kiusata xD
   Väsyneenä kun kirjottaa ni tulee milloin mitäkin raapustettua :D

   Poista
 2. Mie tuun syömään siun jäätelöt! Soita miulle T: Ida

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?