Vappuni: hevosia, kuvaukset, juhlintaa ja kuumetta!

Huhhuh että tänä vappuna oli menoa ja meininkiä. Keskiviikko aamuni alkoi lippujen hakemisella Suomi-Venäjä peliin ja sen jälkeen oli kauan odotetun ratsastuksen aika kuten kerroinkin jo edellisessä postauksessa. Yllätin äitinkin ottamalla hänet mukaan ja en muistanut hänelle ilmoittaa kuin pari päivää ennen ratsastusta että meillä on tälläinen tunti varattuna. Oli äitillä kyllä melkoinen reaktio. Kiwigon tallia lähestyessä pieni jännitys iski, mutta se katosi kun näin suuren ihanan hevosmäärän käyskentelemässä aitauksissaan. Oma ratsuni oli ihana vaalea Tiksu niminen hevonen ja äiti ratsasti ruskealla Ransulla. Oma hevoseni oli todella ihana, mutta melkoisen jääräpäinen ratsastaessa. Saimme itse hakea ratsumme aitauksista ja valmistella ne ratsastuskuntoon. Tuo hevosen valmistelu oli helppoa, mutta ratsastus ei kovin helppoa olekkaan joka ei yllätyksenä tullut. Käynti minulla ja Tiksulla sujui hyvin, mutta pysähtymisen kanssa oli vaikeuksia tuon jääräpään kanssa. Lähes aina kun yritin pysähtymistä hevonen rupesi tuhisemaan ja ravistelemaan päätään. Vasta ratsastustunnin lopupuolella pääsimme yhteiseen säveleen ja pysähtyminen alkoi onnistumaan. Toinen asia jonka kanssa oli vaikeuksia oli suunnaan vaihtaminen eli hevosen kääntäminen ympäri. Tiksu aina päätti jämähtää niille sijoilleen kun kääntämistä opeteltiin. Muutamaan kertaan sain sen kyllä käännettyä, mutta ei se kovin hyvin suju edelleenkään. Ehdoton suosikkini harjoituksista oli ravi. Vauhti ja kova meininki kun on se minun juttuni. Kohtalaisen hyvin opin perusasioita kuten esimerkiksi ohjasten pitämisen, jalkojen asennon, liikkeelle lähtemisen ja pysähtymisen, mutta kaikessa on todella paljon parannettavaa ja löytyy mielettömästi uutta opittavaa. Pakkohan se siis on ruveta käymään kunnolla tunneilla. Ajattelin vielä muutamia yksityistunteja ottaa ja sen jälkeen mennä johonkin ryhmään. Ryhmä riippuu ihan siitä minkä tasoiseksi noiden yksityistuntien aikana opin. Tiksuun ihastuin niin kovin että saman hevosen aion jatkossa pyytää kun ratsastustunneille menen. Vielä me sen jääräpään kanssa tulemme olemaan hyvät ystävät ja samalla aaltopituudella!

Ratsastuksen jälkeen oli päivällisen aika. Syödessä tarkistin facebook viestini ja sillä hetkellä sydän pompahti kurkkuun. Siellä nimittäin oli viesti että muistathan kuvaukset tänään 16:00. Kello oli sillä hetkellä reilu 15:00 ja siinä tulikin vauhtia persuuksiin. En tajua miten olin päässyt unohtamaan kyseiset kuvaukset joista oli sovittu jo hyvän aikaa sitten. Tämän kertaisissa kuvauksissa minulla oli look jota minun päälläni ei ole koskaan nähty. Minusta nimittäin tehtiin punkahtava gootti irokeeseineen ja vielä haulikon kera. Meillä oli mielettömän hauskaa kuvauksissa mutta minä meinasin jäätyä niukoissa vaatteissani kovassa tuulessa. Ilmakaan ei tainnut olla kovin paljoa +5c enempää. Tosi hyviä ruutuja saatiin napattua ja ne tulevat teidänkin nähtäville heti editoinnin jälkeen. Kolmen tunnin kuvausten jälkeen olin kyllä onnellinen päästessäni lämpimään autoon. Vihdoin pääsi lämmittelemään ja putsaamaan kuvausmeikkiä iltameikin tieltä.

Alunperin minun piti juhlia kosteissa merkeissä torstaina, mutta siirsimmekin sen keskiviikkoon. Tuolloin eräällä ystävälläni Seljalla oli juhlat kotonaan jonne päätin lähteä. Viiniä sekä muutama tölkki siideriä matkaan ja menoksi. Ilta oli melkoisen villi. Tanssia, joku hullu soitteli meille päin pilapuheluita, juomaa sekä pieni onnettomuskin pääsi sattumaan ja ambulanssia tarvittiin. Itse en ollut kauheassa humalassa ja kotiin matkasin mäkkärin kautta sillä kotona ei lähes koskaan ole muuta kuin koiranruokaa. Kaikenkaikkiaan oli ihanan tekemisen täytteine vappuaatto.

Aamulla ihmettelin krapulaani kun en kuitenkaan ollut kauheassa humalassa. Ajattelin sen menevän ohi ruualla ja juomalla. Menimmekin ystäväni Idan kanssa Golden Raxiin. Itselläni ei tehnyt mieli mitään rasvaista ja söinkin lähinnä salaattia, broileria ja keittoa. Tuokin oli outo asia sillä krapulassa himoitsen yleensä rasvaa. Syöminenkään ei oloon auttanut ollenkaan ja rojahdin sohvalle läppärin ääreen. Olo rupesi vain huononemaan ja siinä vaiheessa päätin kuumeeni mitata. Mittari näytti 39c joten huono oloni ei krapulaa ollutkaan. Loppupäivä menikin sitten siinä sohvalla läppärin ääressä. Yleensä vaikka olisin kipeä niin pystyn tekemään kaikkea, mutta nyt oloni oli sellainen että jokainen askel koiria ulkoiluttaessakin oli täyttä tuskaa. Joka paikkaa koski ja tuntui kuin pää räjähätäisi miljoonaan osaan. Sääli sillä torstaille oli paljon suunnitelmia. Meidän piti kokata usean ruokalajin vappupäivällinen, leipoa munkkeja sekä pitää leffailta kauneudenhoidon kera. Tämä nyt jäi valitettavasti itseltäni sitten täysin väliin.

Suurella pillerimäärällä, kylmällä suihkulla ja asunnon viilentämisellä sain kuumeen laskemaan. Hyvin yön nukuttuani aamulla oli vielä tokkurainen olo, mutta kuume oli luojankiitos tiessään. Silti pari pilleriä nappasin suuhun ihan varmuuden vuoksi. Lenkki koirien kanssa ei enää ollut tuskaa vaan päinvastoin raitisilma ja kävely piristi suuresti. Kunnon aamulenkin ja koirien leikityksen jälkeen oli aika lähteä kaupungille. Kaupunki kierros alkoi kattavalla lounaalla yhdessä suosikkiravintoloistani Tang Capitalissa. Mikä voisikaan olla parempaa kuin runsas sushilajitelma ja ihania kiinalaisia ruokia. Vatsa kun oli täynnä mieleeni tuli että ensi viikolla minulla on tuparini ja seiniä en ole sisustanut lainkaan. Suunnaksi otin kirpputorin siinä toivossa että löytäisin sieltä jotain sopivaa seinilleni. Ravintolasta ulos kävellessäni huomasin kuitenkin Vegekaupan josta minulla ei ole ennen ollut tietoa että sellainen Lappeenrannassa on. Se sijaitsi nimittäin ennen jossain syrjäisessä paikassa, mutta muutti nyt mahdollisimman keskeiselle paikalle osoitteeseen Valtakatu 46. Sieltä löytyy kaikkea mahdollista. Ruokaa, makeisia, hygienitarvikkeita ym... Itse nappasin itsellen Faith In Nature shampoon, hoitoaineen ja suihkugeelin. Hintaa noilla oli 5,90e/kpl. Ajattelinkin ruveta suosimaan tuota uutta tuttavuutta tulevaisuudessa vaikka ei minusta koskaan täyttä vegaania tule.

Vegekaupan jälkeen lähdin sitten toiveikkaana kirpputorille ja eihän kirpputori pettänyt minua taaskaan. Löysin ihanat Ikean vaaleanpunaiset klappihyllyt sekä erilaisia sisustustarroja. Löysin sisustustarroja jopa koirien ruokinta-alueenkin sisustamiseen. Niistä nappasinkin jo kuvan mutta muun asunnon kuvaan vasta tupareiden yhteydessä.Kommentit

 1. Kai sulle kuitenkin opetettiin miten ohjia pidetään ihan oikeasti käsissä, ettei se tietämys jäänyt tuolle tasolle kuin kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tuo kuva on otettu juuri hevosen selkään nousemisen jälkee :D

   Poista
  2. Samaa meinasin tulla sanomaan. Tuo kuuluisi neuvoa heti selkään noustua. Aika alkeelliselta tallilta näyttää, mutta toivottavasti sait opetuksesta jotain irti!

   Poista
  3. Kyllä se näytettiinkin heti siinä selkään noustua, mutta mulla vaan meni hetki aikaa oppia se. Tosi laadukas talli ja hyvä opettaja oli. Suosittelen kaikille kyseistä tallia =)

   Poista
 2. Tuossa alussa puhutaan torstaista eli vappupäivästä, taidat tarkoittaa tiistaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun tarkoitin keskiviikkoa vappuaattoa :D
   Mutta kiitos kun huomasit virheeni =)

   Poista
 3. Kunhan muistat ettei joka kerta kannata mennä samalla hevosella. Muuten et opi ratsastamaan kuin vain sil yhdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alkuun on mielestäni hyvä käyttää samaa hevosta ja sitten kun perusteet ovat kunnossa niin vaihtaa heppaa =)

   Poista
  2. Ihan yhtä hyvin ja jopa paremminkin oppii kun vaihtelee hevosta. Ja jos Tiksu on oikeasti niin jääräpäinen kun sanot, saattaisit saada paljon enemmän irti ratsastuksesta jo ekoilla tunneilla. Alusta asti on hyvä osata käsitellä erilaisia hevosia.

   Poista
  3. No se mun mielestä jääräpäisyys johtuu todennäköisesti ihan siitä etten ole tottunut käsittelemään kunnolla hevosia VIELÄ!

   Tiksulla haluan jatkaa toistaisesti =)

   Poista
 4. (Tämä huomautus on suunnattu edellisille nipottajille ja pilkunviilaajille) Hei oikeasti, vaikka asiat neuvotaankin alusta asti ratsastajalle, ei kaikkia ohjeita voi sisäistää hetkessä. Kaiken muistaminen ja kontrollointi on tosi vaikeaa alussa mutta onneksi nekin taidot kehittyvät harjoituksen myötä, ja muuttuvat automaattisiksi. Jokainen voi olla omaa mieltä kys. tallin opetusmetodeista, mutta kyllä ne alkeet oppii lähes missä vaan ihan hyvin. Hyviä ratsatushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa kukaan on heti aloittaessaa Apassionatan huippuratsastaja. Mitään myöskään ei tarvitse ensin osata kun oppimaanhan sinne juuri mennään =)

   Ja hyvi ratsastushetkia tulee olemaan paljon =^_^=

   Poista
  2. Hei! anonyymiin 10.54 viitaten, hyvin sanottu! Itsekin luin ensimmäisiä kommentteja, joissa tullaan pätemään.. Itsellä ei postauksia heppa-jutuista tullut mieleenkään, että alkaisin tuohon sävyyn neuvomaan, vaikka 16 vuotta hevosia harrastaneena ja kaksi hevosta omistavana tiedänkin jonkin verran. Mutta sen voin sanoa, että harjoitus tekee mestarin! Ei kukaan ole seppä syntyessään.

   Hienoa Petri! Asentees on hieno ja ihanaa että löysit näinkin kivan harrastuksen :) mukavia hetkiä sinulle hepojen parissa!

   Poista
  3. No kun ei opi. Itse kävin alkeet kakarana huonolla tallilla (luullen sen olleen ihan ok) ja minulle opetettiin siellä perusasioita väärin. Myöhemmin tallia vaihtaessani luulin osaavani asiat, kysyttäessä sanoin että osaan (kun en paremmastakaan tiennyt), eikä niihin kukaan sitten myöhemmin kiinnittänyt huomiota. Liki 10v päästä alaa opiskelemaan mennessäni käytiin alkeetkin uudelleen läpi ja selvisi, että olin koko sen ajan tehnyt joitain asioita hieman väärin. Kumma juttu kun ne olivatkin aina tuntuneet niin vaikeilta...

   Ei tässä nyt Petrin taitoa olla kyseenalaistamassa, aloittelija on aina aloittelija, vaan kysyttiinkin sitä onko talli nyt kuitenkaan niin hyvä jos siellä ei aloittelevan ohjaksien pitämistä korjata.

   Poista
  4. No mulla ainakin ohjaksien pitämistä korjattiin koko ajan ;D

   ''Ohjaksia lyhemmäksi'', ''Ota parempi suutuntuma'', ''Älä pidä liian löysällä'', ''Nyt on ohjakset väärin käsissä'' ym.... xDDDDDD

   Poista
 5. Tuota noin.... Onhan sulla koirille omat ruokakupit? Tuossa kuvassa näyttäisi olevan vain yksi. Miten muuten voit kontrolloida koirien syömiä ruokamääriä? Erityisesti pentuikäisen Tuiskun ruokamääristä kannattaa olla perillä, että se saa ravintoa riittävästi: ei liikaa mutta ei liian vähänkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on idioottikysymys xD

   Nuo ovat vain raksu ja vesikupit jotka ovat aina täytenä ruokapaikalla. Ja ei, ne ei ahmi ja litki kaikkia kerralla jos osaa kouluttaa koiran siihen että niitä on aina tarjolla. Kostean ruuan tai lihan annan aamulla ja illalla molemmille omista kupeistaan =)

   Poista
 6. Moikka!
  Olisiko sinulla antaa jotain erityisiä vinkkejä painonHALLINTAAN? :) tuntuu että laihdutus on helpompaa kuin ihannepainossa pysyminen... Olet kuitenkin siinä pysynyt upeasti, hyvää duunia!
  Blogipostausten perusteella kuitenkin herkuttelet jonkin verran etkä jatkuvasti syö pelkkää salaattia.
  Olen seurannut blogiasi ihan alkuajoista asti ja huomaa kyllä miten oot kasvanut ja kypsynyt paljon henkisesti vuosien mittaan!
  Kiitos viihdyttävästä blogista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras neuvo on hommaa koira xDDD
   Ennen en liikkunut lähes laisinkaan, mutta nykyään on pakko kävellä useita kilometrejä koirin kanssa. Lisäksi treenaan viikottain vaihtelavsti 2-5x viikossa vatsalihaksia. Pyrin myös laskeskelemaan paljon kaloreita suunnilleen syön, ettei kalorien viikkomäärä nouse taivaisiin.

   Ja oleppas hyvä. Ihanaa kun pystyy tarjoamaan viihdettä ihmisille <3

   Poista
 7. Jos hevonen tuntuu viskovan päätään jarruttaessa, kannattaa jarruttaa enemmän istunnalla ( polvet satulaa puristaen ja jäykempi istunta ) ja käännyttäessä sisäpohje ja ulko-ohja :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?