Työpaikkaa mä metsästän ja paljastelen vaalisalaisuuksia!

Yleensä perjantaini-iltani alkavat usean tunnin lenkillä koirien kanssa ja lenkin jälkeen alkon kautta etkoilemaan. Tämä perjantai meni erillailla tehotreenikauden vuoksi. Työpäivän jälkeen vietettiin rantapäivä koirien uidessa ja itse aurinkoa ottaessa. Välillä meinasi hermot mennä kun Tuisku on niin villi, että jokaisen linnun perään yrittää päästä juoksemaan. Lintuparat varmaan sydänkohtauksen partaalla Tuiskun takia. Ilta kun alkoi viilenemään pakkasin tavarat kassiin ja suuntana Alkon sijasta oli tällä kertaa sohva hedelmien, vihanneksien sekä kylmän Coca Cola Zeron kanssa. Kynttilätkin sytytin tunnelmaa luomaan ja telkkarista katselin koko illan ohjelmia mitä sieltä sattui tulemaan. Ja kerrankin sai katsoa rauhassa telkkaria kun koirat olivat niin väsyneitä rantapäivästä etteivät muuta tehneet kuin nukkuneet.

Oli tähän toinenkin syy. Launataina minulla oli nimittäin työhaastattelu. Nykyään alallani todella monessa paikassa työhaastattelut menee sillä tavalla, että käydään perusasiat läpi, jonka jälkeen työvaatteet päälle ja pariksi tunniksi keittiöön työskentelemään. Hain siis ilta- ja viikonlopputyötä parista paikasta ja nyt vain odotellaan tuloksia. Parin viikon aikana kuulemma ilmoittelevat. Toivottavasti joku hakemista paikoistani nappaa niin saisi vähän ylimääräistä taskurahaa. Mielestäni on tosi hyvä, että nykyään saa tienata sen 300e ilman sen vähentämistä opintotuesta. Opiskelijabudjetilla elävälle tuo summa tuo suurta nostatusta elintasolle. Työhaastatteluni jälkeen oli aika taas vaihtaa kokinasu rantavaatteisiin ja suunnata rannalle. Yksin ei tällä kertaa kuitenkaan tarvinnut lähteä vaan ystäväni Ida lähti mukaan. Rannalla oleillessa saimme hyvin suunniteltua kuntoon noita kesän reissuja, joista ensimmäinen on Helsinki Pride. Majoituspaikaksi tänä vuonna ei tarvinnut valita Rastilan Kesähostellia, koska varasimme samaiselta alueelta meidän porukalle mökin kolmeksi päiväksi. Tykkään todella paljon mökkeilystä, joten mikä olisikaan parempi kuin yhdistää kaksi huvia yhdeksi?

Onhan kaikki muutes muistanut käydä äänestämässä? Itse kävin jo #134 rustaamassa sinne lappuun. Nyt vaan peukut pystyyn, että Li Andersson pääsee vaikuttamaan Euroopan parlamenttiin. Hän kun ajaa täysin niitä asioita, joihin minun mielestäni pitäisi kiinnittää huomiota. Ennen kaikkea tasa-arvo, työttömyys ja ympäristö. Sekä rasismin saaminen pois keskuudestamme. Äänestyksen jälkeen kävimme vanhempieni kanssa mattopyykillä. Vanhempien pestessä mattoja itse makoilin auringossa ja nautin ihanasta jääkylmästä siideristä ja minttujäätelöstä. Olen odottanut hyvää minttujäätelöä myyntiin muualle kuin jäätelökioskeille jo pitkään ja vihdoin sellainen tuli Ingmannilta. Kannattaa maistaa jos et vielä ole kerennyt. Ihanan raikkaan mintun makuinen jäätelö suklaan kera, eikä ole hinnallakaan pilattu. Rannalla oleskellessä tummat pilvet rupesivat saartamaan meitä ja silloin tuli kiire. Koirat piti käyttää tarpeillaan ennen sateen ja jyrinän alkua. Mentor on nimittäin sellainen hienohelma ettei suostu sateessa tarpeitaan tekemään. Kävelee vain häntä koipien välissä perässä ja yrittää kääntyä koko ajan takaisin sisälle päin. Tuiskua ei onneksi sateet hidasta. Kerkesin kuin kerkesinkin lenkille ennen sateen alkua. Onni ei kuitenkaan kauaa suosinut. Kohta oli nimittäin olo kuin suihkussa. Vettä tuli kaatamalla, salamat iskivät ja tuuli senkuin yltyi. Onneksi koirat olivat kuitenkin ehtinyt bisneksensä hoitaa niin pystyi hyvillä mielin juoksemaan kotiin koiria ja itseäni kuivamaan. Huomenna sitten taas alkaakin seuraava työviikko Lönnrotin koululla.Kommentit

 1. Lintuparat sydänkohtauksen partaalla.. ihan varmasti, nyt on nimittäin pesintäaika ja koirat pitää lain mukaan pitää kytkettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ne on kytkettynä, mutta flexissä on joku 10m liikkumavaraa liikkua :D

   Poista
  2. Mistäs noin pitkiä flexejä löytyy? :O Mä oon löytäny max 5m pituisia.
   Nimim. Haluan koiralleni pitkän flexin

   Poista
  3. Ei ku hitto 5m noi oliki xDD

   Yhdellä akverilla on 10m flexi, mutta se on jostain Japanista vai oliko Kiinasta.

   Poista
 2. Tehotreeniviikolla syöt jäätelöä, juot siideriä ja lisäainelimsaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi jäätelö per hellepäivä on pakollinen, viikonloppuisin pitää saada ainakin se yksi siideri ja tupakasta, Ed Green Lightista ja light limppareista en luovu vaikka henki menis. En mä sellaseks sairaanloiseks ruokavaliota laita kuitenkaan oli mikä tehotreeni tahansa :D

   Ja kyllä.. Mun mielestä on sairaanloista jos lasketaan tarkalleen jokanen rasva, hilari, proteiini, hivenaine ym...

   Poista
 3. Kiinnitin huomiota tohon mattopyykki kuvaan, ihan järvivedessäkö pesitte? kai sä petri ja sun vanhempas tietää että luonnon vesissä mattojen peseminen on tätä nykyään laissa kielletty. Pitää ihan viralliselle sellaselle metallisella hanavesi mattopesu paikalle mennä :/ Muuten voi rapsahtaa sakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappeenrannasta löytyy onneksi vielä perinteisiä mattolaitureita, joissa saa pestä ihan luonnon vesissä. Valitettavasti ne oli ihan täysiä, joten menimme viereiselle kalliolle =)

   Poista
  2. Jos pesee luonnonvesissä, kannattaa ainakin käyttää nopeasti biohajoavaa pesuainetta. Ei siis Mäntysuopaa tms, vaan esimerkiksi luontaistuotekaupasta saatavia biohajoavia matonpesuaineita (Elokuu, Ecover...). Tavalliset saippuat rehevöittävät vesistöjä.

   Poista
  3. Miten mä luulen että se laki koskee kyllä ihan kaikkia paikkoja? Itselleni näin ainakin sanottu ettei saa YHTÄÄN MISSÄÄN enään pestä luonnonvesissä.

   Poista
  4. Siinä tapauksessa Lappeenrannassa on ahkerassa käytössä olevia laittomia mattolaitureita xDDD

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?