Neljän tunnin hampurilaisia!

Juuri herkuttelin hampurilaisilla, joiden tekemiseen kului neljä tuntia. Innostuksen sain suosiossa olevasta pulled porkista ja tein siitä oman versioni käyttäen broileria. Tein mausteisen liemen jossa haudutin broilerin koipireisiä usean tunnin ajan. Ekaksi kaksi tuntia 100c-asteisessa uunissa. Seuraavaksi nostin lämpötilan 150c:hen ja tuossa lämpötilassa ne muhivat 1,5h. Lopuksi vielä halusin vähän väriä pintaan ja nostin lämmön 200c-asteeseen siksi aikaa kunnes väri oli kaunis kullanruskea (noin 30min). Välillä tietenkin myös kääntelin noita koipireisiä pitääkseni kosteuden koko lihassa. Lihoja ei paljon tarvinnut nyhtää kun liha tippui ihan itsekseen irti luusta ja maustamista ei tarvinnut edes harkita. Maku oli nimittäin mitä taivaallisin. Hampurilaisiini tuli mielettömän pulled chickenin lisäksi reilusti bbq-kastiketta, cheddarjuustoa, coleslawta, pari salaatinlehteä sekä tomaattia. Ruokakokeilut ovat tosi hauskoja etenkin jos lopputulos on fantastinen.

Saan muutes sittenkin vaihtelua työssäoppimisjaksolleni. Alunperin minun piti olla koko ajan tuolla Snellmannin päiväkodin keittiössä joka on tuollainen pienempi keittiö, mutta huomenna onkin siellä viimeinen päiväni. Maanantaina siirryn päiväkodilta Lönnrotin koulun keittiöön jossa ruokailijoita on reilu 600. Eli pääsen nyt sitten kiirellisempään yksikköön näkemään isomman keittiön työelämää. Tuolla olen pari viikkoa, jonka jälkeen on viikon koulujakso. Koulujakson jälkeen menen vielä pariksi viikoksi keskisuureen päiväkotiin Lauritsalaan. Siellä suoritan sitten tämän osion näyttöni ja olenkin sitten suorittanut yli puolet opinnoistani. Minä siis valmistun kuluvan vuoden joulukuussa ja saan kokin perustutkintopaperit käteen. Paikkojen vaihtelu on minulle hyvästä. Pääsen tutustumaan useammanlaisiin keittiöihin, pieneen, keskikokoiseen ja suureen. Se tietää runsaasti kokemuksia ja hyviä eväitä työuraa varten. Lisäksi vaihtelu pitää mielenkiintoni kohdillaan. Oma mielenkiintoni on suurimmalta osin tuolla annosruuissa ja a'la cartessa. Kuitenkin mielenkiinnolla ja innokaasti opiskelen kaikkia muitakin kokin osaamisaloja. Mikään oppiminen kun ei ole koskaan turhasta.

Löytyykö mun lukijoista muutes tekniikkaneroja? Kun yhdistän kameran tietokoneeseen USB:llä, niin tietokone ilmoittaa ''laitetta ei voida tunnistaa'' tai jotain tuohon tyyliin. Ennen toimi ihan normaalisti, mutta viime viikonlopusta alkaen on ruvennut tuollaista ilmoittamaan. Olisi kiva saada tietokoneen ja kameran yhteys taas toimimaan, että saan teille enemmän laadukkaita kuvia näpsittyä. Mitään rakostakaan tässä koneessa ole johon saisi ihan vain muistikortin tökkästyä. Eli siis mikä tässä nyt voisi olla vikana?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pulled Chicken 4:lle

Neljä koipireittä
2 Kanaliemikuutiota
1rkl Cajun mausteseos
1rkl Chilijauhe
2rkl American Steak House mausteseosta 
(ainakin Lidlistä löytyy jälkimmäistä ja maustepurkkikin on mitä ihanteellisin esimerkiksi sisustuseen)

 Mittaa mausteet ja murenna kanaliemet korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Laita sen verran vettä että mausteet ja kanaliemi liukenevat hyvin. Itse laitoin noin litran. Vettä ei kuitenkaan saa olla liikaa, sillä broilereiden ei tule peittyä. Hauduta broilereita noin 2h 100-asteessa. Lisää lämpö 150-asteeseen ja anna broilereiden kypsyä noin 1,5h. Lopuksi laita uunin lämpötilaksi 200c puoleksi tunniksi. Lopuksi nypi liha irti luista. Pulled Chickeniä voi käyttää hamppareiden lisäksi vaikka keittoon, piirakkaan, kastikkeisiin tai tarjota ihan vaan sellaisenaan jonkin kivan lisukkeen kera.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kommentit

  1. Joskus on just tosi mukavaa tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan jolloin sitä oikeasti silloin myös syö hartaudella kun on nähnyt vaivaa :D hyvää kesää sulle! Mira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin!
      Syömisen jälkkeen tuli mieleen miten hyvin tähän olisi sopinut tuoreesta perunasta itse tehdyt ranskalaiset. Öljyä kattilaan ja ranet porisemaan. Ensi kerralla kun näitä teen niin tulee ranet messiin :D <3

      Poista
  2. Pakko vissiin ostaa tota maustetta..ihan vaan jo ton purkin takia :D hieno!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?