Goût Français Du Monde!

Pyörä alle ja matkaan. Aamulla oli kauhea hinku lähteä pyöräilemään kun aurinkokin paistoi kauniisti taivaalta. Päätinkin tehdä pienen kaupunkikierroksen ja kierrellä kauppoja. Ensimmäinen pysähdys tosin oli jo muutaman sadan metrin päässä kun piti saada polttoainetta itseeni. Ilman Ed Green Lightia minä en yksinkertaisesti lähde käyntiin sitten mitenkään. Pullon kun hujautin kurkusta alas päivä pääsi kunnolla alkamaan. Lappeenrantaan on avattu Anttila Outlet ja olen pitkään meinannut siellä käydä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi käydä siellä. Tosin enpä olisi mitään menettänyt vaikken olisi siellä käynytkään. Kovasti mainostetaan miten siellä on lähes puoli-ilmaista ja isot kyltitkin löytyy -75%. Todellisuudessa suurin osa tuotteista oli -20% tai -30%. Ei siis niin edullinen paikka kun olin kuvitellut sen olevan. Ei minulle loppujen lopuksi sieltä tarttunutkaan mukaan muuta kuin mustavalkoinen torkkupeitto valkoisten tyynyjen ja tumman sohvan ystäväksi.

Onneksi tuon pettymyksen korvasi kauppatorilla tällä hetkellä oleva ihanat markkinat. Siellä on kojut täynnä kaikkia ranskalaisia ja italialaisia herkkuja sekä käsitöitä. Sieltä löytyy esimerkiksi rekkaan rakennettu ranskalainen leipomo, useita juustokojuja, käsityösaippuoita, lihakojuja, käsintehtyjä suklaita ja muita makeisia sekä todella paljon muuta. Itse kohdistin ostokseni homejuustoihin sekä siihen mitä ihanimmalta tuoksuvaan leipomoon. Olo oli kyllä hiukan kuin ulkomailla. Myyjät eivät paljoa Suomea osanneet ja palvelu oli ihan erilaista kuin Suomessa. Juustomyyjä maistatutti minulle koko valikoimansa ja ostin kolme suosikkiani homejuustoista kotiin. Leipomossa ei paljon tarvinnut miettiä tai maistella. Unikonsiemenpatonki, croisant, vadelmatorttu ja brezel lähtivät sieltä mukaan. Oi minkä makunautinnon sainkaan kun kotiin pääsin. Suorastaa sai ruokaorgasmin. Uunituoreita ranskalaisia leipomuksia, ihania kermaisia homejuustoja ja tuoreita hedelmiä. Ainoa mikä puuttui oli jokin herkullinen noiden kanssa yhteensopiva viini. Se olisi kruunannut makunautinnon.

Tällä kertaa minulla on teille melkoinen loppukevennys. Olette monesti kysyneet minulta millaista Lappeenrannassa on. Nämä seuraavat asiat tapahtuivat minulle korkeintaan 15min aikana kun kuljin ydinkeskustasta kauppakeskus Iso Kristiinaan Ärrällä poikeiten. Jonottelin kassalle omaa vuoroani kun joku nainen tuli puhumaan minulle melkoisia asioita. Keskustelun hän aloitti siten että hänen lapsenlapsensa sairastui jokusen vuosi sitten ja kuoli pois. Lapsenlapsen isä eli hänen poikansa ei tuota kestänyt ja teki itsemurhan. Näiden tapahtumien jälkeen nainen tutustui hautajaisissa olleeseen pappiin jonka kanssa hänellä on salasuhde sillä tuo pappi on jo naimisissa. Luojankiitos että vuoroni tuli ja pääsin karkuun tuota tilannetta. Olen aina sanonut että suomalaiset voisivat olla hiukan sosiaalisempia ja tuttavallisempia tuntemattomien kanssa, mutta en ihan tuollaista ole tarkoittanut. Noh eipä tässä vielä kaikki. Lähdin polkemaan kohti Iso Kristiinaa ja sinne pitää kulkea puiston ohi ja kyseisessä puistossa sijaitsee myös hautausmaa. Hautausmaan vieressä on jokin muistomerkki ja tuon muistomerkin ympärillä oli iso kasa mummoja mustiin pukeutuneena polvillaan itkemässä ruusukimppujen kera. Ajattelin että mitähän tässä vielä kerkeää tapahtumaan ja parin sadan metrin päässä olikin sitten juoppojen joukkotappelu ja paikalla oli poliisipartiot ambulansseineen. Siis että tälläinen rauhallinen maalaisidyllinen kaupunki tämä Lappeenranta on. Ei ainakaan käy elämä tylsäksi täällä! Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?