Hevoset liittyvät elämäni eläimiin!

Olen viime syksystä saakka halunnut oppia ratsastamaan. Talven tullessa se vähän jäi, mutta nyt kevään tultua ajatus nousi taas mieleeni. Olenkin nyt vertaillut eri talleja ja päätynyt Kiwigon talliin jonne aion lähipäivinä mennä ensimmäiselle ratsastustunnille. Ensimmäiset tunnit otan yksityistunteina että pääsee rauhassa tutustumaan ratsastuksen saloihin. Oikeastaan nämä eivät ole ensimmäisiä ratsastustunteja sillä harrastin ratsastusta ala-asteikäisenä jonkin aikaan joka sitten jäi kun muutimme toiselle paikkakunnalle, eli Imatralle silloin. Taas paljastui jotain uutta mitä ette minusta tienneetkään vielä.


Eläimet ovat elämässäni mielettömän tärkeitä enkä voisi elää ilman eläimiä. Minä en ollenkaan tajua miten jotkut voivat pelätä tai vihata eläimiä. Itse kun en pelkää mitään eläintä. Kaikki eläimet ovat mielestäni kiehtovia ja upeita norsuista hiiriin saakka. Ei niissä ole mitään pelättävää kunhan omaa järkevän itsesuojeluvaiston. Toinen asia jota minusta ei tiedetä on että olen WWF:n yleiskummi ja suosittelenkin kaikille siihen liittymistä. Pienin kuukausilahjoitus on vaivaiset 8e ja sillä saa aikaan paljon. Jotkut ovat kysyneet miksi tuen luontoa ja eläimiä enkä esimerkiksi nälänhätää kärsiviä ihmisiä. Karu totuus on että eläimet ovat mielestäni tärkeämpiä. Jos vaikka pitäisi valita pelastanko jonkin uhanalaisen eläinlajin vai jonkun afrikkalaisen kylän niin kyllä mä sen uhanalaisen eläinlajin valitsen. Yksinkertainen selitys tuolle on että eläimet ovat viattomia nykyisiin olosuhteisiinsa, luonnon saastumiseen ym.. minkä ihmiset aiheuttavat. Ihminen on suoraansanottuna maailman julmin eläinlaji. Ihmiset harrastavat esimerkiksi turhaa tappamista vallan ja rahan takia. Muut eläinlajit eivät tapa turhaan vaan ainoastaan syödäkseen ja suojellessaan itseään sekä jälkikasvuaan. Lisäksi päivittäin tuhotaan luontoa, saastutetaan meriä ja järviä, kaadetaan sademetsiä, käytetään uusiutumattomia luonnonvaroja... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Eläimissä on se viattomuus koko elämän ajan joka ihmisissä on lapsena. Tästä nousee varmaan taas suuri kohu mutta siinäpä nousee. Tämä on minun mielipiteeni ja Suomessa on jokaisella sananvapaus.




Kommentit

 1. En ymmärrä ihmisiä joiden mielestä on jotenkin tuomittavaa tai kamalaa lahjoittaa rahaa mielummin eläimille kuin ihmisille. Oon nimittäin ihan samaa mieltä sun kanssa! Ihmiset on ihan itse aiheuttanu sen että kaikkialla kärsitään ja on kamalaa mutta eläimet on ihan syyttömiä siihen että niiltä viedään elinalueet ja salametsästetään jne. Joten jos joku multa kysyy niin en todellakaan anna mihinkään nälkäisille lapsille rahaa kun mun mielestä eläimet ja luonnon monimuotoisuus noin yleensäkin on paljon tärkeämpiä asioita. Eläimet eivät myöskään itse voi tehdä millekkään mitään ja niiden on huomattavasti hitaampaa sopeutua vaihtuviin elinolosuhteisiin kuin ihmisten. En nyt väitä että on mitenkään mukavaa että ihmisiä kuolee ja näkee nälkää mutta noh, ei sille oikeastaan mitään voi. Esimerkiksihän sotimisen sijaan voisi ostaa vaikka ihmisille ruokaa ja hankkia puhdasta vettä mutta tässä tää ihmislajin tyhmyys taas nähdään :D mutta pointti, oon samaa mieltä sun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Ennemmin rakennetaan ydinpommeja sotaa varten kuin huolletaan luontoa ja vähäosaisia ihmisiä. Afrikkaankin voisi rakentaa useita vedenpuhdistamoja niillä rahoilla mitä käytetään aseisiin, sotavalmiustiloihin ym... Välillä ei oikein tajua mitä ihmisillä liikkuu päässä. Eläimet ei tosiaan voi tehdä itse mitään.

   Poista
  2. Eläimet voi tehdä kollektiivisen itsemurhan eli kuolla sukupuuttoon, joka on ihan luonnollista ja tapahtuu ihmisestä riippumatta. Toisten lajien sukupuutto on tietenkin ihmiselle ikävämpää kuin toisten, esim. ampiaisten ja muiden pistiäisten vähentyminen huolestuttaa itseäni. Mutta kuka kaipaa esim. jotain pandaa, jäähän niitä eläintarhoihin pällisteltäviks. Juuri ihmisen kehittyneisyys ja sopeutuvaisuus oikeuttaa sen olemassaolon. Jos pandat olis kehittyneempiä voisihan nekin alkaa taistella olemassaolonsa puolesta.

   Poista
 2. Hyvä, pohtiva kirjoitus. Eläimet ovat myös lähellä minun sydäntäni. Jäin vain miettimään yhtä asiaa;

  "Ihminen on suoraansanottuna maailman julmin eläinlaji. Ihmiset harrastavat esimerkiksi turhaa tappamista vallan ja rahan takia."

  Tuo on täysin totta, mutta miksi osallistut turhaan tappamiseen omalta taholtasi; tukemalla tehotuotantoa syömällä broileria? Tämän ei siis ole tarkoitus olla vittuilua tai moralisointia, jokainen tekee omat valintansa elämässään. Mutta kun kirjoitat niin kiihkeästi rakkaudestasi jokaiseen eläinlajiin, nousee väkisinkin tällainen kysymys mieleen :) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on jonkin asian puolesta ei silti tarvitse valita ääripäiden välillä =)

   Poista
  2. Ongelma on vaan siinä, että juuri broileriin liittyy paljon eettisiä kysymyksiä juurikin sen tehotuotannon takia.

   T. Eri ano kuin kysyjä.

   Poista
 3. oho johan tuli yllärinä :D en olisi uskonut, mutta hienoa! Eikös tuo tule hieman kalliiksi jos yksityistunteja ottaa, ratsastus kun on muutenkin aika kallis harrastus :/ Ja muista ettei tuota opita ihan lyhyessä ajassa terveisin 8 vuotta ratsastanut ja silti vielä paljon opittavaa :D Mutta onnea matkaan vielä, toivottavasti tykkäät B)

  VastaaPoista
 4. Tuli Petri tuosta kirjoituksestasi mieleen, kun pelastaisit mieluummin eläinlajin kuin afrikkalaisen kylän, että harvoinpa ne afrikkalaiset kylät tuhoavat luontoa, saastuttavat meriä ja järviä, kaatavat sademetsiä ja käyttävät uusiutumattomia luonnonvaroja. Eiköhän me länkkärit olla niitä, jotka tuota tekee. Pelastaisitko siis mielummin uhanalaisen eläinlajin vai esim. suomalaisen kylän? :) Kannattaa miettiä siltä kannalta. Afrikkalaisissa kylissähän eletään todella alkeellisesti ja tehdään kaikki itse ja kunnioitetaan luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lähinnä vertailin lahjotuskohteita ihmiset vai eläimet =)

   Poista
 5. Mahtava postaus, kerrankin joku muukin on samaa mieltä!
  Oon itse harrastanut ratsastusta n. 10 vuotta ja kokemuksesta voin sanoa, että kun meet tunneille (en tarkoita nyt yksityistunteja) niin kiinnitä huomiota ryhmäkokoon. Kahdeksan ratsastajaa voi olla liikaa ryhmässä, silloin opettaja ei pysty keskittymään yhteen ratsastajaan niin paljoa ja tavallaan maksat "turhasta" (liioitellusti sanottuna). Kerro sitten miten tunnit meni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenki kerron tipuinko heti satulasta vai kestinkö hevosen päällä suuret 10sekunttia xD

   Poista
 6. Hienoa Petri! Tällaisia kirjoituksia kaivataan lisää. Mielestäni olet oikealla asialla. Joku tuossa aiemmin mainitsi broilerit ja niiden tuotanto-olosuhteet: ihan oikeassa hän oli ja itsekään en broileria tai muutakaan lihaa syö, mutta olen myös sitä mieltä, että jokaisen nuoren (tai miksei vanhemmankin) tulee itse omaa tahtiaan löytää tapansa toimia, syödä ja sitä kautta vaikuttaa. Voihan se hyvinkin olla, että Petrin tie vie jossakin vaiheessa kohti broileritonta elämää, mutta halun tulee lähteä itsestä. Toki ulkopuolta voi antaa faktoja. Toinen asia: Itsekin suojelen ennemmin eläimiä kuin ihmisiä. Eläin ei voi ymmärtää, miksi joku sitä kiduttaa, mutta ihminen voi sen jollain tasolla ymmärtää. Siksi eläimen kiduttaminen on julmempaa. Väkivallan uhriksi joutunut ihminen voi ainakin jollakin tasolla ymmärtää, että tällaista maailmassa tapahtuu, mutta eläimelle sitä ei voi kukaan selittää. Miten selität turkiseläimelle, että olet nyt koko elämäsi vankina? Ihmisvangille voit sanoa, että olet vankina, koska teit rikoksen. Tältä kantilta ajatellen tulisi puolustuskyvyttömään (vammaiset, lapset, vanhukset, eläimet) kohdistuvien rikosten olevan tiukemmin rangaistuja.

  VastaaPoista
 7. Kehitysmaissa tehdään lapsia kuin tehtaassa vaikka ei ole varaa ruokkia edes itseensä! Se on tyhmyyttä ja idioottimaista! Eläimiä tukisin minäkin ennemmin ja unisef ym.keräyksiin en penniäkään laittaisi. Itse on soppansa keittänyt! Muista petri katsoa myös läheistesi toimia eläinten hoidon kannalta :-) se on paras ja halvin muoto auttaa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!
   Jos olisin kehitysmaalainen nainen niin tekisin ennemmin abortin sillä en haluaisi lasta sellaisiin olosuihteisiin kärsimään nälästä.

   Poista
  2. Kehitysmaissa lapset ovat vanhuuden turva. Heillä ei ole vanhustenhuoltoa, joten ratkaisu: tee lapsia! Lapset sitten hoitavat eläköityneitä vanhempiaan. Unohtamatta sitä, että lapset ovat ilmaista työvoimaa. Naisia ei ole koulutettu, joten heidän ainoa funktionsa on olla kuin lestat, eli lapsenteko-masiina. He eivät pahimmissa tapauksissa edes tiedä ehkäisystä tai aborteista.

   Ei siinä, itsekin mielelläni annan rahaa ennemmin eläimiin kuin ihmisiin. Olin töissä Amnestylle, ja sain kuulla sisäpiirin juttuja siitä, mihin ne rahat oikeasti menee.. Sekin pikkuruinen summa mikä kehitysmaille lopulta menee, päätyy luonnollisesti poliitikoille joiden PITÄISI rahoittaa terveydenhuollot ja koulut yms., mutta kappas kummaa kun pitää saada se oma uima-allas ensin :D

   Poista
 8. Vitsi Petri oon erittäin positiivisesti yllättynyt tästä kirjotuksesta! Itse biologina hihkuin innosta, kun kerrankin joku kehtasi sanoa ääneen, että pelastaisi uhanalaisen eläinlajin mieluummin kuin arikkalaiset lapset - samoin tekisin itse (noin kärjistettynä). Nykypäivän ihmisellä ei ole minkäänlaista kunnioitusta luontoa kohtaan, eikä ymmärretä, että ihminen on itse osa sitä, vaan luullaan että ollaan jotenkin ylimielisesti sen kaiken yläpuolella. Yksikin sukupuuttoon kuollut laji vaikuttaa ravintoketjuun ja siten biodiversiteettiin - menetetystä lajista tai populaatiosta syntyy dominoefekti ja jossain vaiheessa myös ihminen on siinä mukana. Tämä tulee tapahtumaan pian, jos mehiläiset edelleen jatkavat "selittämätöntä" joukkotuhoansa. Siinähän sitten ihmetellään, että miten maailman peltojen viljat pölytetään, ja nälänhätä iskee myös länsimaihin. Auttamalla Afrikan lapsia voi joku saada hyvän mielen, mutta ellei länsimaalainen halua itse päätyä "afrikan lapseksi", on huomio kiinnitettävä isompiin ongelmiin ja niiden alkuun ja juureen - meillä on tässä yhden planeetan biodiversiteetti pelastettavana.

  Anonyymi out-->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laittanut asiat tärkeysjärjestykseen ja itselläni eläimet vievät voiton ihmisistä, enkä pelkää sitä julkisesti sanoa =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?