Koiranpentuja & juokseminen alkoi taas!

Tänään on ollut ihana koirien täytteinen vapaapäivä. Aamu alkoi juoksulenkillä Mentorin kanssa. Juoksemisen aloitimme viikonloppuna kun huomasin teiden sulaneen jäästä. Pelkään ihan älyttömän paljon kaatumista enkä uskalla talvella juosta vaikka jalassa olisi millaiset piikkikengät tahansa. Näiden lenkkien aikana olen harmikseni huomannut menneeni ihan rapakuntoon jäisen kauden aikana. Hyvä että jaksan juosta meidän juoksulenkkiä edes läpi. Onneksi kun näitä juoksulenkkejä rupeaa taas tekemään joka päivä niin se kuntokin alkaa kohentua jälleen.

Aamujuoksun, pissityksen ja kakatuksen jälkeen täytyi hoitaa muutama tärkeä asia. Ärsyttää kun asioiden hoitaminen on aina yhtä helkutin ärsyttävää virastorallia. Sen jälkeen tulikin päivän kohokohta kun menin ystäväni Mimmin ja hänen kihlattunsa luokse. Heille tuotiin heidän koiranpentunsa ja samalla tuo Husky kasvattaja toi näytille minun pikkuisen Tuiskun sekä noiden pikkuisten äidin. Tuisku oli todella ihana ja villi tapaus. Yritin ottaa sittä kuvaa mutta eihän se paikallaan pysynyt sekunttiakaan. Siinä vaiheessa mun sydän oli lopullisesti sulanut kun Tuisku tuli antamaan mulle pusun. Tuisku muuten osaa jo istua ja antaa tassua. Toinen fiksu poika tulossa siis taloon. Tällä hetkellä tuisku on 9vko vanha ja olisi siis luovutusikäinen. Minulle se kuitenkin tulee 25pv sillä sain siitä eteenpäin reilu viikon mittaisen loman haettua koulussa. Se on älyttömän tärkeää että olen aluksi täysin koko ajan kotona koirien kannalta. Kun kouluun täytyy alkaa menemään hommaan vielä näin alkuun vahdin luokseni päivän ajaksi. Sinäänsä en jännitä miten koirat keskenään tulevat toimeen sillä Mentor on aina ollut sekä urosten että naarasten kanssa heti leikkimässä ja tulokas on kasvanut suuressa koiralaumassa. Kuitenkin pientä järkevää ja tervettä varaantuneisuutta löytyy ''että mitä jos?''.

Olen myös aatellut nyt keväällä aloittaa tokon harrastamisen ja nyt on pakko sanoa että olen ihan pihalla. Kaipaisin vinkkejä miten kannattaisi aloittaa. Kannattaako mennä joihinkin kursseille, ostaa joku opaskirja ym...? Kertoilkaa myös omia kokemuksianne kyseisestä lajista. Loppuun pari kuvaa Idan synttäreiltä. Julkaisukelpoisia kuvia ei Idankaan kännykästä löytynyt kuin valitettavasti nämä kolme...


Kuva loppuillasta... Mitään ei olla otettu xD
Kommentit

 1. Kisaan itse bordercolliella tokossa. Suosittelen sinulle joko arkitottelevaisuuskurssia tai pentukurssia jossakin alueesi koirakoulussa. Pentukurssille voi mennä vanhemmankin koiran kanssa, jos ei ole aiempaa kokemusta ryhmässä toimimisesta tai aiempaa koirankoulutuskokemusta.
  Koulutusoppaita voi lueskella kurssien tueksi, mutta parasta antia saa kunnon kursseilta.
  Jos toko tai jokin muu laji kolahtaa ja homma alkaa toimia, kannattaa rohkeasti tähdätä kisaamaan. Toko on vaativaa ja hermoja kysyvää, mutta hyvin palkitsevaa.

  VastaaPoista
 2. Itse myös kisaajana suosittelen menemään pentukurssille:) Sieltä saa hyvän pohjan. Luulisin, että googlaamalla löytyy sinun alueesi koirakoulut, kannattaa myös rohkeasti soittaa tai laittaa sähköpostia koirakoulujen kouluttajille, jotta löydät mieleisesi paikan! Onnea perheenlisäyksestä:)

  VastaaPoista
 3. Jos pentu tottuu, että olet koko ajan kotona tuon viikon, se varmasti nostaa metelin kun yhtäkkiä katoat pitkäksi aikaa. Suosittelen, että aloitat totuttelun välittömästi. Ei tietenkään kannata jättää pitkäksi aikaa, mutta lyhyitä poissaoloja, kaupassakäynti, Mentorin lenkitykset jne. Tai ehkä tarkoititkin alunperin noin. Tsemppiä pennun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai teen samalla lailla kuin Mentorin kanssa. Alottelen postin haku ja tupakkareissuilla, siitä kauppareissuun ja niin edespäin :)

   Poista
 4. Tsekkaa koirakoulu Nuuskun sivut. Paras paikka, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli edullinenkin.... Huhtikuussa ajattelin mennä tuohon rally-tokoon 85e =)

   Poista
  2. mäkin oon käynyt parillakin kurssilla nuuskussa ja tykkäsin kovasti!! nuo kurssit ainankin syksyllä täytty nopeesti joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä :)

   Poista
 5. Moi! Sinä itse koiran omistajana tiedät,mitä koiran pito on. Niinkuin kaikki muutkin koiran omistajat. Ja neuvoja satelee... Mutta tota Petrin positiivisuutta,tartuttakaa se itseenne. Ton ikäne, avoin, opiskeleva, elämästä nauttiva....ottakaa mallia! T. Kotkan mamma

  VastaaPoista
 6. Onko Iida tuos ekassa kuvassa vai baarissa otetussa? :)

  VastaaPoista
 7. huskyt kaipaa hullun liikuntaa, mutta sen varmaan jo tiesit.
  Itse suosittelen ihan perus metsäilyä hihnatta ja jotain haastetta siihen.
  Ps. muistathan että husky jalostettu vetokoiraksi ja se tulee luonnostaan, että pidä kiinni!
  -paavo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tiesin nuo kaikki =)
   Saa nähdä mitä kivaa harrastusta keksin <3

   Poista
  2. Vinkkinä, Huskya ei kyll kannata pitää vapaana.. tosi kovat vietit :D

   Heti sit postausta tuosta vauvelista, ku tulee ! <3

   Poista
 8. Kannattaa kattoa myös LPKY:n sivut, sieltä löytyy monenlaista puuhaa ja kurssia, tokopuoleltakin mun mielestä löytyy kursseja usein :) rohkeesti vaan yhteyttä niihin jaosvetäjiin siellä päi, ne osaa kertoa enemmän. Mä kun vielä lpr:ässä asuin nii kävin ahkerasti LPKY:n koulutuksissa mun otuksen kanssa ja tyytyväinen olin :)

  VastaaPoista
 9. Aika mielenkiintonen blogi sulla! :b

  http://beautifulmess-nora.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Voin suositella LPKY:tä täysin pistein! Hyvät ja osaavat kouluttajat ainakin meillä ollut, aina on saatu apua kun sitä on tarvittu, olen saanut uusia samanhenkisiä ystäviä, kurssit ovat todella halpoja(myös jotkut ilmaisia jäsenille) ja jäsenmaksukin on vuodessa älyttömän halpa! Kursseja järjestetään usein kaiken tasoisille, sekä LPKYn jäsenet järjestävät keskenään treenejä sekä vuokraavat kimpassa esimerkiksi agility hallia (ei ole pelkästään agille, voi yhtä hyvin treenata muitakin lajeja). :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?