Ihan pihalla 24/7!

Nyt on kyllä saanut olla ihan pihalla koko ajan eilisestä saakka. Pikkusen pidätyskyky kun on melko heikko ja koko ajan täytyy liitää ulkona. Ulkona on hauska kattoa kun Tuisku seuraa Mentoria kuin hai laivaa ja tekee samat asiat kuin Mentor. Esimerkiksi kaikki kohdat mitkä Mentor haistelee nuuskii Tuiskukin. Välillä tietysti pitää hypätä Mentoria päin ja ravata karkuun. Hyvin siis on alkanut sujumaan. Uusi pentu tekee ulos mutta sisällekkin on sattunut parit vahingot. Tänään olen käyttänyt Tuiskua myös yksikseen ulkona ja kauniisti kulkee ihan vieressä. Osaa jo myös hienosti istua käskystä. Mitenköhän kestän huomenna töissä? Tuijotan kelloa ja mietin milloin pääsee takasin nopeasti koirien luokse.


Kommentit

 1. Minkä ikäinen Tuisku on?? Näyttää jo nyt kookkaalta höpsötykseltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sillä silloin pitäisi alkaa olemaan jo aika hyvä pidätyskyky, kun ikääkin on paltiarallaa 4kk. Varsinkin kun on kuitenkin uloskin oppinut jo tarpeensa tekemään, ihan selkeästi kasvattaja on asian eteen nähnyt vaivaa ja opettanut sitä kulkemaan hihnassakin nätisti

   Poista
  2. Ei 4kk ikäiseltä koiralta edes pysty odottamaan täydellistä sisäsiisteyttä =)

   Poista
 2. Eiks sulla pitäny olla viikon loma kun Tuisku tulee? :D Mihis se unohtu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä on ollu koko kuoluvan kuun sekasin päivistä ja viikoista. Se loma alkaakin ensi viikon jälkeen :D

   Onneksi on ystäviä ja vanhemmat jotka on töiden ajan koirien kanssa. Ei mulla nytkään ole onneksi kuin viikonloppu töitä ja sitten taas vapaata. Sitten 5pv töitä ja sitten se loma =)

   Poista
 3. Heips! Aivan ihana uusi tulokas! Petri pitää eläimistä hyvää huolta. Miäki otin koiran viikko sitte.aivan ihana sydämeni valo. T.kotkan mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai jos eläin hankitaan siitä pidetään myös huolta kunnes kuolema erottaa!

   Eläimet ovat suuri rakkaus <3

   Poista
 4. Niitä on vaan harmittavan paljon, otetaan koira ja laiminlyödään hoito täysin.t.kotkan mamma

  VastaaPoista
 5. Oletko miettinyt että kaksi noin pienellä ikäerolla olevaa urosta, voivat ruveta selvittämään välejään tapellen? Sitten kun Tuiskulle tulee murrosikä. Eikös tuossa vanhemmassa ollut staffiakin. Että ei välttämättä siedä toisia aikuisia uroksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oikein usko ainakaan Mentorin kohdalla (viettää aikaa muidenkin uroskoirien kanssa) ja Tuiskukin tähän asti ollut muiden uroskoirien kanssa ja tulee olemaan. Kaikki tosin on mahdollista, mutta mitä turhaa vielä sellaisia miettimään =)

   Poista
  2. Kyllä suurin osa koirista tulee toimeen keskenään alle 2v:nä, mutta kunhan kunnon miehen ikään alkaa tulla, silloin moni uros alkaa testailemaan ja kovistelemaan toisia uroksia. Sen takia suositeltas että toinen koira otettas ainakin samaa sukupuolta olevat SEN JÄLKEEN kun vanhin koira on ohittanut 2 vuoden iän...

   Poista
  3. Siinä vaiheessa molemmilta on jo pallit irti :D

   Poista
 6. Etsin aikanaan tietoa koiranpentujen pidätyskyvystä, ja löysin seuraavan nyrkkisäännon: Pennun rakko voi pidättää yhden tunnin elinkuukautta kohti. Eli 4 kuukauden ikäinen pentu kestää/jaksaa pidättää 4 tuntia jne. Ehka joku oppii pidättämään pidempään, mutta se ei ole hyväksi. On se aika hommaa käyttaa pentua ulkona aina muutaman tunnin välein, mutta tilanne kyllä paranee :)

  Pentuni aikanaan kakkasi aluksi kamalan usein, eli aika lailla joka kerta kun käytin sen ulkona, tuli molemmat asiat. Eläinlääkärini kertoi, etta halvemmat koiranruuat saattavat sisältää suurimman osan maissijauhoa tms, ja se tulee sellaisenaan läpi, koira ei sitä sulata. Eli jos tulee paljon keltaista kakkia, kannattaa katsoa mitä ruoka sisältää.

  Onnea uuden koiran omistajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tääkin pidättelee ja pyytää uloskin. Vahingot on tapahtunu tän hauvan kanssa aina silloin kun se leikkii rajusti ja yhtäkkiä alkaa lorisemaa :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?