Back to school!

Suurin osa tämän osion työssäoppimisesta on nyt takana päin kun maanantaina alkoi parin viikon mittainen koulujakso. Se tietää niitä mun ''rakastamia'' aamuherätyksiä joita ei työssäoppimisen aikana ollut kuin muutama siellä täällä. Itse kun arvioin menestystäni tällä osiolla niin ainakin omasta mielestäni tämä annosruokienvalmistus sujuu paremmin kuin kaksi edellistä osiota. Mulla onkin epäilys että seuraavassa välitodistus tulee näyttämään todella hyvältä. Tämä nimittäin on aihealue josta pidän todella paljon ja sen kyllä huomaa.

Muuttopäiväkin on vahvistunut ja se on  ensi viikon keskiviikkona. Tekemistä riittää siis koulun ohella koiran ja muuton parissa. Mä just mietin että kun Mentor on jo ollut täysin sisäsiisti jo monta kuukautta niin saan vihdoin matot. Sitten muistinkin että uusi pissapoika Tuisku on saapumassa tänne loppukuusta. Eilen illalla mietin mitä olisin tehnyt toisin Mentorin kouluttamisessa. Minulle ei tullut mieleen kuin ainoastaan ei sanomalehtiä tai mitään muutakaan alustaa tarpeiden tekoon lattialle. Se vaikeutti ihan jumalattomasti sisäsiisteyskoulutusta. Mentor nimittäin oppi tekemään paperille ja ei suostunut pihalle tekemään edes yhtä pisaraa tarpeitaan. Ongelmaan oli onneksi helppo ratkaisu. Kerrasta poikki alustojen käyttö ja sen jälkeen ei mennyt kuin muutama viikko ja jo tehtiin ulos kiltisti. En siis suosittele minkäänlaisia alustoja sisäsiisteyskoulutukseen.

Kommentit

 1. Kyllä sanomalehdet on ihan hyviä, mulla pentu oppi kuukaudessa täysin sisäsiistiksi, tarpeeksi usein kun käytti ulkona ja kehui paljon. Aina kun näytti että etsii paikkaa tarpeilleen niin syliin ja ulos, koska pentu ei tee yleensä tarpeita kun on sylissä. Sanomalehdet pois heti kun oli yhden yön yli tekemättä tarpeitaan ja tadaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en nähnyt papereissa mitään hyvää... Toimin samanlailla kuin sinäkin mutta ei vaikutusta ennen kuin otin paperit pois.

   Poista
  2. Joo itsekkin useamman koiran omistaneena en suosittele papereiden käyttöä. Se on vaan oltava tarkkana ja oppia pennun käytöksestä milloin on hätä. Saahan sitä aluksi hypätä ulkona vähäväliä, mutta on se sen arvoista miten nopeaa oppii sisäsiistiksi :)

   Poista
  3. Meillä harjis ja paperit oli käytössä, oppi silti paris viikos sisäsiistiks :o ne oli siis lähinnä sitä varten jos vahinko yllättää, muuten ravattii tunnin välein ulkona.

   Poista
 2. Päätit sitten koulupäivän ratoksi vilauttaa vähän tissiä vessassa?? ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla oli koira,joka ei oppinut sisäsiistiksi koskaan. Hauska kuva Petri! Aurinkoisia päiviä ja kaikkea hyvää toivotan! Kotkan mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki koirat oppii... Toisilla menee pari viikkoa ja toisilla ties kuinkakauan. Ainakin minä uskon näin :)

   Poista
  2. Huoh, uskomuksia uskomuksia juu... Jotkut vinttikoirat ja pienet koirat eivät yksinkertaisesti opi tähän vaikka niitä veisi kuinka paljon ulos tasaisin väliajoin, sen uskotaan johtuvan rakenteesta. Koiralla voi olla jokin sairaus minkä vuoksi se voi tehdä tarpeensa sisälle, senkin useat sitten lukevat sisäsiisteysongelmaksi.

   Poista
  3. Sairautta ajattelin myös.....

   Muuuten koira kuin koira pystyy keinolla tai toisella oppimaan sisäsiistiksi =)

   Poista
  4. Ei ole välttämättä sairaus. Mullakin on ollut koira, joka ei oppinut. Kuitenkin kaikki muut koirani ovat oppineet. Tällä kyseessä oli ihan luonneominaisuus. Yleensähän koirat oppivat lähes itsestään kun ovat kehittyneet tarpeeksi kun niille vaan tarjoaa tarpeeksi usein mahdollisuuden päästä ulos. Tämä koira ei välittänyt, pissi aina juuri siihen missä hätä yllätti, esim. omaan petiinsä (tuokin on väärä uskomus ettei koira sotkisi "pesäänsä").

   Poista
 4. Ajattelitko hakea syksyllä alkavaan Big Brotheriin? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä hakemuksen taisin laittaa menemään :D

   Poista
  2. JOO! Petri Big Brotheriin! Ois ihan parasta jos pääsisit sinne!! :)

   Poista
  3. Heh no kiitos <3
   Olisi ohjelmassa sentään jotain katottavaa kun mä olisin siellä xD

   Poista
 5. Tuliko sinulle häätö, kun noin nopeasti tuo muutto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullUT.. Syyn kerroin aikaisemmassa postauksessa. En saanut lupaa ottaa toista koiraa jonka vuoksi hommasin uuden asunnon ennen kuin koira saapuu =)

   Poista
 6. Moikka! Alle 4 kk koira on fysiologisesti vielä kykenemätön pidättämään, meidän koiruus ymmärsi muistaakseni siinä 6 kk iässä jutun jujun. :) Toisilla menee kauemmin ja toisilla ei, itse kävin pennun kanssa n. 10 kertaa päivässä ulkona käppäilemässä vähän nurtsilla. Ja aina iiisot kehit jos joku tippa tuosahti. Tuon fysiologisen kehityksen takia suosittelisin pitämään paperia, kun se pissa tulee jonnekkin kuitenkin. Paperitonta elämää kannattaa harjoitella sitten kun koira osaa ja pystyy pidättämään. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tapaus kuulemma on ruvennut jo pyytämään itse ulos tarpeilleen. Taitaa siis olla sisäsiisti ennen kuin luokseni tulee pian :D

   Poista
 7. Lehdet lähinnä sitä varten että niitä ruvetaan siirtämään ovelle päin pennun ikääntyessä... oven vierestä seuraava askel onkin pihalle. Oma koira oppi 4,5kuukautisena täysin sisäsiistiksi kunhan ramppasi vaan pihalla monta kertaa päivässä ja palkitsi aina herkuilla tarpeiden teosta ulkona. ei sisällä mitään reaktiota kusemiseen/paskomiseen. helppo homma.

  VastaaPoista
 8. Hei! Mainitset tekstissäsi muuttopäivän, "ensi viikon keskiviikon". Kuinka muuttosi sujui? Koska saamme kuvia uudesta kodistasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotin tätä menevää viikkoa. Olen siis väärin varmaan kirjoittanut ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?