Toscapiirakkaa & klassiset kookospallot!

Aluksi on pakko ihmetellä miksi kaikki pelkää/välttelee toscapiirakan tekoa? Itse tein sitä ensimmäistä kertaa ja siitä tuli ihan mielettömän hyvää. Valmistin yhden ison pellillisen piirakkaa myyntiin ja tupareihini kakkuversion kyseisestä piirakasta. Tuo toscapiirakan tekeminen vei niin vähän aikaa että valmistin sen lisäksi kookospalloja sekä juustoisen tonnikalapiiraan. Tässä teille kaikkien noiden reseptit, mutta tuosta tonnikalapiiraasta unohdin ottaa kuvan.

-------------------------------------------------------------------------

TOSCAPIIRAKKA
            
Pohja:
125g Voita
4dl Vehnäjauhoja
0,5tl Leivinjauhetta
1rkl Sokeria

Toscaseos:
200g Pähkinöitä
200g Mantleita
200g Voita
2dl Sokeria
4rkl Vehnäjauhoja
4rkl Kuohukermaa

Aloita piirakan tekeminen pohjasta. Sekoita pohjan ainekset käsin tai monitoimikoneella. Painele taikina piirakkavuokaan tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin toscaseoksen valmistamisen ajaksi. 
Aloita seoksen tekeminen pähkinöiden ja manteleiden paahtamisella. Sen voi tehdä joko uunissa 250c tai paistinpannulla. Nuiji paahdettuja pähkinöitä ja manteleita hiukan, mutta älä tee niistä pientä murskaa. Seuraavana valmista toffeemainen seos. Laita kattilaan kerma sekä voi. Kun voi on sulanut lisää joukkoon sokeri sekä vehnäjauho. Pidä seosta liedellä noin viisi minuuttia, mutta älä anna sen kiehua. Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa noin 20min 200-asteessa.

-------------------------------------------------------------------------
 
KOOKOSPALLOT

2dl Sokeria
4dl Kauraleseitä tai hiutaleita
3dl Kookoshiutaleita
1dl Tummaa kaakaojauhetta
1rkl Vaniljasokeria
80g Margariinia
2 Kananmunaa
Pinnalle kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini sekä kananmunat. Sekoita taikina käsin. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia palloja. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa.

-------------------------------------------------------------------------

JUUSTOINEN TONNIKALAPIIRAS

Pohja:
200g Voita
4dl Vehnäjauhoja
4rkl Kylmää vettä
Ripaus suolaa

Pinnalle:
2dl Kermaa
100g Raastettua parmesaania
100g Aura Gold homejuustoa
100g Juustoraastetta (esim edam)
Puolikas purjosipuli
Purkillinen vaaleaa tonnikalaa

Valmista pohja ja laita se vuokaan. Esipaista pohjaa 5min 200c. Kuullota sipuli ja lisää se sekä tonnikala vuokaan. Sekoita juustot sekä kerma keskenään. Kaada seos vuokaan. Paista piirakkaa noin 20min kunnes pinta on kullanruskea.

-------------------------------------------------------------------------

Kuvassa kakkuversio.  Tähän tuplasin pohjan ja triplasin toscaseoksen.

Kommentit

  1. Onko noi kookospallot miten isoja?

    VastaaPoista
  2. Hyviä ja realistisia kuvia, kiitti!

    VastaaPoista
  3. Eikö kookospalloja käytetä uunissa ollenkaan? Siinähän on raakaa kananmunaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "raakaa kananmunaa" :DDDDDDDDDDDDDD

      pitääpä kokeilla ainakin tuota toscapiirakkaa, hyvältä näyttää!

      Poista
  4. Tiesitkö, että toscakakku ja toscapiirakka ovat kaksi erilaista leivonnaista? T olavi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin, mutta halusin tehdä juuri tällä reseptillä tupareihini tarjottavaa =)

      Poista
  5. Ooh, toscapiirakkaa...se on muten aika hyvä jälkiruoka varsinkin hitokseen hyvän pasta carbonaran päälle!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole pasta carbonaraa koskaan maistanut sillä en syö punaista lihaa, mutta varmasti on hyvää sen jälkkärinä =)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?