Tiukan budjetin ruokaa: Pizzaperjantai!

Tänään perjantain kunniaksi uunissa valmistui juuri herkullinen pannupizza. Yleensä pizzaa kotona tehdessä ihmiset laittavat paljon täytteitä jolloin pizza muuttuu piirakaksi. Itse pidän pizzasta kun sen voi syödä käsin ilman täytteiden valumisen pelkoa. Tässä pizzapohjassa testailin kuivahiivaa jota vihaan käyttää yli kaiken. Tällä kertaa kuitenkin onnistuin hyvin tuon kanssa ja pohja kohosi todella meheväksi. Vähä kalorisemman tästä tekee margariini öljyn tilalla. Jos haluaa terveellisyyttä ajatella niin öljy on siinä tapauksessa parempi vaihtoehto. Mutta molemmat siis käy. Itselleni valmistui tänään punasipuli-broiler pannupizza reilulla valkosipulilla. Rakastan valkosipulia pizzassa. Hintaa yhdellä uunipellillisellä pizzaa tällä reseptillä tuli noin 6,50e ja tästä syö itsensä ähkyksi neljä ihmistä. Per henkilö hinta on siis noin 1,60e. Jälkiruuaksi teimme hedelmäsalaattia kermavaahdolla. Siihen tuskin reseptiä kukaan tarvitsee. Pilkkoo vain haluamansa hedelmät ja vaahdottaa kerman. Kerman kanssa me tosin huijasimme ja ostimme sellaisen valmiin kermavaahtopurkin. Välillä saa kokatessa ''huijatakkin''. Nyt rupeamme viettämään makoisaa leffailtaa kokkauksiemme ja Movie 43- komedian parissa.

PUNASIPULI-BROILER PANNUPIZZA

Pohja:

3 dl Vettä
1tl Sokeria
2tl Suolaa
Vehnäjauhoja
Pussillinen kuivahiivaa
Kaksi ruokalusikallista margariinia

Täyte:

300g Broilerin paistisuikaleita
1 Iso punasipuli
250g Juustoraastetta
2prk Tomaattipyrettä
4 Valkosipulinkynttä

Aloita pizzan valmistus pohjasta. Suola, sokeri ja kädenlämpöinen vesi. Lisää joukkoon kuivahiiva sekä sulatettu margariini ja ala sekoittamaan jauhoja sekaan. Taikina on valmista kun sen on vielä mukavan pehmeää ja ilmavaa tarttumatta kuitenkaan käsiin kiinni. Anna taikinan kohota noin 15min liinan alla. Paista tällä aikaa broileri valmiiksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa pari minuuttia 200-asteisessa uunissa. Levitä päälle täytteet ja paista pizza 225-asteessa noin 15min. Anna täytteiden jähmettyä hetki ennen tarjoamista.  Näin vältät täytteiden tippumisen uunipellille.



Kommentit

  1. Mitä tuo lautasella oleva kirjava mössö punasipulin vieressä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on punasipulia. Tosin marinoitua mitä söimme erilleen pitsan lisukkeena. We <3 sipulit xD

      Poista
  2. Kiitos kivasta ohjeesta, Petri. Voitko vielä informoida, missä vaiheessa pohjataikinaan lisätään margariini/öljy?

    Kuivahiivaa on mielestäni turha karsastaa, se säilyy hyvin ja sitä on helppo varastoida kotiin, niin aina tarvittaessa löytyy, kun pizzainto iskee.

    Yksi pyyntö vielä: voitsitko antaa reseptin, jossa pohja on gluteeniton. Itse olen keliaakikko, mutta tiedän, että nykyään monet muutkin välttävät tavallista vehnää. Jos taikinan tekee niistä (kalliista) gluteenittomista vehnäjauhoista, niin mitä ja kuinka paljon tarvitaan ns. leivonnan apuaineita sitkon aikaan saamiseksi? Monet kiitokset etukäteen vaivannäöstäsi ja asiantuntemuksestasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään sen tuonne. Se tulee jauhojen laiton yhteydessä.

      Mulla on ollu niin paljon epäonnistumisia kuivahiivan kanssa että olen pysynyt normaalissa.
      Gluteenitonta pohjaa saat hiukan odottaa. Mun pitää avata koulukirja ja kattoo sieltä. En yhtään muista gluteenitonta leivontaa. Käytiin se läpi alkusyksystä ja itse olin opiskelemassa sitä vain päivän kuumeenn vuoksi :D



      Poista
    2. Ei siinä hiivan käytössä muuta eroa ole, kun vaan muistaa että kuivahiiva vaatii hivenen lämpimämmän nesteen kuin tuorehiiva.

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla tehdä pizzapohja kukkakaalista. Näin ohjeen kauneus ja terveys-lehdessä ja kuulosti ja näytti tosi hyvältä! Ja on terveellistä !:)

      Poista
    4. Laita ohjetta tulemaan. Kuulostaa mun korvaan melko oudolle :D

      Poista
    5. En muista ulkoo ku pikasesti vaan katoin kahvitauolla lehdestä mutta siin luki jotenki et kukkakaalia vois käyttää vehnäjauhojen korvikkeena. :D

      Poista
    6. gluteenittoman pitsapohjan saa mm. psylliumjauhosta, joka on myös oiva sitkontuoja gluteenittomaan leipätaikinaan. laitan tähän ohjeen alle. psylliumkuitu on myös hiilihydraatitonta, joten tää allaoleva ohje on myös muutenkin mainio, jos välttää hiilareita :)

      Viljaton pitsapohja (pellillinen)
      1 prk maitorahkaa tai kermaviiliä
      2 kananmunaa
      100 g juustoraastetta
      1 tl leivinjauhetta
      2 rkl psyllium-kuitua

      Poista
    7. Kiitos kun laitoit reseptin. Itselläni ei kovin hyvin hallussa gluteeniton leivonta kun tuo leipuri/konditoria ei oikein kiinnosta, eikä se onneksi ole suurena osana kokin osaamisalassa :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?