Terveyteni hipoo täydellisyyttä!

Aamulla kävin vuosiin ensimmäistä kertaa vuosiin terveystarkistuksessa. Peruskoulun jälkeenhän nuo ei ole enää pakollisia, mutta ihan mielenkiinnosta päätin mennä terveystarkistukseen nähdäkseni mikä terveydentilani tällä hetkellä on todella rajun dieetin jäljiltä. Hiukan pelotti että olisi kaikki päin mäntyä. Onneksi näin ei kuitenkaan ollutkaan. Hemoglobiini oli erinomainen ja terkkari kehui miten kauniin ja terveen väristä vereni on. Verenpaine oli myös erinomainen, vaikka se minua jännitti eniten. Yleensä se on nimittäin ollut minulla koholla. Painoindeksini tällä hetkellä on 22. Painoindeksi on hyvä silloin kun se on 19-25 sisäpuolella. Painoa minulta löytyy 65kg ja pituutta 177cm.  Liikunnasta tuli myös kiitosta ja se on Mentorin ansiota. Mentorin kanssa kun täytyy lenkkeilyn lisäksi leikkiä ulkona vähintään pari tuntia päivässä. Muuten ollaan niin levotonta sielua kuin olla ja voi. Tuli sieltä terveydenhoitajalta noottiakin pienen saarnan kera tupakasta sekä alkoholista. Tupakkaa poltan sen askin päivässä ja sain kuunnella useamman minuutin miksi ja miten minun pitäisi lopettaa tupakointi. Alkoholista sanoi sen verran että minun pitäisi pudottaa illan aikana nautitut annokset sieltä 10 annoksesta puoleen. En siis juo liian usein vaan hänen mielestään jos juon juon liian monta annosta illassa. Ei tykännyt hyvää kun sanoin ettei clubeilla nyt voi kuutta tuntia kuivin suin bailata. Yleensä nimittäin viihdyn clubeilla aukeamisesta pilkkuun asti. Ryhtiä ei katsottu, mutta sen tiedän minulla olevan surkea johtuen liiallisesta tietokoneella olemisesta. Näköä ei myöskään tarkistettu sillä oikeaa tulosta emme olisi saaneet. Pakkanen on alkanut kiusaamaan minua jälleen. Silmäni ovat pakkasen vuoksi kuivat ja ärtyneet. Tällä hetkellä pitääkin käyttää kosteuttavia silmätippoja. Myös ihoni on todella kuiva varsinkin käsistä.

Tänään tai huomenna tulee sitten ensimmäinen postaus blogissa alkavasta osiosta ''Tiukan budjetin ruokaa''. Se ilmestyykö postaus tänää vai huomenna riippuu ihan siitä minkälaisia suunnitelmia tänään illaksi tulee. Resepti jonka toteutan muutamilla euroilla on jo minun päässäni mutta sitä en vielä paljasta. Sen verran voin paljastaa ensimmäisen ruuan olevan kasvisruoka, sillä kommentilla minulta pyydettiin halpoja kasvisruokareseptejä.

Kommentit

 1. Laskeppa tuo painoindeksi uusiksi.. taisi mennä hiukan väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sitä oo laskenut, vaan terkkari :D

   Poista
  2. Ihmettelin kanssa, että miten tuo on saatu. Tosin itsehän sanoit juuri hiljan, että olet lihonut, joten oliko painoa nyt kuitenkin jo vain se 65? Ne ylimääräiset lomakilot selvittäisivät asian. Tai ehkä olet vain kuullut terkan sanovan 22 :) Paitsi jos kirjoitti sen jonnekin.

   Minusta painoa alkaa olla varsinkin miehelle (ja tuonpituiselle) liian vähän, mutta en tiedä, mitä terveydenhuolto on asiasta mieltä.

   Poista
  3. Painoa 65kg ja parit grammat päälle ja 22 se kirjoitti ylös tiedostoihin ainakin :D

   Itse kävin juuri monessa BMI laskurissa netissä ja sain kaikista 20,1-20,8 tulokseksi. Jos siellä on käynyt joku laskuvirhe sitten?

   Poista
 2. Ei ole olemassa sanaa "terveystarkistus". Se on terveystarkastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa loin uuden sanan ;)
   Ei aina tarvii pilkkua rynkyttää :D

   Poista
 3. Kymmenen annosta brenkkua illassa on musta aika paljon mutta jos ei aiheuta väkivaltaisuutta tai riidanhalua ja pystyt itestäs huolehtiin niin ihan Ok, tarviihan bailaamiseen energiaa ja sitähän viinasta saa. Mutta toi tupakkamäärä on kyllä paljon, kai se terkkari kerto mitä se tekee sun haju- ja makuaistille, jotka on kokille tärkeitä! Omasta kokemuksesta puhun, ennen esimerkiks kaikki viinit maistu mun suussa about samalta. No valkkarin tietty punkusta erotin ja tosikuivan makeesta. Röökaamisen lopettamisen jälkeen löyty niistäkin kaikki "uudet" maut ja oon ihan hurahtamassa viinien ihmeelliseen maailmaan... Et varmasti ole ehtinyt vielä montaa vuotta polttaan joten noi aistit ei oo vielä pilalla. Lopettaminen OLI ainakin mulle vaikeeta, mut jos kokeilisit vähentää edes puoleen niin voisit huomata eron!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkoholi aiheuttaa vain tanssimista aamuun asti ;D

   Poista
 4. Milläs kaikilla clubeilla käyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappeenrannassa pääasiassa Giggling Marlinissa. Helsingissä tulee pyörittyä homopaikoissa =)

   Poista
 5. Perus terveystarkastus ei vielä kerro paljoa. Otettiinkö sinulta verikokeita? esimerkiksi työterveystarkastuksessa otetaan kaikki yleiset verikokeet, jotka kertovat terveydentilasta pintaa syvemmältä.

  VastaaPoista
 6. Kaipa tiedät, että pitemmän päälle tupakointi myös nostaa verenpainetta. - Kannattaisi lopettaa, varsinkin jos omaa itäsuomalaiset geenit, jotka myös altistavat varhaiselle sydänkuolemalle.

  VastaaPoista
 7. millon sua näkee johannan kanssa keikalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä koulu vie täysin aikani. Ehkä keväämmällä seuraavaksi.

   Poista
 8. :O Milloin tuo kuva on otettu? MAHTAVAA!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?