Suomessa ei ole asiat niin hyvin kuin väitetään!

Mulla jostain syystä rupeaa aivot raksuttamaan aina öisin. Päivällä pää lyö aina tyhjää. Äsken rupesin ajattelemaan, että onko Suomi niin hyvinvoiva maa kuin väitetään?

Ensimmäinen aihe joka tulee mieleen on yllätys yllätys minua itseänikin koskeva avioliittolaki. Eli seksuaalivähemmistöllä ei ole oikeutta avioliittoon. Itse tulkitsen tämän kiellon sillä tavalla, että ''Esitetään maailmalle että me hyväksytään myös vähemmistö, muttei anneta kuitenkaan samoja oikeuksia''. Tuskin heterotkaan jotka unelmoivat häistä ja avioliitosta haluaisivat tyytyä ''Haluatko oottaa tämän Pekka Puupään rekisteröidyksi parisuhdekumppaniksesi?'' potaskaan. Itse esimerkiksi olen aina haaveillut omista häistäni ja mielessäni on tarkkaan suunniteltuna suunnilleen kaikki puvut, kirkot, juhlapaikat, värimaailma, kukat, kutsukortit sun muut. Sulhanen vain puuttuu!

Toinen asia on viime vuosien aikana kohahduttaneet videot, lehtiartikkelit ja uutisoinnit tarpeettomista lasten huostaanotoista. Tälläiset ovat lisääntyneet todella paljon. Vanhempien kanssa ei pidetä mitään keskustelua tai lapselta ei kysytä mitään. Lapsi vaan haetaan pois. Todella mielivaltaista. Sitten taas jos olisi aihetta huostaanottoon ei tehdä asialle mitään. Valitettavasti parhaimpana esimerkkinä tästä on 8-vuotiaan Eerika Tarkin tapaus. Lastensuojelu ei siis todellakaan ole parhaalla mallilla. Eräässä 45min jakson pätkässä näitä tarpeettomien huostaanottojen uhrien puolustaja sanoi esimerkiksi ''Lastensuojelu Suomessa on täysi irvikuva'' Videon löydät täältä!

Kolmas asia on työttömyys ja köyhyys. Koko ajan ihmisiä irtisanotaan töistä, palkat alenevat, verot kasvavat suurimmiksi vuosi vuodelta ja ihmiset lähes pakotetaan keskitason alapuolelle. Ja eduskunnassa ei muuta tehdä kuin juodaan kahvia taukohuoneessa, lennellään mukamas työmatkoja ulkomaille, ostellaan torkkuhuopia ja hienoja lepotuoleja (se kahvin kittaaminen, matkustelu ja palkan nostaminen kun on rankkaa puuhaa) sekä esiinnytään mediassa todella vakavana miten asioihin tulee nyt muutoksia. Muutoksia tosin ei tule muuhun kuin juuri niihin nouseviin veroihin. Suomessa on todella paljon myös todella paljon kodittomia ihmisiä, joista moni ei ole edes tietoinen. Osan olen kuullut olevan kodittomia ihan vain sen vuoksi koska ei saa töitä, eivätkä he halua oottaa mitään ''säälirahoja'' sossusta tai Kelasta. Se on sääli, sillä tosi asiahan on että jokainen joutuu noihin laitoksiin jossain vaiheessa turvautumaan kuten opiskeluaikoina tai viimeistään eläkkeellä. Sitten löytyy niitä surullisimpia tapauksia jotka huumeet ja alkoholi ovat vieneet mennessään.

Neljäs ja viimeinen asia joka mieleeni tulee on mielenterveysongelmat. Suomessa on todella vaikea saada apua mielenterveysongelmiin. Jonot ovat todella pitkiä ja itsemurhatilastoissa loistetaan kärkipäässä.

Tässä on minun mielestäni neljä asiaa jotka Suomen pitäisi saada korjattua. Kai joku muukin on samaa mieltä kanssani?
Kommentit

 1. Olet kyllä oikeassa, ja keksin lisääkin Suomen ongelmia, kuten vanhusten huonot olot, ikääntyvä kansa, tyhjentyvät pikkukunnat ja pienyrittäjien oltavat. Suomessa on paljon ongelmia, mutta luojan kiitos nuo ovat kuitenkin todella pieniä verrattuna muun maailman, kuten Yhdysvaltojen, Kiinan tai vaikka Venäjän ongelmiin. Kyllä täälläkin asiat voisi paremmin olla, mutta maailmanlaajuisella mittakaavalla täällä on asiat paremmin kuin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita vaikka millä mitalla, mutta nuo tulivat päälimmäisenä mieleen mitä kirjoitin. Ihme että vanhukset unohdin. Se asia kun vasta onkin retuperällä. Siinä asiassa esimerkiksi Kiina ja Venäjä on edellä paljon. Kulttuuriin kun kuuluu vanhuksien sijoittaminen kotiinsa.

   Tosin yksi seikka mikä ei auta mitään on juuri tuo ''Paremmin on asiat kuin tuolla ja tuolla maalla''. Tärkeämpää olisi ratkaista vikoja kuin miettiä mitä maata paremmin meillä asiat on!

   Poista
 2. Palkat eivät alene, vaan nousevat vuosi vuodelta. Ongelma on siinä, että palkat eivät nouse samaan tahtiin elin- ja asumiskustannusten kanssa.

  mitä mieltä olet opintotuen sitomisesta indexiin, onko se mielestäsi riittävästi?

  kuulutko muuten liittoon? Jos, niin mihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole huomannut palkoissa mitään nousua. Ja tuo opintotuen sitominen on mielestäni hyvä asia, sillä se turvaa opiskelijan toimeentulon. Mihinkään liittoon en vielä kuulu, mutta tuonne Palvelualoje Ammattiliitto PAM:iin tulen liittymään opintojen jälkeen =)

   Poista
  2. Olen kuulunut Pamiin 6 vuotta, tuona aikana on tullut esim. kaupan työehtosopimukseen 2 tai 3 yleistä palkankorotusta.. Älä sano, ettet ole huomannut palkoissa nousua kun tuskin tiedät esim. paljonko äitisi palkka on muuttunut :) Älä nyt loukkaannu, mutta toivon, että ottaisit asioista hieman selvää etkä pelkästää luottaisi siihen mitä wikipedia kertoo. (wikipediaan voi kuka vaan, kirjoittaa mitä vaan.. Tämä ihan vinkiksi sitten opinnäytetyö tehdessäsi, ettet sitä ainakaan lähteenä käyttäisi)

   Poista
  3. Keskustelimme äidin kanssa tästä aiheesta tänään ja pääsimme seuraavanlaiseen lopputulokseen.

   Palkat nousevat joka vuosi jonkin mitättömän summan ja kulut (ruoka, vuokrat, verot, sähkö ym..) sitä enemmän. Tuo palkan mitätön korotus ei siis pysy mitenkään kirimään nousevia elintasokustannuksia kiinni,

   Poista
 3. Olet oikeassa, että Suomessa on paljon isompia ja pienempiä ongelmia, jotka vaikuttavat kansalaisten hyvinvointiin. Niitä on helppo listata, mutta millä sinä ratkaisisit nämä yllä mainitsemasi ongelmat, jos pääsisit niihin vaikuttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en ole opiskellut mitään valtiotiedettä, enkä tiedä miten nämä asiat oikeaoppisesti menisi, mutta näitä asioita täytyisi mielestäni ajaa kovaa tahtia eteenpäin ja nostaa ensimmisiksi käsiteltäviksi asioiksi.

   Poista
 4. Onko sulla ratkaisuehdotuksia lastensuojelun kehittämiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kaikkia osapuolia täytyy kuulla. Lapsia, vanhempia, lasten kanssa työskenteleviä ihmisiä (tarhatdit, opettajat) ja sitten tehdä päätökset. Tosin jos asia on ihan täysin selvä ja lapsi tarvitsee pikaista apua niin silloin kiireellinen huostaanotto olisi tehtävä.

   Millaisia mietteitä sinulla on asian parantamiseksi?

   Poista
  2. Itse lastensuojelun "tätinä "voin kertoa, että lapsia ei oteta aiheettomasti huostaan tai sijoiteta kiireellisesti(oikea termi) . Vaaditaan pitkäaikaista näyttöä ja asianosaisia todellakin kuullaan. Toki alle 12-v lapsen mielipidettä ei lain nojalla juurikaan kuulla sijoitusasioissa. Lapset ovat valitettavan uskollisia vanhemmilleen kärsittyään kovaakin kohtelua. Sijoituspäätöksiä tehdessä on oltava vahva näyttö ja sijootuksen jatkuessa pidempään kuin 30 vrk on oltava vieläkin kovempia evidenssejä kodin sopimattomuudesta lapselle.
   Kysy reippaasti lisää. .ps. ymmärtänet nimettömyyteni

   Poista
  3. Kuten vastasin tuonne alemmas, niin eihän me ei alalla olevat tiedetä kuin sen mitä huostaanotettujen lasten vanhemmat tai eri mediat kertovat. Tässä on vähän sama juttu siis mistä puhutaan, eli kaikkien osapuolien kantaa ei kuulla :D

   Poista
  4. Näin paljon sossutätsyjä tavanneena voin kertoa, että on olemassa niitä fiksuja ja ymmärtäväisiä ihmisiä, ja sitten niitä joita ei lapsen ongelmat kiinnosta pätkääkään. Lastensuojelulla on periaatteet ja ihanteet, jotka kuitenkin vaihtelevat työntekijän mielivaltaisuuden mukaan. Olen itse lapsena ollut keskustelemassa tätsyn kanssa, joka ei edes puhunut samaa kieltä.

   Tietysti mediassa nostetaan esille vain ne tapaukset joissa on toimittu väärin, mutta ymmärrän miksi lastensuojelua arvostellaan.

   Poista
  5. Tyhmää väittää ettei huostaanottoja tehtäisi aiheettomasti. Kyllä niitä tehdään, vai miksi muuten huostaanottoja käsitellään niin usein hallinto-oikeudessa, joka purkaa huostaanoton ja palauttaa lapsen vanhemmille?

   Poista
 5. Verot ja palvelut kulkee käsikynkkää: jos ei makseta, ei oo palveluita. Ja mitä kansanedustajiin tulee, niin kansa heidät on valinnut.. jos ei miellytä niin vaihtakaa kansa! Onneksi meillä on demokratia ja vapaat vaalit, monissa maissa niistä vaan haaveillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt aletaan vaihtamaan kansaa :D
   Ensimmäisenä voisi nuo persut lähteä menemään. Samalla junalla myös kristillisdemokraatit :D

   Poista
  2. Mielipiteesi esimerkiksi nyt persuista ja kristillisdemareista perustuu varmasti vain siihen kuvaan, mitä olet median kautta heistä saanut. Oletko ajatellut, että toimittajatkin ovat mahdollisesti uskollisia jollekin tietylle puoluelle ja voivat mustamaalata toisia?

   Jos toimittaja kirjoittaa jutun Iltalehteen, että naimisissa oleva Pekka Perävarsi on nähty suutelevan toista naista, muodostat todennäköisesti tästä Pekasta negatiivisen mielikuvan. Vaikka juttu osoittautuisi myöhemmin valheelliseksi, ei tämä mielikuva helposti muutu. En pidä siitä, miten usein tuntuu siltä, että media ajaa ihmisiä negatiivisessa mielessä erimielisyyksiin ja on pitkälti syypää mm. nuorten ulkonäköpaineisiin.

   PS. En ole persujen ja kristillisdemareiden puolustaja, enkä median vihaaja.

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus. Toivoisin sinulta lisääkin tällaista keskustelevaa pohdintaa.

  Joissakin asioissa olen hieman eriävää mieltä. "Palkat alenevat" ei sinällään pidä paikkaansa, sillä palkkojen kehitys on ollut jatkuvasti noususuhdanteinen. Se, että verot nousevat ja inflaatio syö oman osansa palkoista, toki vaikuttaa ihmisten ostovoimaan.

  Kodittomia ja mielenterveysongelmaisia on ja tulee aina olemaan. Nyky-yhteiskunnassa kuitenkin on tahot, jotka heidän asioitaan käsittelevät ja jotka heille apua tarjoavat. Olen samaa mieltä siitä, että tätä toimintaa tulisi tehostaa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että ihmisen ei tässä maassa edes anneta syrjäytyä tai jättäytyä ns. ulkopuolelle. Entisaikaan oli sanonta "ei ne kotoa tule hakemaan töihin", mutta nykyään - niin hurjaa kuin se onkin - on olemassa viranomaisia, jotka etsivät syrjään päässeitä ja tulevat kotiin saakka tarjoamaan apuja. Täydellinen syrjäytyminen on siis lähes mahdotonta: aina on joku viranomainen kiinnostunut asiasta ja yhteiskunnan tukea ilmaantuu tilille.

  Tasa-arvoinen avioliittolaki tulisi saada nopeasti voimaan! Ja pienyrittäjien asemaa pitää ehdottomasti parantaa, kuten kanssa-anonyymi tuossa sanoikin. He ovat tämän maan selkäranka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole huomannut palkoissa kasvua. Jos ei lasketa mukaan toimialoja joilla on tehty lakko, jonka johdosta sitten ovat vasta saavuttaneet tavoitteensa.

   Poista
  2. Ja noita mielenterveys ongelmallisia tuleekin aina olemaan. Mielestäni heidän tarvitsemia palveluita kuitenkin pitää parantaa. Jonot ovat kovat ja välillä on todella vaikeaa saada apua mitä olen kuullut.

   Parannettavaa on, mutta eteenpäin hiljalleen. Tahtia saisi kyllä nopeuttaa!

   Poista
 7. Jotain hyvää Suomessa tapahtuu mielenterveysasioiden kannalta, sillä itsemurhat ovat vähentyneet huimasti. :) Västikään oli otsikoissa! Kaikkea syytä itsemurhista ei palveluille ja valtiolle voi kuitenkaan laittaa.. Ihmiset eivät välttämättä ota apua vastaan vaikka sitä tarjotaan.. omasta lähipiiristä löytyy monia itsemurhan tehneitä, jotka eivät vain huolineet suurta apua joka heille tarjottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin parannuksia siis tapahtunut tällä saralla. Ei kaikkea syytä voikkaan viranomaisille ja muulle henkilöstölle laittaa. Jos ei apua suostu ottamaan vastaan niin se olisi omaisten vastuulla toimittaa pakkohoitoon. Itse ainakin raahaisin omaiseni vaikka hiuksista hoitoon jos syystä tai toisesta tarve vaatisi :D

   Poista
 8. P.S. Musta on kanssa mukavaa lukea välillä tällaisia pohtivia juttujasi, oot kiva blogisti :)

  VastaaPoista
 9. Mä nyt myös haluaisin sanoa mielipiteeni tuohon lastensuojeluun. Ja kyllä, itse toimin lastensuojeluasiakkaiden parissa työni puolesta. Lastensuojelutyötä määrittelee hyvinkin tarkka lainsäädäntö, jonka puitteissa toimitaan. Valitettavaa toki on, että osa erittäin suuressa lastensuojelutoimenpiteiden tarpeessa olevista jää huomaamatta, mutta kyse on resurssien puutteesta. Kaikkea ei vain voida huomata, sillä perheet ovat nykyään erittäin taitavia myös peittelemään ongelmiaan ja heikosti haetaan oma-aloitteisesti apua. Ja kuten tuolla yllä mainittaankin, kaikkia osapuolia kuullaan aina. Viranomaisen päätettäväksi jää, mitkä toimenpiteet on riittäviä. Mutta aina lasten etu on etusijalla päätöksiä tehdessä. Jos näin ei ole niin sitten on epäammatillinen työntekijä, joka voidaan erottaa virastaan väärien päätösten perusteella. Mua ärsyttää se, että kaikki epäonnistumiset nostetaan aina mediassa tapetille. Toki ymmärrän sen, että niiden nostaminen saa aikaan myös muutosta. Ikävää se toki on, että muutosta tapahtuu joskus vain kantapään kautta. Taustalla kuitenkin on kankea lainsäädäntö. Mutta sitten ei ikinä nosteta niitä tapauksia esille, jolloin lapsi on pelastettu hirvittävistä olosuhteista ja näin saatu uusi mahdollisuus hyvään elämään. Näiden esiinnostamista tosin haittaa vaitiolovelvollisuus.

  Mutta summa summarum. Lastensuojelun parissa työskentely on ehkä maailman epäkiitollisinta työtä, josta saa harvoin kiitosta. Ottaen huomioon, miten kuluttavaa se työntekijälle on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me ei alalla työskentelvät saamme tietää ainoastaan sen mitä eri mediat meille kertovat ja teemme johtopäätöksen sen perusteella. Mutta kyllä se on 100% varmasti totta että niitä tarpeettomia ja perättömiä huostaanottojakin tapahtuu ihan vuosittain.

   Poista
  2. Huostaanotto on niitä ihan viimeisiä keinoja, joita on käytettävissä. Sitä ennen on tehty paljon töitä olosuhteiden parantamiseksi. En jaksa uskoa, että niin hankalaan ja kalliiseenkin toimenpiteeseen päädytään käytännössä ikinä täysin tarpeettomasti. Enemmänkin päinvastoin: on paljon lapsia, joiden olisi parempi asua muualla kuin kotonaan, mutta heitä ei voida syystä tai toisesta huostaanottaa,

   Poista
  3. No siis jos on fiksu, ymmärtää sen, että mediaan ei tungeta ihmisten yksityisasioita täsmällisesti. Näin ollen ne taustat, joita emme tiedä, täytyy ottaa huomioon johtopäätöksiä tehdessä. Suomeksi: puutteellisilla tiedoilla emme voi tehdä koskaan varsinaisia johtopäätöksiä.

   Poista
  4. Netin aikoina varsinkin olisi jokaisen syytä olla hyvin kriittinen median suhteen. Mietittävä kuka sanoo mitäkin ja mitä voi olla taustalla ja onko mahdoliisella toisella osapuolella jotain sanomista. Pelkkien otsikoiden lukemisesta saa todella vääristyneen kuvan, nehän tehdään myyviksi ja siksi tarkoituksellisen raflaaviksi ja yksipuolisiksi.
   Esimerkiksi näissä lastensuojeluasioissa viranomaisilla ei ole oikeutta kommentoida yksityistapauksia "asiakkaiden" yksityisyydensuojan takia. Ja monenko vanhemman ajattelevan sanovan "juu, ihan hyvä, että meidän lapset sijoitettiin muualle, kyllä me aina niin sekaisin ja aineissa ollaan"?
   Mitä tuohon tasa-arvoiseen avioliittolakiin tulee, niin tämä nyt käynnissä oleva keskustelu ei koske kirkossa vihkimistä, joten vähän turhaan vielä kirkon sisustusta suunnittelet. Mutta jos kuulut kirkkoon, muista äänestää nyt alkaneen vuoden seurakuntavaaleissa niin ehkä tuohonkin asiaan vähän vauhtia saadaan. Valitettavasti luulen, että ehdit sulhasta etsiä vielä kymmenisen vuotta ennenkuin kirkkovihkiminen on mahdolista.

   Poista
  5. Ja toivottavasti tämä kirjoitus ei tullut mieleen esim. Oulun huostaanottotapauksesta vuodenvaihteessa, koska se oli kohtuullisen selvää propagandaa vanhemmilta.

   Poista
 10. Eikös se ole kodittomien omaa typeryyttä, jos eivät ota yhteiskunnalta vastaan "säälirahoja"? Jos roskiksessa on kivempi asua, niin sitä vaan. Demokratia kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on todella typerää minusta ainakin =)

   Poista
 11. Petri, en usko. Toki moniongelmaiset vanhemmat näin itse meuhkaavat mediassa ja muualla. Viranomaisena me emme voi kommentoida yksittäistapauksia. Onko sulla antaa joku julkinen esimerkki?
  T. Ylempi Stt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh tekstissä on linkki 45min- ohjelmaan, jossa aihetta käsitellään ja tässä yksi uutisointi viime kesältä: http://www.stara.fi/2013/07/11/video-suomalaisesta-huostaanotosta/

   Poista
  2. Niin. Ylläolevaa linkkiä on julkisesti puitu sen verran, että kyseessä oli tilanne jossa isä oli kaapannut omat lapsensa. Oli siis jättänyt palauttamatta äidille sovitusti. Ihan oikein toimittu viranomaisilta, eikä tilanne todellisuudessa tullut yllätyksenä.

   Poista
 12. En ihan ymmärtänyt näkemystäsi kodittomista. Jos yhteiskunta tarjoaa kodittomalle asuntoa, josta henkilö kieltäytyy, niin en ymmärrä, että miten se voisi olla yhteiskunnan vika. Jos roskiksessa on kivempi asua, niin siitä vaan. Eläköön demokratia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis se siinä on kun he haluaisivat ansaita itse elantonsa, mutta töitä ei yksinkertaisesti ole. Omaa tyhmyyttä se on olla ottamatta apua vastaan =)

   Poista
 13. Jos kristilliset ja persut saisivat mielestäsi lähteä kävelemään, niin minkä puolueen mielipiteiden kans olet samaa mieltä, ja esim mistä asiaista. Ja miksi nämä edllämainitut sais kävellä pois?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kannatan ja äänestän AINA Vasemmistoliittoa, sillä heidän periaatteensa ovat kaikkein lähimpänä omaani.

   Persut ja KD:t vosi nimetä suoraan rasistiset vanhoolliset puolueet.

   Persujen ajatusmaailma: ''Markat takas ja mutiaiset vittuun. Homous on myös sairaus ja sitä ei hyväksytä. Perussuomalaisistahan vain 1 henkilö ka.nnatti avioliittolakia''

   KD:n ajatusmaailma: ''Suomen lakien tilalle raamatun lait. Niin ja viina pitää laittaa myyntikieltoon terveisin Päivi Räsänen''

   Joo mutta noita ylimpiä ei kannata ihan 100% vakaissaan ottaa. Joku varmasti vetää herneen nenäänsä noista ivallisista kommenteista. Mutta tosiaan noiden kahden puolueen periaatteet vain ovat niin ääripäässä omistani.

   Poista
  2. KD on onneksi pieni ryhmä ,mutta Persut ovat vaarallisen iso ryhmä. Kolmanneksi suurin puolue tällä hetkellä.

   Jokaisella on oikeus äänestää haluamaansa puoluetta, joten tiukasti kielsin vanhempiani äänestämään Persuja. Niinpä he äänestivät sitten SDP:tä. Tosin ihan senkin takia eivät äänestäneet loppujen lopuksi persuja että minulla olisi parempi tulevaisuus edessä. Isoveljeni äänesti saakelin persuja ja olin hänelle vihainen pari päivää :D

   Poista
  3. Toivon että sinulla kysyit vanhemmiltasi ennen kuin kerroit täällä mitä puoluetta he äänestivät, koska = vaalisalaisuus. :)

   Poista
  4. Meillä äänestykset ei ole salaisia. Kerrotaan aina ketä on tullut äänestettyä FB:ssä ja itse kerron muuallakin kuten blogissa.

   Itseäni huvittaa vain että se on suunnilleen valtiosalaisuus ketä äänestää :D

   Poista
 14. KD on onneksi pieni ryhmä ,mutta Persut ovat vaarallisen iso ryhmä. Kolmanneksi suurin puolue tällä hetkellä.

  Jokaisella on oikeus äänestää haluamaansa puoluetta, joten tiukasti kielsin vanhempiani äänestämään Persuja. Niinpä he äänestivät sitten SDP:tä. Tosin ihan senkin takia eivät äänestäneet loppujen lopuksi persuja että minulla olisi parempi tulevaisuus edessä. Isoveljeni äänesti saakelin persuja ja olin hänelle vihainen pari päivää :D

  VastaaPoista
 15. Oletko ajatellut äänestää vihreitä? He kannattavat monia ajamiasi asioita. Mitä mieltä olet perustulosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyn tuossa Vasemmistoliitossa =)

   Itse kun elin aikoinaan perustoimeentulotuella, niin ei se raha riittänyt itselläni ainakaan mihinkään.. Rahat loppuivat viimeistään puolessa välissä kuuta. Itse korottaisin sitä ainakin 100eurolla. Toivottavasti tarkoitit nyt tätä asiaa mistä puhun :DDDD

   Poista
  2. Perustulo eli ns. kansalaispalkka. Tuolta lisää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Perustulo

   Poista
  3. Mielestäni vihreät ja vasemmistoliitto ovat sama asia, mutta vihreät on lähempänä kokoomusta ja vasemmistoliitto lähempänä SDP:tä. Muuta eroa niillä ei ole.

   Esim. Ruotsissa vihreät ja vasemmistopuolue ovat tehneet muistaakseni ainakin kerran vaaliliiton.

   Poista
 16. Sosiaalialaa opiskelevana halusin vain tulla sanomaan, että media jyllää melkoisesti noita huostaanotto uutisia. Lasta ei koskaan viedä turhaan pois vanhemmiltaan. Olen itsekin katsonut joitakin videoita, viimeisimmäksi sen, jossa kaksospojat viedään vanhemmiltaan Oulussa. Videossa ei anneta mitään taustatietoja, mutta olen itsekin sitä mieltä, että video on hyvin rankkaa katseltavaa. Ja lapset ovat melkein aina hyvin lojaaleja vanhemmilleen, joten en ihmettele lasten vastusteluja, kun heitä huostaanotetaan. Lasten etu on Suomessa kuitenkin aina etusijalla. Ihminen on erehtyväinen, joten varmasti Suomessa tapahtuu myös ns. turhia huostaanottoja. Mutta siksi asioista puhutaan!

  VastaaPoista
 17. Tosiasia Ei ole että KAIKKI jossain vaiheessa joutuisivat turvautumaan sossun tai Kelan tukirahoihin! Opiskelun aikana voi saada opintotukea, ottaa opintolainaa tai tehdä töitä. Eläkkeellä pärjää jos on päässyt hyvään ammattiin ja tehnyt töitä säännöllisesti. Itse en ole koskaan ollut työttömänä, opintolainan maksoin pois kun valmistumisen jälkeen menin töihin, asuntolainan maksan pois ennen eläkkeellelähtöä ja kasvatan 3 lasta kaikkine kustannuksineen. Silti on varaa asua pääkaupunkiseudulla omakotitalossa ja ajaa citymaasturilla. Kaikki ihan omalla työllä ansaittu. Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on omaa tyhmyyttä jos ei esim lapsilisiä suostu vastaanottamaan :)

   Poista
  2. Eikös ne opintotuet, äitiyspäivärahat ja suurin osa eläkkeistä tule sieltä kelalta??? Niin kuin myös lapsilisät ja äitiysavustus eli äitiyspakkaus. Eli silloinhan kaikki sieltä tod. näk. joskus jotain saa :D

   Poista
 18. Lastensuojelusta on minulla ainakin ihan hyvä kokemus mutta ehkä siinä vaikuttaa että olen itse pyytänyt apua kriisitilanteessa. Jossain vaiheessa toki pelotti että josko ottavat lapseni huostaan(ei itsestäni johtuva syy) mutta ajan kuluessa ovat huomanneet että olen hyvä vanhempi lapselleni. Annan sekä rakkautta että rajoja ilman henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Minulle myös sanoivat pelkoni kerrottuani että he joutuvat tekemään pitkän tutkimuksen ja todistamaan että lapsella on epäsuotuisat oltavat ennenkuin voivat ottaa lapsen huostaan. Sanoivat myös että moni ihminen ei ymmärrä jos lapsi on huonoissa oloissa ja eivät kerto ihan kaikkea kun valittavat jossain päätöksestä. Esimerkiksi alkoholistiäidit saattavat luulla olevansa hyviä vanhempia ja että jos he salaavat juomisen se ei vaikuta lapsiin. Valitettavasti usein lapsista tulee silloin huolehtijoita. Sama toki pätee isien kanssa. Mutta joskus toki sattuu noita ikäviä virheitä. Eräs ystäväni joutui sellaisen kohteeksi. Onneksi sai kuitenkin lapsensa takaisin. Sama paikka on tehnyt useita samanlaisia nopeita päätöksiä..
  Mielestäni seksuaalisuus pitäisi olla jokaisen oma asia ja myös elämänvalinnat joita tulee sen myötä. En voi ymmärtää miksi joku vetää herneen nenään toisten ihmisten rakkauselämästä. Jos joku haluaa vahvistaa parisuhteen avioliitolla se heille suokoon. Paljon paremmin ymmärrän rakkauteen perustuvan homoavioliiton kuin pakkoavioliiton vanhan kääkän ja pikkutytön välillä. Että silleen.
  Sulla on mun mielestä enemmän järkeä päässä kuin mitä ihmiset haluavat myöntää. Toivottavasti saat kivan työn ruokapuolelta ja älä enää mee mukaan noihin tiettyihin glamour-kuvioihin. Jätä se uppoava laiva ja keskity omaan elämääsi. Hyvää jatkoa Petri :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?