Toivepostaus: Terveellinen ruokavalio!

Terveellinen ruokavalio on laaja käsite, eikä siinä ole vain yhtä ainoaa oikeaa polkua. Selostankin teille nyt oman käsitykseni terveellisestä ruokavaliosta.

Kaloreiden tarvemäärän opin koulussa nyt lounasruokien valmistusta opiskellessani. Yllätyksekseni päivittäisen kalorimäärän tarve on pienempi kuin olen luullut. Perus päivittäinen kaloreiden tarve on naisella 1600kcal ja miehellä 2000kcal. Näistä summista sitten ruvetaan laskemaan paljon itse tarvitsee kaloreita liikkuvuuden perusteella. Itse raa'alta arviolta tarvitsen tällä hetkellä noin 2 300kcal/päivä.

Ateriarytmin tulisi olla tasainen. Ihanteellinen ateriarytmihän on syödä neljän tunnin välein niin, että päivässä keertyy viisi ateriaa. Aterioiden tulisi muodostua 50% kasviksista, 25% peruna, pasta, leipä jne... sekä 25% liha-, kala- tai kanatuotteista. Rasvoissa taas täytyisi vältellä tyydyttyneitä rasvoja ja suosia tyydyttämättömiä rasvoja. Eläinperäiset rasvat siis nollille ja pehmeää kasvisrasvaa suosimaan. Liikunta on myös osa terveellistä ruokavaliota. Liikuntaa täytyisi harrastaa 30min päivässä suosituksien mukaan pysyäkseen peruskunnossa Tuohon löytyy aikaa varmasti jokaisella. Lopuksi ei enää tule muuta mieleen kuin suola, jonka saantisuositus on 5grammaa päivässä. Tiivistettynä terveellinen ruokavalio siis on paljon kasviksia ja oikeassa suhteessa proteiinia, hiilareita ja rasvaa ripauksella liikuntaa. Laitan lopuksi tuohon ruokapyramidin, josta näkee kaiken oleellisen kokonaisuudessaan mistä yhden päivän ruokien tulisi koostua.

Kommentit

 1. Miten noi kalorimäärät voi noin pienet olla? 1500 on laihismäärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1600... Se on naisen perus kalorinkulutus =)
   Siihen siten lähetään nostamaan sen mukaan mitä liikkuu.

   Poista
  2. 1600 kcal on ehkä peruskulutus naisella, joka on paikallaan koko päivän. Ei tosiaan muuten! :D

   Poista
  3. Koulu opettaa väärin.... Täydet pisteetkin kokeesta tuli ;/

   Poista
  4. Niin tuo 1600 on tosiaan se kalorimäärä mikä kuluu ihan perusaineenvaihduntaan eli elimistön toimintojen ylläpitämiseen lepotilassa. Esim. sydämen toimintaan, verenkiertoon, hengitykseen jne. Sen siis kulutat vaikka makaisit petissä päivän sormeakaan liikuttamatta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?