''Linnan'' juhlien asut. Kuka on hot ja kuka not?

Nyt on sitten itsenäisyyspäivän tärkein asia tehty, eli arvosteltu linnan juhlien asut. Tänä vuonna tosin ei ollut edes linnan juhlia, vaan itsenäisyyspäivän vastaanotto Tampereella. Mutta aloitetaan nyt arvostelu parhaimmistosta!

Lorena Heikkilän asu on miettimättäkin minun mielestäni illan upein asu. Mielestäni Lorenan asu on kaunis ja siinä on suuremman maailman tyyliä. Voin hyvin kuvitella jonkun suuren tähden kulkevan tuollainen asu päällä punaisella matolla. Yläosa on upeasti koristeltu ja alaosa tasapainoittaa asua yksinkertaisuudellaan. Asusteet ja kengät sopivat myös mielestäni hyvin kokonaisuuteen arvosana täysi 10!

Vilja Pylsy näytti Suomelle, että yksinkertainenkin asu voi olla tyylikäs kun vain valitsee muodoilleen sopivan asun ja oikeat sävyt. Hopea ja valkoinen ovat väriyhdistelmä jota ei voi olla rakastamatta ja nämä sävyt sopivatkin tälle kaunottarelle kuin aurinko taivaalle. Asukokonaisuus on täysi 10, mutta miinus pisteitä ropisee mitättömästä kampauksesta, tunkkaisesta meikistä ja tylsistä asusteista. Arvosana 8+.

Satu Taiveahon asuista olen pitänyt aina. Esimerkiksi se sininen merenneitomekko mustine yksityiskohtineen oli upea. Tänä vuonna asu ei kuitenkaan ole mielestäni yhtä upea kuin edellisinä vuosina. Siltikin tämän vuoden asu yltää listallani toiselle sijalle. Suuret pisteet tulevat ennen kaikkea rohkeudesta käyttää seksikästä asua linnan juhlissa. Tuota vartaloa kelpaakin esitellä hyvin mielin. Myös kampaus ja meikki ovat upeita. Asusteetkin sointuivat yksi yhteen muun kokonaisuuden kanssa. Arvosana 9.

Elina Kiikkon asu pisti minulle välittömästi silmään. Pääasiassa materiaalin vuoksi, jota ei ole totuttu kyseisissä juhlissa kovin paljoa näkemään. Yksinkertainen pikkumusta on aina upea, mutta ei kaikilla. Elinalle pitkän ja hoikan vartalon vuoksi asu sopii täydellisesti. Musta kuitenkin on mielestäni melko tylsä jonka vuoksi arvosanaksi tulee 8.

Lorena Heikkilä, Vilja Pylsy, Satu Taiveaho sekä Elina Kiikko punaisella matolla.

Nyt kun neljän kärjen olemme selvittäneet on aika siirtyä illan epäonnistumisiin. Yksi asia on varma ja se on, että te ette tule olemaan samaa mieltä kanssani illan suurimmassa epäonnistujassa.

Pamela Tolasta olen aina pitänyt ja hän on mielestäni kaunis. Tänään kuitenkaan tuo Mert Otsamon jäätelöpaperein koristeltu mekko ei tehnyt hänelle kunniaa kauheasta kampauksesta puhumattakaan. Kokonaisuus on kauhea, mutta onneksi pientä pelastusta asulle toi mekon yläosa, joka on kaunis sekä korkeat korkokengät. Arvosanaksi Pamela minulta saa 6.

Minna Parikan ja Peter Nymanin puolison Maijan asut menevät samassa arvostelussa. Yksi kysymys on pyörinyt päässäni koko illan ajan. Kuka helkutti tekee rumista verhoista mekon linnan juhliin? Pari pistettä tulee kuitenkin siitä, että he ovat uskaltaneet laittaa päällensä jotain värikästä. Olenhan minä tunnetusti värien puolesta puhuja. Arvosanaksi annan heille molemmille 5+.

Sitten illan epäonnistujaan. Suomen ykkös nainen pitää paikkansa ykkösenä myös minun epäonnistujien listalla. Jos seinä heidän takanaan olisi harmaa, ei häntä erottaisi kuvasta. Jos en tietäisi Jenni Haukion olevan 36- vuotias epäilisin hänen olevan jo lähempänä viisikymppisiään. Kokonaisuus ei sytytä ollenkaan ja arvosana 4. Olet siis Jenni reputtanut pukeutumisen ja joudut käymään kurssin uudelleen läpi!

Jenni Haukio, Maija, Minna Parikka ja Pamela Tola illan asuissaan!

Kommentit

 1. Mitä olit mieltä duudsoneista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain heidän vaatekappaleita voisin itsekkin käyttää. Parhain asu oli sillä, jolla oli punaistakin asussa!

   Yllätyin kyllä positiivisesti heidän asuistaan, vaikka muuten en heitä välitä seurata.

   Poista
 2. Pukukoodi oli tumma puku miehillä, silti yks äijä tuli beigen värisessä pitkähkössä takissa ja oli saanu katsojilta pisteitä asustaan! Miksi ihmeessä jos pukukoodi oli aivan muuta kuin vaalee berberi?! Mertkin kertoi pitävänsä siitä 'vaaleasta puvusta ja samalla haukkui sitä sinipukuista naista jolla laahus hameessa vaikka pukukoodi kielsi sen! Ihme suunnittelia..>:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Outoa, että jotkut väärin pukeutujat saavat kiitosta ja jotkut eivät. Itse jos pitäisi tuollaisiin juhliin mennä pukeutuisin tummaan pukuun, mutta silti tyylilleni ominaisesti. Esim tumma puvuntakki ja tummat puvun housut (kapealahkeiset) ja piristäisin asua esim pinkillä kauluspaidalla ja kengillä. Versace for H&M:n mallistossa oli esimerkiksi todella upeat miesten juhlakengät pinkkinä!

   Poista
 3. Vilja Pylsy, Satu Taiveaho ja Lorena Heikkilä aivan hirveitä. Presidentin vastaanotolle ei ole tarkoitus tulla missään hutsu- tai kitch-glam-kledjuissa. No joo, Vilja Pylsy edusti kyllä vanhaa aikaa, siitä pisteitä. Satu Taiveaho järkky pohjanoteeraus, koska hänen kyllä pitäisi osata homma. Lorena olisi voinut vaivautua opettelemaan korkokengillä kävelyä, jos moiset halvan oloiset keputtimet oli pitänyt saada.

  Mitä vikaa Pamela Tolan puvussa tai kampauksessa? Ei mitään. Yksi onnistuneimpia. Jenni Haukio myös pääasiallisesti hyvä, vaikka kiiltely ei ole minun juttuni, samoin Minna Parikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ja mun vaatemaku on kyllä kuin eri maailmoista! ;D

   Pamelan puku oli kuin harsomainen kangassäkki, johon on liimailtu kultaisia folion palasia. Kampaus ei sopinut hänelle ollenkaan ja oli todella tylsä, mitäänsanomaton ja mummomainen, eikä mielestäni sopinut asukokonaisuuteenkaan.

   Jenni näytti ikäistään noin 10v vanhemmalta.

   Minna Parikkan mekko kuin kauheat verhot. Tuo lause kertookin kaiken :D

   Poista
 4. Jenni näyttää aina vanhalta, koska on sisäisesti vanha :D Nyt oli ehkä vähän jopa skarpannut, koska kampaus ei ollut ihan niin mummu, mutta vaisuhan se oli. Mutta hän on näitä, jotka ovat kuin kalat vedessä esim. sotaveteraanien keskellä, mikä kyllä presidentin puolisona on ihan hyvä asia. Viihtyy selvästi tätimäisenä ja vanhempien ihmisten keskellä. Mistä nyt kai puolison valintakin kertoo ;)

  Ja joo, eri maut on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä saa kyllä kampauksen laittaa ja asuunki panostaa vaikka ois kymmenen presidentin vaimo. Kengätki kuulema ihan vaa naulakon alta repästy matkaan. Kerto haastattelussa ;D

   Poista
 5. Ihan pieni korjaus, se on joka vuosi itsenäisyyspäivän vastaanotto. Linnanjuhlat on puhekieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnan Juhlat ei ole yhdyssana ja kaikki tuntevat kyseisen juhlan tuolla nimellä. Suurin osa tuskin on kuullutkaan itsenäisyyspäivän vastaanotosta...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?