Muutto edessä!

Olen kyllästynyt nykyiseen asuntoon ja muutankin ensi kuussa uuteen asuntoon. Tällä kertaa muutan joko kaksioon tai sitten hiukan suurempaan yksiöön. Mentorillakin enemmän tilaa leikkiä. Saa nähdä minne päin Lappeenrantaa aijon muuttaa. Yksi kohokohdista on sisustaminen. Ihan kuin saisi eteensä tyhjän ja puhtaan paperin, jolle pääsee taiteilemaan mitä ikinä haluaa. Nyt täytyy kierrellä nettikauppoja, kirppareita, huonekaluliikkeitä ym... Ja suunnitella seuraava sisustus. Yleensä valitsen aina yhden asian ja rupean sen ympärille rakentamaan sisustusta. Esimerkiksi vaikka verhojen tai kattolampun ympärille. Se on myös ihanaa, että sisustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Onneksi Lappeenrannasta on helppo saada asuntoja. Seuraavassa asunnossa aijon asua siihen saakka kunnes muutan Lappeenrannasta pois tai ostan oman asunnon.


Kommentit

 1. Asiaan liittymättä, miten sun terveysviikko on lähtenyt käyntiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvin =)
   Olen syönyt pääasiassa broileria, kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia. Hiilareita en ole kovin paljoa syönyt. Maanantaina kulhollinen muroja ja tänään pari palaa ruisleipää. Olen myös käyttänyt mahdollisimman paljon aineenvaihduntaa nopeuttavia tuooteita, kuten cofeiinia ja chiliä. Juokseminen on jäänyt kokonaan pois ja vaihtunut tavallista pitempään lenkkeilyyn Mentorin kanssa.

   Poista
 2. Miksi muutat jälleen? Eihän tuollainen ole edes normaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan se lukee postauksessa selvästi. Olen kyllästynyt nykyiseen asuntoon ja haluan enemmän tilaa.

   En koskaan pystyisi asumaan yhdessä samassa talossa koko elämääni, paitsi jos olisin itse rakennuttanut sen =)

   Poista
 3. Tällähetkellä Lappeenrannassa on todella huono asuntotilanne, etenkin kaksioissa. Kannattaa siis ensin etsiä se uusi asunto, ennenkuin irtisanot nykyisen.

  VastaaPoista
 4. Jaahas ,ja kerrotkos meille, pliis, miksi raha ei ole este (ainakaan sinulle). Uskon, että erittäin monet blogisi lukijoista/faneistasi haluavat vastauksen tähän asiaan, Kun monilla ikäisiläsi ovat henkilökohtaisetkin asiat todella huonosti.- Joten, neuvopa nyt meitä, miten toimia, että asiat sujuvat yhtä hyvin kuin sinulla.

  Kerro siis ihmeessä, miten toimia, ja anna yleispäteviä, toimivia neuvoja meille tavan talliaisillekin - Ei se liene sinulta pois. - Vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksa pakolliset kulut (vuokra, sähkölasku, puhelinlasku ym..) ja sitten tee tarkka ruokabudjetti ja käy edullisessa ruokakaupassa kuten esimerkiksi Prisma.

   Eihän toi nyt mitään ydinfysiikka ole. Maksaa pakolliset menot ja loput jaa törsättäksi :D

   Poista
  2. Säästöön tulee kivasti <3

   Poista
  3. Eikö Lappeenrannassa ole Lidliä? Se on halvempi kuin Prisma.

   Poista
  4. On, mutta itse pidän enemmän Prisman valikoimista. Lidlistä en tahdo nykyisin löytää oikein mitään mieluista kun minulla on nykyään tarkat tuotemerkit, joita käytän :D

   Poista
  5. No Lidlin valikoima onkin aika suppea, mutta ainoa kauppa missä meitsillä on varaa käydä. Mitä tuotemerkkejä sä suosit?

   Poista
  6. No vakkarimerkit, joita ostan ovat Mama, Coca-Cola, Ed, Pedigree Dental Stick, Ceasar, Creme Bonjour, Polar, Kulta Kalkkuna (en muista valmistajaa sekä paljon hedelmiä.

   Nuo kaikki saan Prismasta ja siksi käyn siellä. Hedelmä valikoima on suurin syy!

   Poista
 5. Puhuit asunnon ostamisesta, joko oot alkanu säästää asuntolainaan? :) Paljon oot suunnitellu joskus ottavas asuntolainaa? Millasen asunnon haluaisiet ostaa?

  -Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjumala enhän mä vielä tuollaista ole ajatellut tai alkanut säästää jo ;D

   Opiskelen ensin ammatin loppuun, sitten hankin vakituisen työpaikan. Sitten vasta alan säästää ja katselemaan asuntoja. Omakotitalo on se suurin haave. Joku kiva 4h + k ja suihku ja wc erillään. Se on aivan ehdoton!!!

   Poista
 6. Mut eiks kannattais säästää jo nyt? :D 50e kuussa ei oo paha? Kuitenkin joudut säästää tollasee omakotitaloo väh. sen 4vuotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt vielä kannata. Elän päivä kerrallaan, en tulevaisuudessa. Mun mieli saattaa muuttua jo ensi viikolla :D

   Poista
  2. Ei taida nyt ihan 4v riittää.. Et saa edes lainaa ellei sinulla ole valmiina 10 % hinnasta.. Eli = jos säästät 20 000 e = Saat 200 00 € lainaa (ilman takaajia siis). 4 h + k + sauna sun muut.. n. 200 000 maalta. Isojen kaupunkien läheisyydestä turha haaveilla tuolla hinnalla.   Poista
  3. Hah. Saimme alkuvuodesta asuntolainan 100 000€ puolison kanssa (vakityö, käteen jää 1800€/kk) ja minä kokopäiväisenä opiskelijana, tuloina opintotuki ilman asumislisää nykyisin. Opinnot saan päätökseen 2015... Säästöjä täydet nolla euroa, tosin takaaja löytyy omalta puoleltani. Kuukauden riittävät kahden hengen + 3 koiran taloudessa, säästöönkin jää 50-100€ kuukausittain. Ihan taitaakulutustottumuksista olla kiinni, lomalla kun töissä käyn niin saadaan yhteistä rahaa vähän turhempiin menoihin.

   Poista
  4. Just kattelin asuntoja huvin vuoks ja Lappeenrannassa saa 4h + k reilu 100 neliön asunnon 130 000 - 160 000 piharakennuksineen, isoine pihoineen ja autotalleineen =)

   Tosin sen verran kauheet tapetit sun muut värimaailmat niisä näkyi olevan, että pintaremonttiin menisi parikymmentä tonnia lisää :DDD

   Poista
 7. Säästäminen on hyvä juttu. Jos on säästöjä tallessa niin on helpompi varautua tulevaisuudessa yllättäviin asioihin. Vaikka et omaa asuntoa/taloa lopulta haluaisikaan ostaa, niin ei se säästäminen turhaa ole.

  Ihan ehdotuksena vain, jokainen tekee toki miten itse parhaaksi kokee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha on tehty tuhlattavaksi. Ei sitää hautaankaan voi mukaan ottaa :D

   Poista
 8. Lisäyksenä vielä (laitoin äsken kommentin säästämisestä): onko mielipiteesi asunnon/talon ostamisesta muuttunut? Muistaakseni aikoinaan kirjoitit kommenteissa, että et halua ostaa omaa. Itse ostin ensiasunnon tänä vuonna ja olen tyytyväinen ratkaisuuni. Asuntoa saa remontoida vapaammin kuin vuokralla ollessa ja säästän samalla itselleni kun maksan asuntolainaa pois toisin kuin vuokraa maksamalla. Ehkä joskus itsekin hankin sen omakotitalon mallia 4h+k :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sellaisen joskus hankkia. Ei siitä mitään haittakaan ole. Ja jos kyllästyy, niin laittaa omistusasunnon vuokralle ja vuokraa itselleen toisen asunnon :D

   Poista
 9. Ja vielä lisäystä lisäyksen perään :D Pitäisi varmaan rekisteröityä niin ei tarvitsisi aina anonyyminä kirjoitella.

  Toki omistusasumiseen pitää sitoutua enemmän kuin vuokralla asumiseen. Jos siis kyllästyy helposti vanhaan niin kannattaa miettiä onko omistaminen paras ratkaisu, sillä vuokra-asunnosta pääsee todennäköisesti helpommin eroon kuin omasta.

  Osaatko ollenkaan sanoa minkä takia olet kyllästynyt nykyiseen asuntoosi? Etkö juuri saanut sisustuksen valmiiksi? Ainahan asuntoa voi koittaa tuunailla, mutta jos tilanpuute on ongelma niin sitä ei ihan tuosta vaan taiota lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllästynyt siihen kun makuuhuone ja olohuone on samassa. Haluan erillisen makuuhuoneen =)

   Poista
 10. Mielenkiinnosta kysyn että onko sulla säästössä rahaa esimerkiksi Mentorin sairastumisen varalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En puhu henkilökohtaisista raha-asioistani vieläkään julkisesti =)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toivepostaus: Minun koti ♥

Toivepostaus - Millaista on homoseksi?

Mitä tapahtui julkkisuralleni?